anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Chirie serioasă pentru ţevile ApaVital care trec pe proprietatea unui ieşean. Înalta Curte se pronunţă

Curtea de Apel stabilise o chirie lunară de 1.122 euro, dar familia Pietraru a atacat sentinţa.

GALERIE
tevi apaVital
 • tevi apaVital
- +

Cea mai importantă instanţă a ţării va decide cuantumul chiriei pe care Consiliul Judeţean o va plăti unei familii de ieşeni pentru ţevile ApaVital care îi traversează terenul. Litigiul face obiectul unui proces început în urmă cu 5 ani şi ajuns acum în ultima fază.

Terenul, situat la marginea oraşului, se află în proprietatea lui Ion şi Larisea Pietraru de 20 de ani. La data achiziţiei, era simplu teren agricol, în zonă neexistând nici Metro, nici şosea de centură şi niciuna dintre numeroasele companii care funcţionează acum la ieşirea prin Păcurari. În 2010, Compania Naţională de Administrare a Drumurilor Naţionale a demarat lucrările de construire a şoselei de centură. O jumătate de hectar din terenul lui Ion Pietraru a fost expropriată, iar pentru alţi 1.510 mp ocupaţi de aceeaşi lucrare pentru mărirea lăţimii drumului şi mutarea unui canal de desecare, ieşeanul a reuşit să obţină despăgubiri în instanţă.

Cu ocazia construirii şoselei, au trebuit mutate şi conductele sistemului de aducţiune Timişeşti – Iaşi. O parte din acestea au ocupat încă 2.494 mp din terenul lui Pietraru, fără ca acesta să fie despăgubit. Cazul a ajuns în faţa Tribunalului, care a decis acordarea unei sume de 40.600 euro către Pietraru pentru a compensa lipsa de folosinţă a terenului ocupat de conducte şi de zona de protecţie a acestora. Sentinţa a fost atacată atât de proprietar, cât şi de ApaVital şi CJ. Curtea de Apel a decis înlocuirea despăgubirilor globale cu o chirie lunară de 1.122,3 euro, plătită de ApaVital începând cu 29 martie 2017, data începerii procesului, până în ziua în care îşi va muta conductele de pe terenul lui Pietraru. Această variantă nu a fost considerată acceptabilă de familia Pietraru, care a contestat-o. Recursul a intrat ieri în analiza Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Vremurile, ambiţiile neo-imperiale ale Rusiei, guvernele şi noi

Alexandru LĂZESCU

Vremurile, ambiţiile neo-imperiale ale Rusiei, guvernele şi noi

Războiul din Ucraina nu a făcut decât să amplifice crize globale deja existente; în condiţiile unui nou Război Rece, iluziile că mai este posibil modul de viaţă din trecut şi mai pot fi menţinute politicile sociale generoase, deja nesustenabile, trebuie abandonate.

opinii

Oglinda fisurată a lui Nicolae Stan

Nichita DANILOV

Oglinda fisurată a lui Nicolae Stan

Lumea lui Nicolae Stan se configurează rotindu-se melancolic în jurul pipei din lemn de cireş pe care o fumează agale stând în cerdacul casei parohiale tânărul preot al satului Crăsani, Radu Plămadă, pătruns până dincolo de adâncul sufletului său de ceea ce crede că ar fi menirea sa.

Un top al problemelor sociale din judeţul Iaşi şi din împrejurimile sale

Ciprian IFTIMOAEI

Un top al problemelor sociale din judeţul Iaşi şi din împrejurimile sale

Orice demers ştiinţific, implicit sociologic, începe cu definirea conceptelor, cu o definiţie, pentru ca toată lumea să ştie despre ce vorbim. În cazul ne faţă, trebuie să lămurim ce este o „problemă” şi ce anume o face să fie „socială”. De pildă, consumul de alcool sau droguri poate să fie o problemă individuală sau poate să devină socială la un moment dat. În genere, problema socială este un dezechilibru, o disfuncţie la nivelul societăţii, sau un eveniment care afectează oamenii negativ, despre care există percepţia că poate fi rezolvată prin anumite măsuri din partea statului (strategii, politici, metode, tehnici şi proceduri de intervenţie) şi/sau din partea mediului neguvernamental.

Sportul alb şi Războiul negru

Michael ASTNER

Sportul alb şi Războiul negru

A iscat ceva vâlvă decizia organizatorilor turneului de mare şlem de la Wimbledon, atunci când au decis să nu permită participarea jucătorilor şi jucătoarelor din Rusia şi din Belarus. 

pulspulspuls

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Foială mare de câteva zile la poştalionul ieşean, stimaţi telespectatori. Motivul: nu vreo chestiune profesională sau vreun eveniment legat de instituţiune, ci cu totul altceva: faptul că şeful de la Iaşi, un locotenent de-al menajerului de oraş Grămadă, va candida la alegerile pemepiste din filiala judeţeană, alegeri care au loc chiar astăzi. 

Caricatura zilei

Tik Tok Yoga

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.