Chirica recunoaște că este inculpat în dosarul "Zoiosul" (UPDATE)
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

duminica, 09.05.2021

Chirica recunoaște că este inculpat în dosarul "Zoiosul" (UPDATE)

GALERIE
chirica
  • chirica
- +

Primarul Mihai Chirica a fost audiat luni timp de mai multe ore la DIICOT într-un dosar vizând concesiunea unui teren în Sărărie, teren pe care familia Asimionesei a ridicat un bloc, deși se angajase prin contract să construiască o pensiune. Mihai Chirica este inculpat în acest dosar. Reporterii Ziarului de Iași nu l-au putut contacta pe edil, însă surse judiciare au confirmat pentru Europa Liberă că Mihai Chirica are această calitate, iar ulterior și primarul însuși a recunoscut.

UPDATE

Primarul municipiului Iași, Mihai Chirica, a confirmat marți după-amiază că are calitatea de inculpat în dosarul DIICOT Iași. Informația a fost prezentată de Europa Liberă.

Referindu-se la ancheta DIICOT, primarul Iașului a precizat că „nu este cea mai confortabilă situație în care se află”.

„Acest lucru m-a adus ieri cu picioarele într-o realitate care nu credeam că este atât de gravă. Reforma actului administrativ, calitatea oamenilor care lucrează… sunt o necesitate imperioasă a autorităților locale”, a spus Chirica.

Edilul a recunoscut că are calitatea de inculpat în dosar.

„O serie de documente au fost depuse chiar de mine și o parte din documente mi s-a raportat ca sunt depuse de o colegă de-a mea. Ceea ce nu a putut să îmi arate ca și document, dar probabil că lucrurile astea le va demonstra pe parcurs. În acest moment sunt inculpat. Am văzut un pic si presiune. De fapt situația în sine este destul de gravă pentru că s-a încălcat dreptul legitim al autorității locale a municipiului Iași față de un contract de asociere în participațiune din anul 2005”, a declarat Chirica.

TEXT INIȚIAL

Primarul Mihai Chirica a mers marți la serviciu și a refuzat să dea declarații, însă înainte a făcut anumite precizări la Radio Iași.

„În principiu este o cauză legată de înstrăinarea unor bunuri de către o societate comercială care a încheiat prin anul 2005 un contract de asociere în participațiune cu municipiul Iași. Din punctul meu de vedere, nu și-a respectat clauzele contractuale, lucru pe care, de altfel, l-am și afirmat de fiecare dată și situația a generat un dosar penal împotriva celor care sunt implicați în această chestiune. Sigur, vom sta și noi foarte atenți să vedem ce se întâmplă, cred că mai și câteva puncte care trebuie nuanțate mai bine, dar încercăm să mergem mai departe”, a susținut primarul Mihai Chirica.

Inculpat în dosarul cu numărul 21D/P/2021 mai este și Vasile-Gabriel Harabagiu, fost viceprimar al Iașului, în prezent city-manager al orașului.

„Eu nu fac justiție din acest punct de vedere, dacă sunt incompatibilități de funcție, va trebui să-l suspend, în temeiul legii, până când lucrurile sunt rezolvate de instanțele din România și fără să aduc eu acuzații sau să-l disculp din situația în care este în momentul de față. De aceea, vom analiza cu serviciul juridic, astfel ca decizia să fie cea mai corectă”, a mai comentat primarul în ceea ce privește situația administratorului public Gabriel Harabagiu.

Potrivit surselor Europa Liberă, pe lista inculpaților din acest dosar se mai află Violeta Asimionesei, Florin-Claudiu Asimionesei – patronul publicației „Bună Ziua Iași”, Irina Iacob – avocat, Gabriel Ghergheșanu – angajat al Primăriei Iași, Florin-Alexandru Mustiață – fost arhitect-șef al Primăriei Iași, Victor Gavriluță – inspector GIS Cadastru, Ionuț-Răzvan Costin – notar, Raluca Andriescu și Iulia Păduraru – notar.

Alți angajați cu funcții de execuție din cadrul Primăriei Iași, precum Doina Florescu, Letiția Palaga sau Denisa Ionașcu au fost audiați ca martori în acest dosar.

Aflați de AICI ce au confiscat procurorii în urma descinderilor de ieri de la Iași.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Obsesiile microbiştilor români

Nicolae GRECU

Obsesiile microbiştilor români

„Ne-a furat arbitrul” şi „jucătorul X ne-a vândut la pariuri” sunt unele dintre acestea.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VI)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VI)

Episodul de azi, penultimul din această serie, conţine o succintă prezentare a confuziei medievale dintre denumirile istorice Dacia versus Danemarca, respectiv Dacus versus Danus, confuzie pe baza căreia autori contemporani construiesc ipoteze aberante, cu motivaţie „patriotică”, dar cu un puternic iz protocronist.

După Înviere

pr. Constantin STURZU

După Înviere

Cea mai importantă predică a Domnului a fost una fără cuvinte. A început în Ghetsimani, cu sudoarea Lui, care "s-a făcut ca picături de sânge" (Luca 22, 44) şi a continuat pe Cruce, până la gestul de a-Şi da duhul de bunăvoie, nu pentru că fusese biruit de moarte. 

Dezastru de sărbători

Alexandru CĂLINESCU

Dezastru de sărbători

Să nu ne amăgim cu gândul că lumea, în special tinerii, nu se mai uită la televizor. România TV are audienţă la un segment deloc neglijabil din populaţie, sensibil la „patriotism” şi la grija pentru „nevoile românilor”. Direct sau insidios, postul exercită o influenţă nefastă, cu consecinţe pe termen lung.

pulspulspuls

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Un amic cetitor atent atent ne-a pus ieri la dispoziţie această faină poză de campanie, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

Bravo autorităților locale care au ținut gol Spitalul Mobil de la Lețcani!

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.