Chirica: Şoşoacă suferă de dublă personalitate. Amicul Simion, „şeful frustraţilor”
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Chirica: Şoşoacă suferă de dublă personalitate. Amicul Simion, „şeful frustraţilor”

GALERIE
simion
  • simion
- +

După ce i-a acordat lui George Simion un birou în Primărie pentru a filma un clip sado-maso(foto), edilul Mihai Chirica susţine acum că simpatizanţii AUR sunt frustraţi.

Primarul Iaşului a afirmat marţi, în cadrul unui interviu acordat pentru Epoch Times, că senatoarea formaţiunii AUR Diana Şoşoacă suferă de dublă personalitate. Potrivit lui Chirica, într-un cadru privat avocata se dovedeşte a fi „un om rezonabil, cu care poţi să stai de vorbă”, dar în spaţiul public aceasta pare să devină „o persoană venită de pe altă planetă”.

„S-a născut un alt om politic, doamna Şoşoacă. Doamna Şoşoacă, din punctul meu de vedere, suferă de o dublă personalitate pentru că, dacă staţi de vorbă cu domnia sa într-un cadru mai intim, vă veţi da seama că e un om rezonabil cu care poţi să stai de vorbă. Dacă ai nenorocul să fii într-un spaţiu public, discuţi parcă cu altă persoană venită de pe altă planetă”, a afirmat edilul din Iaşi, întrebat despre faptul că Iaşul a trimis AUR în Parlament.

În acest context, Chirica a opinat că senatoarea va mai fi pe scena politică atâta vreme cât formaţiunea AUR se va mai afla în preferinţele electoratului, căci duplicitatea nu este de natură să consolideze o personalitate politică.

În opinia sa, AUR a câştigat simpatizanţi pe fondul unor erori făcute la nivel de guvernare, de care s-a profitat.

„Prima greşeală a fost cea legată de organizarea sărbătorilor de Sfânta Parascheva de la Iaşi. A doua greşeală impardonabilă este cea legată de pieţe şi închiderea pieţelor - care a lovit direct în zona rurală acolo şi a atras un mare număr de voturi, şi iarăşi o greşeală importantă, dar care putea fi evitată mai uşor, o prea puţină comunicare privind închiderea şcolilor, în condiţiile în care alte state europene le-au lăsat deschise fără explicaţii majore ci pur şi simplu o decizie tranşantă şi aproape impenetrabilă. Deci cred că cele trei greşeli i-au fost favorabile AUR-ului ş...ţ şi a luat scorul pe care l-a luat”, afirmă edilul.

Întrebat cui crede că foloseşte discursul anti-statal precum cel proferat de senatoarea Şoşoacă şi de preşedintele AUR, George Simion, Mihai Chirica a replicat că "frustraţii" aveau nevoie de un lider.

„Beneficiază acele persoane care au fost de-a lungul timpului intoxicate, intoxicate cu tot felul de... să spunem ştiri subversive, pe care nici nu vreau să le mai amintesc, legate de vaccinare, legate de boală, legate de clasa politică şi altele, (persoane – n.r.) care acumulează şi ele frustrări. Oamenii fiind o fiinţă socială, un grup mai mic sau mai mare întotdeauna îşi caută un lider. Având în vedere că frustraţii nu şi-au găsit un lider foarte bine conturat, s-au apropiat de doamna Şoşoacă. Mai există o altă categorie de persoane nemulţumite, şi evident corect nemulţumite, ale unei tinere generaţii care nu înţelege, pe bună dreptate, de ce trebuie să facă eforturi considerabile într-o societate în care, cu ghilimelele de rigoare, fără să fiu înţeles greşit, Bianca Drăguşanu este un exemplu de succes iar ei trebuie să înveţe şi să muncească. Şi mai apare şi câte un scandal de presă din care nu ştiu care om politic nu ştiu ce face - încalcă legea, mai fură, şi normal că şi această categorie de români şi în special tânăra generaţie îşi caută lideri şi se duc spre alte formaţiuni politice”, a adăugat primarul Iaşului.

Citeşte mai mult pe epochtimes-romania.com

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Despre importanţa îndoielii în ştiinţă şi falimentul calităţii în educaţie

Alexandru LĂZESCU

Despre importanţa îndoielii în ştiinţă şi falimentul calităţii în educaţie

Îndoiala şi spiritul critic nu mai sunt la modă. Un curent dominant în mass media şi pe reţelele sociale cultivă intoleranţa faţă de punctele de vedere care se abat de la cele considerate acceptabile, „corecte”, adesea, în mod ironic, „în numele ştiinţei”.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Liviu Suhar

Nichita DANILOV

Liviu Suhar

Senzaţia pe care o încearcă spectatorul privindu-i tablourile e una stranie. Cufundate într-o tăcere ce trece dincolo de cotidian, proiectându-şi umbra lăuntrică în spaţiul ancestral, obiectele par să comunice între ele într-un limbaj mut, prin intermediul ultrasunetelor transpuse într-o partitură muzicală. Tăcerea lor e înşelătoare.

Raportul dintre public şi privat, din perspectivă feministă

Dana ȚABREA

Raportul dintre public şi privat, din perspectivă feministă

Aparent, dacă e să-l avem în vedere pe Richard Rorty, distincţia dintre sferele publică şi privată sunt separate în măsura în care problemele care cad sub incidenţa fiecăreia dintre ele sunt diferite şi, desigur, întrebările adresate sunt altele. Cu privire la individul uman, cineva ar putea fi deopotrivă liberal şi ironist, ceea ce conduce la posibilitatea ca cele două sfere să nu prezinte o opoziţie ireconciliabilă. Dimpotrivă. Cele două sfere converg. Să luăm ca exemplu familia: prin definiţie familia presupune spaţiul privat şi discreţia, cu toate acestea familia este reglementată prin reguli şi norme care ţin de sfera publică.

O întâlnire nici măcar de gradul 7 şi o mică incursiune onomatologică

Michael ASTNER

O întâlnire nici măcar de gradul 7 şi o mică incursiune onomatologică

Acum trei ani, la început de martie - eram în drum spre Bucureşti (cu trenul) - m-am trezit cu un mesaj de la o persoană necunoscută, dar cu acelaşi nume de familie. Am avut o conversaţie ciudăţică pe messenger cu femeia în cauză, apoi am uitat de discuţie. 

pulspulspuls

Suferinţele discrete ale madamei

Suferinţele discrete ale madamei

Una mai molcuţă, de uichend, pe azi, dacă tot e sâmbătă şi e aşa frig afară. Şi ce ar putea fi mai moale şi mai pufos decât opera lirică, stimaţi telespectatori, şi mai ales graniţa penală a acesteia cu politichia mâloasă de Bahlui? 

Caricatura zilei

De 8 martie

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.