anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Chirica se luptă să rămână şef peste PSD în Iaşi. Spune că Dragnea îl susţine

GALERIE
chirica
 • chirica
- +

Social-democratul se află la conducerea filialei din martie 2013, iar ieri şi-a lansat candidatura cu sloganul „PSD Iaşi, un nou început“.

În prezent, Chirica este şi unul dintre principalii candidaţi din PSD pentru fotoliul de primar al Iaşu­lui la alegerile din 2016. În acest context, un nou mandat la şefia filialei municipale ar putea fi de scurtă durată, atât timp cât social-democratul afirmă că funcţia administrativă trebuie separată de cea politică. Chirica a susţinut că are in­clusiv susţinerea preşedintelui Liviu Dragnea în proiectele de viitor pe care le are, alături de cei care se află în prezent în conducerea organizaţiei.

Chirica: „Îmi asum atât «succesurile», cât şi eşecurile“

Şeful organizaţiei municipale a PSD Iaşi şi-a arătat convin­gerea că „eforturile de reformă internă“ începute la vârful partidului trebuie să continue în teritoriu şi a subliniat că un partid care nu se transformă atunci când societatea o cere, atunci este „un partid mort“. Potrivit acestuia, este necesară o nouă abordare din punct de vedere politic şi trebuie încurajat dialogul cu societatea civilă. Totodată, Chirica a susţi­nut că „un lider este obligat să lase să crească oameni în jurul său pe baza proiectelor şi în felul acesta să se creeze o pepinieră de unde să poată alege“.

„Îmi voi depune candidatura. Echipa de conducere a avut rezultate bune, dar a avut şi lucruri pe care va trebui să le analizeze astfel în­cât în etapa nouă să putem să le corectăm şi să aducem un nou aport de imagine pentru tot ce înseamnă organizaţia PSD Iaşi. Ca preşedinte în funcţie a organizaţiei municipale, sunt responsabil atât de «succesurile» (succesele, n.r.) pe care le-am înregistrat, precum şi de eşecurile care au fost semnalate pe parcursul evoluţiei acestei organi­za­ţii şi sunt dator să fac tot ce-mi stă în putinţă ca aceste eforturi de primenire a filialei noastre să continue“, a spus Chirica.

Social-democratul a adăugat că, la alegerile prezidenţiale, PSD a pierdut din cauza unor „probleme de imagine şi de percepţie publică“, lucruri care trebuie tratate „cu mai multă atenţie“.

„Trebuie să venim în faţa oamenilor cu politicieni credibili şi rezultate nu doar cu sloganuri depăşite“, a completat edilul. Despre faptul că în de­claraţia oficială a folosit incorect pluralul cuvântului „succes“ Chirica a susţinut ulterior că a fost o „ironie“.

Chirica, susţinut de Dragnea?

Preşedintele filialei municipale a PSD Iaşi a mai declarat ieri că s-a întâlnit recent cu şeful partidului, Liviu Dragnea. Potrivit lui Chirica, actuala conducere a organizaţiei muni­ci­pale ar beneficia de sprijinul lui Dragnea.

„Am găsit o des­chidere extraordinară la nivelul conducerii centrale a partidului în care te poţi exprima, poţi să ai idei şi, cel mai important lucru, ideile lor se vede că sunt congruente cu ale noastre“, a susţinut Chirica.

Edilul s-a întâlnit cu Drag­nea în urmă cu aproape două săptămâni, la întâlnire participând alţi doi lideri ai PSD Iaşi: deputatul Sorin Iacoban şi vicepreşedintele Vasile Câtea. Chirica a evitat ieri să facă declaraţii la adresa preşedintelui organizaţiei judeţene a PSD Iaşi, Gheorghe Nichita, cu care a avut mai multe schimburi de replici în ultima perioadă. Întrebat dacă îi este frică de Nichita, Chirica a răspuns: „Îmi este frică de Dumnezeu şi de mine însumi“.

Alegerile la organizaţia municipală a PSD Iaşi vor avea loc pe 24 septembrie, iar noul şef al organizaţiei judeţene va fi desemnat pe 3 octombrie.
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cioloş a văzut prea mult la filme

Cosmin PAȘCA

Cioloş a văzut prea mult la filme

Sunt cel mult trei scenarii posibile. 1. REPER devine o unealtă a USL, asumată ca atare printr-o politică transparentă de alianţe, prin care se dizolvă treptat relevanţa USR. Adică ne întoarcem la un fel de FSN, adică, ani pierduţi. 2. După alegerile din 2024, dacă nu accede în Parlament, REPER devine un forum de dezbateri şi se pierde în anonimat. Adică un fel de GDS, adică, ani pierduţi. 3. După alegerile din 2024, dacă intră în Parlament, REPER devine în mod natural un aliat al USR, se propune chiar de o fuziune. Adică un fel de PLUS, adică, ani pierduţi.

opinii

Expatriaţii

Codrin Liviu CUȚITARU

Expatriaţii

Hemon este un prozator de mare forţă care, pe lângă indiscutabilul talent literar, deţine şi un bagaj cultural, psiho-emoţional mai corect spus, excepţional. Privit în sine, acesta se dovedeşte capabil, de unul singur, mai ales în condiţiile vieţii autorului într-o civilizaţie străină, să deschidă calea către capodoperă.

Despre contagiunea financiară

Alin ANDRIEȘ

Despre contagiunea financiară

După criza financiară globală, înţelegerea fenomenului de contagiune la nivelul instituţiilor financiare a devenit o prioritate pentru factorii de decizie în vederea creşterii stabilităţii financiare, cu scopul de a reduce efectele crizelor financiare viitoare sau chiar de a le preveni. 

„Războiul sfânt” al rasei

Florin CÎNTIC

„Războiul sfânt” al rasei

Astăzi, 29 iunie, la ora 14.30, la Ateneul Naţional din Tătăraşi, Marius Turda, istoric şi universitar de clasă internaţională, profesor la Universitatea Oxford Brooks, lansează ediţia românească a unei cărţi esenţiale pentru înţelegerea ideilor şi politicilor consacrate rasei şi eugenismului în Ungaria secolulului XX. Evenimentul cuprinde şi vernisajul unei expoziţii itinerante, care va rămâne o lună pe simezele Ateneului, şi care merită şi ea a fi urmărită.

pulspulspuls

În loc de utrenie: Metropolia lui Flutur şi fluturii din stomacurile de la Iaşi

În loc de utrenie: Metropolia lui Flutur şi fluturii din stomacurile de la Iaşi

Deşi am văzut că mai toată lumea în sutane din târg cam mimează nepăsarea vizavi de declaraţiile şefului Cejeului bucovinean Flutur referitoare la crearea unei mitropolii a Bucovinei, adicătelea cum ar veni la Iaşi să rămânem doar cu cea a Moldovei, în realitate auzim pe căi neoficiale că agitaţia este maximă, iar acele declaraţii chiar au creat îngrijorare la Palatul Metropolitan din Iaşi. 

Caricatura zilei

Ro-Alert te sperie de-acu și în străinătate

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.