anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 30.09.2020

Chirica, supărat pe directorii unor şcoli. Spune că au stat cu banii în cont o vară întreagă

GALERIE
chirica
  • chirica
- +

Primarul Muncipiului Iaşi se plânge de faptul că directorii şcolilor din oraş au stat cu banii în cont o vară întreagă, însă acum acuză că au nevoie de lucrări de reparaţie sau de bani pentru laptopuri, pentru alte dispozitive sau pentru diferite lucrări sau achiziţii. Astfel, Mihai Chirica subliniază că în ultimele zile a primit solicitări de la directorii unor unităţi şcolare pentru sprijin, deşi în conturile acestor şcoli sunt de luni bune zeci sau chiar sute de mii de lei.

„Am o listă întreagă cu disponibilităţile financiare pe care le au unităţile de învăţământ în acest moment. O să dau şi câteva exemple. La Grădiniţa Sfânta Parascheva au în cont 43.718 lei sau Grădiniţa nr. 5 Sfântul Sava, care au 56.098 de lei, bani pe care i-au avut toată vara la dispoziţie, iar acum doamna director reclamă că îi curge apa printr-un tavan. Deci toată vara nu a intrat în această grădiniţă. Nu este posibil să încerci ieri (n.r. 8 septembrie) să mă contactezi şi să spui că «domnule primar, îmi plouă prin tavan». De ce ieri, toată vara de ce nu s-a intrat în grădiniţă? Şi aţi ţinut şi 56.000 de lei în cont?”, a menţionat primarul Mihai Chirica în cadrul conferinţei de presă de ieri, 9 septembrie, care s-a desfăşurat la Palatul Roznovanu.

De asemenea, Mihai Chirica a amintit şi de alte şcoli care au stat cu sume considerabile în conturi, fără a fi însă utilizate pe parcursul verii. Astfel, Şcoala „Alexandru Vlahuţă” are în cont, potrivit primarului, 133.870 de lei, Şcoala „Ionel Teodoreanu” are 32.900 de lei neutilizaţi, Şcoala „Alexandru cel Bun” are în cont 239.593 de lei. De asemenea, Şcoala nr.11 are 161.000 de lei, Colegiul „Eminescu” are 235.000 de lei, „Negruzzi” 226.000 de lei, Colegiul Naţional 290.000 de lei, „Ibrăileanu” are 366.000 de lei.

„Terenul de sport de la «Ibrăileanu», deşi au această sumă, îl facem noi, prin altă investiţie susţinută de Municipiul Iaşi. «Octav Băncilă» are 319.000 de lei în cont şi primesc o cerere de la domnul director prin care doreşte să îi dau 130.000 de lei pentru laptopuri. De ce să mai dau banii aceştia când nu aţi reuşit toată vara să cheltuiţi 300.000 de lei?”, a adăugat Chirica, care a precizat că este nevoie de mobilizare şi de interes manifestat de către managerii de şcoli.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Alegeri locale, vechime şi alternanţă

Lucian DÎRDALA

Alegeri locale, vechime şi alternanţă

Alegerile locale sunt vulnerabile, prin comparaţie cu cele de la palierul naţional, pentru că în circumscripţii de dimensiuni reduse până şi deficienţele minore - şi, cu atât mai mult, încercările deliberate de viciere a rezultatului - pot avea consecinţe serioase.

Filmuletul zilei

opinii

On air

Florin CÎNTIC

On air

De treisprezece ani, prima săptămână din octombrie înseamnă pentru ieşeni un regal de spectacole de teatru. Aflat anul acesta sub zodia imprevizibilei „avarii pandemice”, Festivalul Internaţional de Teatru pentru Publicul Tânăr s-a reinventat, la fel ca în fiecare an.

Urechea de om pe spinarea de şoarece politically correct

Radu PĂRPĂUȚĂ

Urechea de om pe spinarea de şoarece politically correct

Ovidiu Nimigean nu este genul de scriitor care-şi satisface prin creaţie ego-ul emfatic şi care vrea să „ia faţa”, să domine un auditoriu redus la tăcere şi uimire. El, dimpotrivă, îşi ia cu această carte (O ureche de om pe o spinare de şoarece, Polirom, 2020) ingrata sarcină de a investiga lumea în teritoriile sale cunoscute îndeobşte, dar pe care cei mai mulţi se feresc cu bună ştiinţă să le cunoască, orbesc benevol sau le înţeleg anapoda, şi de a preveni la modul oracular („priveşte printre fisurile discursului dominant”, pag. 342, îndeamnă la un moment dat).

De ce să votez? Argumente pro şi contra

Ciprian IFTIMOAEI

De ce să votez? Argumente pro şi contra

Abraham Lincoln spunea că, în democraţie, „votul este mai puternic decât glonţul”. Oare chiar aşa să fie? V-aţi întrebat vreodată cât anume contează un vot în totalul voturilor exprimate? 

pulspulspuls

Lotul doi de concluziuni ale alegerilor de la Iaşi

Lotul doi de concluziuni ale alegerilor de la Iaşi

Aşadar, stimaţi electori şi scumpiţe electoriţe, vă povesteam ieri aicea cam care ar trebui să fie concluziunile corente, trase la rece, privind alegerile de duminică de la Iaşi, şi vorbeam de situaţiunea delicată din USR Iaşi, apoi de starea mafiei din jurul dipotatului dârvar Moş Vilă ot pemepeu. 

Caricatura zilei

Renumărare

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.