anunturi
grandchef
Mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Chist hidatic tratat prin abord laparoscopic la Spitalul Arcadia (P)

GALERIE
dr-chichirau
 • dr-chichirau
- +

O pacientă de 31 de ani a fost diagnosticată în Germania, acolo unde locuiește, cu o formațiune chistică hidatică voluminoasă. Având în vedere complicațiile și durata lungă de spitalizare care însoțesc intervenția chirurgicală clasică, pacienta a ales intervenția laparoscopică și Spitalul Arcadia, unde a fost tratată cu succes de echipa condusă de Dr. Dragoș Chichirău, medic specialist Chirurgie generală.

Pacienta acuza dureri abdominale însoțite de grețuri și vărsături. Din aceste motive, s-a prezentat la medic. Diagnosticul a fost pus în urma consultului medical și a investigațiilor ulterioare. Formațiunea chistică hidatică voluminoasă era localizată la nivelul segmentului 4-5, ce înglobează și vezica biliară, și compresa veticulul hepatic.

Chistul hidatic (hidatoza) este o afecțiune parazitară cauzată de infecţia cu larvele viermelui Echinococcus granulosus, a cărui gazdă este, de regulă, câinele sau oaia. Transmiterea către om se realizează prin ingerare accidentală (sol, apă sau alimente infestate, fecalele animalului infectat). În cele mai multe cazuri, larvele se localizează la nivelul ficatului (în 50-70% din cazuri), conducând la apariţia chisturilor hidatice. În lipsa tratamentului, acestea pot ajunge la dimensiuni de 5-10 centimetri şi, în anumite cazuri, se pot extinde şi în alte zone ale corpului.

În cazul în care un chist hidatic se rupe, complicațiile sunt grave, putând conduce și la decesul pacientului. Din acest motiv, este important ca tratamentul să fie instituit cât mai rapid. De cele mai multe ori, tratamentul este cel chirurgical și se realizează fie clasic, fie prin laparoscopie.

Operația clasică presupune realizarea unei incizii de mari dimensiuni, injectarea unei substanțe, deschiderea chistului și extragerea puilor parazitari împreună o membrană a chistului, pentru a efectua drenajul printr-o cavitate deschisă. Acest tip de intervenție presupune spitalizare îndelungată, uneori chiar și pentru 30 de zile. Pacienta s-a documentat despre tehnica laparoscopică și avantajele acesteia și a ales Spitalul Arcadia pentru tratamentul afecțiunii.

Sub anestezie generală s-a intervenit chirurgical laparoscopic. Echipa operatorie a fost compusă din Dr. Dragoș Chichirău, medic specialist Chirurgie generală și Dr. Mihaela - Mădălina Gavrilescu, medic specialist Chirurgie Generală.

Dr. Dragoș Chichirău, medic specialist Chirurgie generală: „În acest caz s-a practicat rezecția hepatică atipică, segment 4-5 hepatic, în bloc cu vezicula biliară. Dificultatea cazului a constat în managementul zonei pediculului hepatic. Evoluția postoperatorie a fost favorabilă, cu refacere rapidă, după o spitalizare de 3 zile. Rezultatul de la anatomie patologică a confirmat diagnosticul de chist hidatic evolutiv.”

Chistul hidatic poate regenera. Din acest motiv, pacienta a fost monitorizată periodic și a urmat tratamentul clasic pentru această afecțiune.

Spitalul Arcadia este cel mai mare spital privat din Nord-Estul României, cu o activitate de excepție în peste 20 de specialități chirurgicale și reunește o echipă medicală cu experiență internațională, care oferă soluții moderne de tratament chirurgical minim-invaziv atât pentru copii, cât și pentru adulți. Sistemul integrat de servicii medicale pe care este fondată rețeaua medicală Arcadia reprezintă premisele diagnosticării corecte și tratamentului complet și personalizat, în funcție de particularitățile fiecărui pacient.

www.arcadiamedical.ro

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ascensiunea Dreptei. Liberali, iliberali, populişti (I)

Alexandru LĂZESCU

Ascensiunea Dreptei. Liberali, iliberali, populişti (I)

Chiar şi în această perioadă de criză economică severă valorile culturale vor ocupa un rol tot mai proeminent în disputele politice şi electorale din spaţiul occidental.

opinii

Aisbergul cunoaşterii umane şi mecanismele istoriei

Nichita DANILOV

Aisbergul cunoaşterii umane şi mecanismele istoriei

Da, istoria o scriu învingătorii, dar o scriu şi istoricii. Uneori chiar şi poeţii. Şi când spun aceasta, gândul îmi zboară la Homer. Poate că nici aheii, nici troienii nu a fost atât de viteji pe câmpul de luptă cum apar în scrierile sale. Homer a prezentat faptele prin prisma sa poetică. De aici şi toată grandoarea şi măreţia ce sfidează veacurile.

Despre competitivitatea digitală a României

Ciprian IFTIMOAEI

Despre competitivitatea digitală a României

Ţara noastră rămâne în urmă pentru mai mulţi indicatori din categoria „capitalul uman”, având un nivel foarte scăzut de competenţe digitale de bază în comparaţie cu media UE. În ceea ce priveşte aspectele pozitive menţionate în Raportul DESI faţă de România se remarcă poziţiile înalte privind proporţia de femei specialişti în TIC la angajare (locul 2) şi absolvenţi TIC (locul 4) în UE-27.

Porumbeii şi planeta

Michael ASTNER

Porumbeii şi planeta

Mă duc la cumpărături. Ajuns la intersecţia Lidl - Policlinica Galata, văd o femeie mai în vârstă care tocmai se pregătea să hrănească... porumbeii. Care porumbei, zeci, poate chiar sute (s-a format un stol uriaş în zonă, stol ce acum câţiva ani nu exista), evident că au început să coboare şi să se adune pe terenul viran dintre trotuar şi gardul Policlinicii. 

pulspulspuls

Încă o poză care face cât o mie de cuvinte, de astă dată de la USR Iaşi

Încă o poză care face cât o mie de cuvinte, de astă dată de la USR Iaşi

Iată o poză care face cât o mie de cuvinte, stimaţi telespecatori şi veţi vedea imediat de ce. Avem aici o desfăşurare de forţe a echipei USR cu ocazia sărbătoririi Zilei Naţionale, prilej după cum ştim de defilare pentru public cu armată, avioane şi tromboane, dar, în acelaşi timp, este şi un prilej pentru partide ca să-şi arate muşchii. 

Caricatura zilei

Motorul Iubi

Editia PDF

Bancul zilei

Tata, tata! Avem lupi în bloc? Nu, puiule, vecinii îsi citesc facturile la curent si gaze!

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.