Chirilă nu a uitat vechea gafă a lui Adomniţei: "Nu ştie nici câte stele sunt pe steagul UE"
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 11.04.2021

Chirilă nu a uitat vechea gafă a lui Adomniţei: "Nu ştie nici câte stele sunt pe steagul UE"

GALERIE
chirila
  • chirila
- +

Delegaţia Permanentă a PNL a luat decizia cu 70 de voturi pentru şi 33 împotrivă. „Eu le-am zis că nu au dreptul moral să voteze cei care au scos 7% la alegeri excluderea unuia care a scos 32%“, ne-a declarat Victor Chirilă.

Filiala ieşeană a PNL s-a le­pădat de fostul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, Victor Chi­rilă. Delegaţia Permanentă a PNL Iaşi s-a întrunit sâmbătă, pe ordinea de zi aflându-se şi situaţia lui Chirilă. Acesta a fost acuzat de implicare în campania electorală a PSD, la recentele alegeri pentru Parlamentul European. Totodată, Chirilă a susţinut refacerea USL şi s-a poziţionat în favoarea Gru­pului de Iniţiativă pentru Păs­trarea Identităţii Liberale constituit de fostul premier Călin Po­pescu Tăriceanu. Decizia Dele­ga­ţiei Permanente a fost luată cu 70 de voturi pentru şi 33 împotrivă, opt voturi fiind declarate nule.

La şedinţa Biroului Permanent Ju­deţean, votul fusese unanim în favoarea excluderii din partid a lui Chirilă. „Astea două săp­tămâni, Chirilă nu a stat degeaba. A mers prin judeţ şi a căutat voturi, nu pentru altceva, cât ca să arate că ar exista fricţiuni în partid“, a comentat unul din membrii Delegaţiei Permanente.

Chirilă a anunţat că va contesta decizia Delegaţiei Permanente, forul la care acesta se mai poate adresa fiind Curtea de Arbitraj constituită la nivel naţional. „Eu sunt încă vicepreşedinte al CJ, pentru că am atacat hotărârea prin care am fost înlocuit. Ca atare, Delegaţia Permanentă poate doar propune excluderea mea din partid, iar decizia finală va fi la Biroul Politic Naţional. Dar de unde să ştie statutul băieţii ăştia din Podu Roş, care nu ştiu nici câte stele sunt pe steagul UE? Eu am cerut să se amâne discutarea până după congresul naţional, dar nu s-a acceptat. Pe urmă, votul era clar, că cei mai mulţi erau din mu­nicipiu. Eu le-am zis că nu au dreptul moral să voteze cei care au scos 7% la alegeri excluderea unuia care a scos 32%“, a spus Chirilă.

Conform statutului PNL, Cur­tea de Arbitraj este instanţa su­premă a partidului, având şi atribuţii privind soluţionarea contestaţiilor referitoare la sancţiu­nile disciplinare. Dacă aceasta va confirma hotărârea Delegaţiei Permanente, Chirilă şi-ar putea pierde funcţia de consilier jude­ţean. În acest caz, locul său ar urma să fie luat de următorul plasat pe lista de candidaţi ai USL din 2012, Daniel Minciună. A­cesta îndeplineşte însă funcţia de şef al Direcţiei Judeţene de Ad­ministrare a Drumurilor şi Podu­rilor, incompatibilă cu cea de consilier judeţean. În situaţia în care Chirilă va fi eliminat din CJ, iar Minciună nu va renunţa la poziţia de director al DJADP, PSD îl va putea propune drept consilier judeţean pe Alin Mocanu, situat imediat după Minciună pe lista de candidaţi ai USL.

O altă decizie adoptată sâm­bătă de către Delegaţia Permanen­tă a PNL Iaşi a fost desemnarea celor 39 de delegaţi ai filialei la congresul naţional al partidului, programat în perioada 27-28 iunie.
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Încercare pe înaintare, cu speranţe de transformare

Nicolae GRECU

Încercare pe înaintare, cu speranţe de transformare

Chiar dacă şansele sunt minime, demersul oamenilor de rugby ieşeni demonstrează că sportul acesta se încăpăţânează să existe, să renască şi să reziste în dulcele târg.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (III)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (III)

Sunt relevate în continuare explicaţiile etimologice aberante date unor termeni importanţi în limba română, precum cneaz şi voievod, şi concluziile istorice inadecvate rezultate din respectivele etimologii.

O Iubire şi nouă fericiri

pr. Constantin STURZU

O Iubire şi nouă fericiri

Când m-am decis să urmez Filosofia, licean fiind, cineva m-a trimis să discut cu un venerabil profesor din acest domeniu. "Care este preocuparea sau tema centrală a Filosofiei?", m-a întrebat dumnealui, încă de la primele cuvinte. "Fericirea!", am răspuns eu spontan. Profesorul s-a uitat puţin dezamăgit la mine: "Nu. Ci disputa dintre materialism şi idealism". 

Urbanismul slăbiciunilor

arh. Ionel OANCEA

Urbanismul slăbiciunilor

Frumuseţea urbei noastre datorează mult colinelor. Din mulţimea lor, Boris Crăciun identifică pe cele şapte semnificative: Repedea, Cetăţuia, Miroslava, Breazu, Copou, Ciric şi Tătăraşi. Centrul e dominat de mănăstirea Golia şi Mitropolie, iar pe cele din jur se ridică mănăstirile Cetăţuia şi Miroslava. Şi constructorii acestor monumente au avut în preocupare riscurile fundării pe terenurile instabile. 

pulspulspuls

L-aţi uitat pe politicianul care venea la Primărie cu Buceagul Ceapeului? Iacătă-l la uşă!

L-aţi uitat pe politicianul care venea la Primărie cu Buceagul Ceapeului? Iacătă-l la uşă!

Pentru că ne-am jurat în barbă să ne ferim de politichie şi de politicieni măcar sâmbăta, pe uichend, aicea la rubricuţă, haideţi aşadar să părăsim olecuţă acest miraculos tărâm. 

Caricatura zilei

Conducere autonomă nivel 6

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.