Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Chirica recunoaște că este inculpat în dosarul "Zoiosul" (UPDATE)

GALERIE
chirica
  • chirica
- +

Primarul Mihai Chirica a fost audiat luni timp de mai multe ore la DIICOT într-un dosar vizând concesiunea unui teren în Sărărie, teren pe care familia Asimionesei a ridicat un bloc, deși se angajase prin contract să construiască o pensiune. Mihai Chirica este inculpat în acest dosar. Reporterii Ziarului de Iași nu l-au putut contacta pe edil, însă surse judiciare au confirmat pentru Europa Liberă că Mihai Chirica are această calitate, iar ulterior și primarul însuși a recunoscut.

UPDATE

Primarul municipiului Iași, Mihai Chirica, a confirmat marți după-amiază că are calitatea de inculpat în dosarul DIICOT Iași. Informația a fost prezentată de Europa Liberă.

Referindu-se la ancheta DIICOT, primarul Iașului a precizat că „nu este cea mai confortabilă situație în care se află”.

„Acest lucru m-a adus ieri cu picioarele într-o realitate care nu credeam că este atât de gravă. Reforma actului administrativ, calitatea oamenilor care lucrează… sunt o necesitate imperioasă a autorităților locale”, a spus Chirica.

Edilul a recunoscut că are calitatea de inculpat în dosar.

„O serie de documente au fost depuse chiar de mine și o parte din documente mi s-a raportat ca sunt depuse de o colegă de-a mea. Ceea ce nu a putut să îmi arate ca și document, dar probabil că lucrurile astea le va demonstra pe parcurs. În acest moment sunt inculpat. Am văzut un pic si presiune. De fapt situația în sine este destul de gravă pentru că s-a încălcat dreptul legitim al autorității locale a municipiului Iași față de un contract de asociere în participațiune din anul 2005”, a declarat Chirica.

TEXT INIȚIAL

Primarul Mihai Chirica a mers marți la serviciu și a refuzat să dea declarații, însă înainte a făcut anumite precizări la Radio Iași.

„În principiu este o cauză legată de înstrăinarea unor bunuri de către o societate comercială care a încheiat prin anul 2005 un contract de asociere în participațiune cu municipiul Iași. Din punctul meu de vedere, nu și-a respectat clauzele contractuale, lucru pe care, de altfel, l-am și afirmat de fiecare dată și situația a generat un dosar penal împotriva celor care sunt implicați în această chestiune. Sigur, vom sta și noi foarte atenți să vedem ce se întâmplă, cred că mai și câteva puncte care trebuie nuanțate mai bine, dar încercăm să mergem mai departe”, a susținut primarul Mihai Chirica.

Inculpat în dosarul cu numărul 21D/P/2021 mai este și Vasile-Gabriel Harabagiu, fost viceprimar al Iașului, în prezent city-manager al orașului.

„Eu nu fac justiție din acest punct de vedere, dacă sunt incompatibilități de funcție, va trebui să-l suspend, în temeiul legii, până când lucrurile sunt rezolvate de instanțele din România și fără să aduc eu acuzații sau să-l disculp din situația în care este în momentul de față. De aceea, vom analiza cu serviciul juridic, astfel ca decizia să fie cea mai corectă”, a mai comentat primarul în ceea ce privește situația administratorului public Gabriel Harabagiu.

Potrivit surselor Europa Liberă, pe lista inculpaților din acest dosar se mai află Violeta Asimionesei, Florin-Claudiu Asimionesei – patronul publicației „Bună Ziua Iași”, Irina Iacob – avocat, Gabriel Ghergheșanu – angajat al Primăriei Iași, Florin-Alexandru Mustiață – fost arhitect-șef al Primăriei Iași, Victor Gavriluță – inspector GIS Cadastru, Ionuț-Răzvan Costin – notar, Raluca Andriescu și Iulia Păduraru – notar.

Alți angajați cu funcții de execuție din cadrul Primăriei Iași, precum Doina Florescu, Letiția Palaga sau Denisa Ionașcu au fost audiați ca martori în acest dosar.

Aflați de AICI ce au confiscat procurorii în urma descinderilor de ieri de la Iași.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Alianţa PSD-PNL, mai puternică decât Putin?

Cosmin PAȘCA

Alianţa PSD-PNL, mai puternică decât Putin?

Să luăm exemplul Iaşului. Peste un an-doi, Marius Ostaficiuc va afirma că filiala AUR a fost „capturată” şi va reveni la PSD, Tudor Ciuhodaru îşi va redescoperi „umanismul” şi se va întoarce la partidul lui Dan Voiculescu (aripa televizată a PSD), iar Ciprian Paraschiv îşi va aminti că a fost cândva liberal. Şi mulţi alţii, totul multiplicat cu 41 la nivel de ţară. Controlează azi PSD-PNL România cu 55%? Să vedeţi peste doi-trei ani când o să râdă de Putin cu alea 87% ale lui.

opinii

Bunici obraznici

Briscan ZARA

Bunici obraznici

Bunicii îşi descoperă în nepoţi un scop în viaţă şi nu-i lasă pe aceştia să înveţe nimic din propriile greşeli. Având mult timp la dispoziţie, ei execută toate treburile, odraslele neavând voie să mişte un deget. Mâncarea li se serveşte la pat, în faţa televizorului, totul este aranjat în farfurie în aşa fel încât plodul să nu facă altceva decât să îşi bage singur în gură. Dacă lenea e prea mare, chiar şi acest mic inconvenient se rezolvă de către mereu atenţii şi mereu săritorii bunici: copilul e hrănit în gură. El nu trebuie să îşi aleagă hainele, să îşi spele vasele din care a mâncat, nu mai vorbesc de gătit. Copiii crescuţi de bunici nu ştiu să facă nimic! Pentru că nu au fost lăsaţi să facă. Li s-a pus totul la nas.

Noi, femeile

Cristina DANILOV

Noi, femeile

O fată nu trebuie să rupă cămașa colegului pentru a scăpa de batjocura lui. O adolescentă are dreptul de a citi pe o bancă în parc, așa cum citeam eu cândva, fără să fie agresată și apoi umilită de autorități doar pentru că este femeie. Se poate? Desigur, egalitatea între sexe e un principiu care se învață și societatea de azi ne cere tuturor să facem efortul de a ieși din stereotipurile în care ne-am format și să participăm deschiși la această lecție a umanității.

Între artă şi credinţă

Nichita DANILOV

Între artă şi credinţă

Se pare că noi nu încercăm să ne împăcăm cu gândul că trăim într-o lume imperfectă şi dorim, cu tot dinadinsul să transformă imperfecţiune în perfecţiune, gândind şi, mai ales, acţionând, cât mai corect politic. Aliniindu-ne, cu alte cuvinte, la noile standarde ale politicilor culturale, care dau naştere la noi aberaţii ideologice, la fel de nocive ca şi cele din perioada comunismului, la ameninţări şi la vărsări de sânge.

pulspulspuls

Câteva observaţii din dronă asupra întâmplărilor nefericite de la Vniversitate

Câteva observaţii din dronă asupra întâmplărilor nefericite de la Vniversitate

Acuma, dacă tot s-a terminat cu agitaţia de la Vniversitatea din Copou, haideţi să facem două-trei observaţiuni mai detaşate, fără presiunea votului, presiune care a tot apăsat şi în afara instituţiei în aceste ultimel zile. 

Caricatura zilei

Putin a mai câștigat un mandat de președinte al Federației Ruse

Vladimir Putin a câstigat alegerile prezidentiale din Rusia cu 87,97 la suta.  

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri