Chirica: Ştiam de achiziţia proprietăţii de la Frasin
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Chirica: Ştiam de achiziţia proprietăţii de la Frasin

GALERIE
vila frasin chirica
  • vila frasin chirica
- +

Primarul Mihai Chirica a admis ieri în discuția cu reporterii Ziarului de Iași că ştia despre achiziţia proprietăţii imobiliare din Frasin de către firma fratelui său încă de la momentul în care a fost făcută tranzacţia. Edilul neagă în continuare că ar fi fost implicat în vreun fel în achiziţie şi insistă pe faptul că fratele său este proprietar fiind unic administrator la firma ce deţine bunul (Eurodesign Consulting). Mihai Chirica a vorbit şi despre investiţia făcută acolo (domeniul cuprinde peste 4.200 mp şi o vilă care, la momentul achiziţiei, era la „roşu“).

- Aţi avut vreo implicare în achiziţia proprietăţii din Frasin?

- Nu. Proprietatea a fost scoasă la vânzare şi a fost cumpărată printr-un contract direct între administratorul firmei, care este fratele meu, cu vânzătorul, tranzacţia nu s-a făcut în Iaşi
 
- Ştiaţi de faptul că urma să fie achiziţionată acea proprietate de firma fratelui dvs.?
 
- Puteţi fi convins că ştiam, am şi discutat acest lucru dacă este oportun sau nu. Este decizia companiei ce face. Nu este casă de locuit, asta a fost din nou o pistă falsă. Este gândită pentru afacere, ea este croită pentru a deveni afacerea companiei, şi probabil că se va-ntâmpla acest lucru. Este problema fratelui meu ce va face cu dânsa, este unic administrator al companiei, practic este proprietarul acestei investiţii făcute de către companie. 
 
- Aţi fost vreodată la Frasin?
 
- Sigur că am fost. 
 
- Când aţi fost prima dată la Frasin?
 
- Îmi este greu să spun, dar cred că în preajma gândului lui (al fratelui, n.r.), iar asta s-a întâmplat în 2013 - 2014, când a făcut tranzacţia. Iar de atunci, după scandalul vostru.
 
- A apărut în spaţiul public o fotografie cu maşina dvs. de serviciu care ar fi fost făcută în 2015, în momentul când pornea investiţia.
 
- Fotografia este contrafăcută.
 
- Ştiţi care a fost investiţia acolo?
 
- Nu ştiu exact, dar putem să-l întrebăm (pe frate, n.r.). Dar nu este foarte mult, nu cred că se poziţionează mai mult de 30.000 - 35.000 euro pentru finalizarea ei, sumă tranzacţionată tot prin bancă. Am văzut şi contractul de lucrări, am văzut şi produsul furnizat şi ordinul de plată. Lucrurile sunt declarate în bancă aşa cum cere legea. 
 
I-am spus primarului ca în presă a apărut declaraţia fratelui său în care spune că nu are nicio legătură cu firma şi vila respectivă, iar replica primarului a fost că fratele său, fiind „hărţuit“, ar fi spus lucruri care nu pot fi considerate declaraţii.
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

America pierde teren în faţa Rusiei şi a Chinei, în Orientul Mijlociu

Alexandru LĂZESCU

America pierde teren în faţa Rusiei şi a Chinei, în Orientul Mijlociu

Naivităţile şi imperativele ideologice progresiste ale politicii externe a administraţiei Biden se lovesc de o realitate geopolitică în care şi Rusia, şi China se dovedesc a fi extrem de abile în a-şi impune propria naraţiune şi a eroda influenţa americană în Orientul Mijlociu.

Filmuletul zilei

opinii

Mirel Cană - o încercare de portret

Nichita DANILOV

Mirel Cană - o încercare de portret

L-am întâlnit deseori la Casa Dosoftei. Mi-l închipui şi azi tronând acolo, retras în spatele unui pupitru rustic, scrutând prin ochelarii fumurii hrisoavele înşirate în vitrine, dar şi pe pereţii reci, uşor igrasioşi, pe care trecerea vremii a desenat tot felul de umbre şi de figuri voievodale. În acest spaţiu al amintirii, placat de ziduri groase, spectrul lui Mirel Cană se simte cu adevărat în elementul său.

Grădinărit uman. Despre oameni şi câini

Dana ȚABREA

Grădinărit uman. Despre oameni şi câini

Termenul „cultură” provine la latinescul „colere” care înseamnă a cultiva. Civilizaţia şi cultura îl îndepărtează pe om de latura sa animalică, barbară şi îl apropie de cea spirituală. Însă omul rămâne în esenţa sa o fiinţă animalică, având posibilitatea de a alege, şi care în orice împrejurări va alege cea mai rea posibilitate dintre toate. În acest sens, „Grădinărit uman” nu este atât despre familia disfuncţională, cât mai ales despre o umanitate disfuncţională în întregul ei. Departe de a putea fi vorba de o comedie, poate doar despre la comédie humaine.

Profilul neo-activistului american

Michael ASTNER

Profilul neo-activistului american

Vara trecută, înainte să vin la Amnaş, am primit de la o prietenă două ziare germane pe care le luase-n aeroport ca lectură de călătorie. Le-am luat la rândul meu pe drum, dar pentru că-s ziare de ziare, format mare, adică (vorbesc de Die Welt şi de Süddeutsche Zeitung), nu le-am deschis în tren, iar la ţară apoi… nici atât: am adunat fructe, am cosit iarbă, am primit oaspeţi (cumnatul, nepotul şi băiatul nepoatei), apoi m-am apucat de dezgropat fântâna din bătrâni, tot felul de lucrări şi munci mi-au ocupat timpul, iar ziarele în cauză (ambele din 14 iulie 2020) au fost uitate. Zilele trecute, am dat de ele. Hm - ia să le răsfoiesc şi să văd dacă mai găsesc ceva actual respectiv demn de citit!

pulspulspuls

L-aţi uitat pe politicianul care venea la Primărie cu Buceagul Ceapeului? Iacătă-l la uşă!

L-aţi uitat pe politicianul care venea la Primărie cu Buceagul Ceapeului? Iacătă-l la uşă!

Pentru că ne-am jurat în barbă să ne ferim de politichie şi de politicieni măcar sâmbăta, pe uichend, aicea la rubricuţă, haideţi aşadar să părăsim olecuţă acest miraculos tărâm. 

Caricatura zilei

Tot felu

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.