Chirurgia estetică şi armonia facială
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Chirurgia estetică şi armonia facială

GALERIE
chirurgie estitecia
  • chirurgie estitecia
- +

Dr. Tiberiu Hrişcă, medic specialist Chirurgie Plastică, Estetică şi Microchirurgie Reconstructivă, Arcadia: „Faţa fiecărei persoane face parte din identitatea proprie, este unică. Foarte multe persoane îşi doresc să apeleze la chirurgia estetică pentru a-şi modifica aspectul feţei în funcţie de anumite caracteristici şi trăsături pe care le consideră perfecte. 

Cu toate acestea, niciun studiu nu a reuşit să definească „nasul perfect, buzele perfecte sau bărbia perfectă“ deoarece nu forma sau dimensiunile acestor trăsături ne face atractivi, ci armonia generală dintre toate aceste elemente. Aşadar, înaintea oricărei proceduri estetice recomandăm ca prim pas studiul proporţiilor faciale şi stabilirea armoniei dintre acestea. Prin perfecţionarea armoniei structurilor faciale în relaţia dintre ele putem îmbunătăţi caracteristicile unice ale unei persoane pentru a le face mai plăcute estetic. Drept rezultat, putem spune că o faţă armonioasă e una în care trăsăturile faciale sunt proporţionale, simetrice şi se integrează echilibrat.

Orice intervenţie estetică asupra feţei trebuie să ţină cont atât de măsurătorile faciale, cât şi de integrarea acestora în armonia de ansamblu, pentru conturarea unicităţii personale. Aspectul feţei poate deveni mai definit şi mai estetic prin utilizarea acidului hialuronic şi a toxinei botulinice atunci când acestea sunt injectate în anumite zone strategice, modificând proporţiile faciale. De aceea, pentru a putea decide dacă este nevoie de utilizarea acestora, cât şi cantitatea necesară, medicul trebuie să analizeze dimensiunile şi proporţiile pacientei în plan vertical, orizontal, frontal şi profil. Caracteristicile generale ale feţei, în special forma acesteia, sunt un punct de pornire în analiza armoniei generale. Să luăm, de exemplu, o faţă în formă de inimă, unde caracteristicile faciale cheie ale ochilor, nasului şi gurii conturează un triunghi cu vârful orientat în jos şi formează un ansamblu armonios şi atractiv. Prin contrast, odată cu trecerea timpului, grăsimea din zona ochilor începe să îşi piardă din volum, astfel încât sprâncenele tind să „cadă“, ochii devin mai mici pe măsură ce pleoapele se lasă, iar zona de sub ochi devine mai pronunţată cu riduri şi cearcăne. Totodată grăsimea de la nivelul pomeţilor nu mai este atât de bine definită, iar ridurile încep să se formeze în jurul nasului şi gurii.

Astfel, odată cu înaintarea în vârstă, triunghiul tinereţii se inversează, baza triunghiului corespunde unei linii maxilare pătrate. Aici intervine chirurgul estetician. El va analiza elementele, fiecare în parte şi toate în ansamblu, şi va propune o intervenţie personalizată, al cărei scop nu va fi de „perfecţionare“ a unuia dintre elemente, ci de evidenţiere a frumuseţii proprii şi a unicităţii date de armonia generală. Adevăratele beneficii ale intervenţiilor minim invazive estetice constau în corectarea unor uşoare imperfecţiuni prin accentuarea trăsăturilor proprii fiecărei persoane, privindu-le ca un tot unitar ce se armonizează şi alcătuiesc un aspect mai tânăr, mai rejuvenat, datorită unui nas mai bine definit, a unor buze mai voluptoase sau a unor pomeţi mai ridicaţi, cât mai aproape de dimensiunile corecte.“ Pentru programarea unei consultaţii, aveţi la dispoziţie numărul 0232 920, Call Center Arcadia.

 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Temă

Cătălin ONOFREI

Temă

Test de reflecţie cognitivă: deliberare versus intuiţie.

Filmuletul zilei

opinii

Epilare inghinală

Briscan ZARA

Epilare inghinală

Sunt multe studii despre cum afectează psihologia omului ceea ce vedem, auzim, simţim din exterior. La fiecare întindere de coardă are loc o excitare a neuronilor care provoacă senzaţii neplăcute persoanei, dar dacă lucrurile se repetă, neplăcerea dispare încetul cu încetul şi apare o oarecare toleranţă la acea senzaţie, poate chiar e înlocuită cu plăcere. Nu mai eşti afectat, nu te mai impresionează în sens rău. Asta nu înseamnă că devii mai puternic, ci mai nesimţit, mai rigid, mai greu impresionabil.

Ocupare, şomaj şi câştiguri salariale în judeţul Iaşi

Ciprian IFTIMOAEI

Ocupare, şomaj şi câştiguri salariale în judeţul Iaşi

Articolul din această săptămână, ceva mai tehnic decât precedentele, demonstrează cu date statistice că, înainte de declanşarea pandemiei de COVID-19, nu a existat o criză a forţei de muncă în judeţul Iaşi.

New York, metropola vizionară

Mihai DORIN

New York, metropola vizionară

Conduita americană în raport cu celelalte civilizaţii ale lumii are şi o inevitabilă dimensiune imperială, însă felul în care ei au înţeles să valorifice cultura, rafinamentul, patriotismul, şi, nu în ultimul rând banii cetăţenilor în serviciul public, mărturiseşte despre măreţia naţiunii şi despre spirit vizionar. Pentru că în niciun alt loc din lume, patrimoniul cultural nu s-a îmbogăţit precum în America, prin râvna şi voinţa liberă a cetăţenilor educaţi şi prosperi. Statul este doar managerul acestui concept cultural.

pulspulspuls

Costel l-a bătut pe Măricel ca pe fasole. Iacătă ce scor de maidan: 11 la 6!

Costel l-a bătut pe Măricel ca pe fasole. Iacătă ce scor de maidan: 11 la 6!

Băbăetee băă, pfiu, pfiuu, pfiuuuu.... Ia’n fiţi atenţi aicea la băiatu’ pe ce se mai cheltuie bănuţul ieşenilor, că poate pe asta nu o ştiaţi! 

Caricatura zilei

Urna

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.