Chiulangii din licee au început să mai dea şi pe la şcoală
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

Chiulangii din licee au început să mai dea şi pe la şcoală

Numărul absenţelor este în scădere.

GALERIE
chiulangii liceu
 • chiulangii liceu
- +

Numărul absenţelor elevilor ieşeni este în scădere, spre deosebite de aceeaşi perioadă din anul trecut. Inspectorii susţin că măsurile luate în timp – monitorizarea atentă a absenţelor şi ritmul susţinut al simulărilor – au avut efectul scontat, tinerii obţinând rezultate mai bune la simulările examenelor naţionale.

 

Cei mai „chiulangii” sunt tinerii liceeni, care ajung la o medie de 14,54 de absenţe/elev, spre deosebire de 16, cât era media în anul 2011 – 2012. În învăţământul primar, elevii au o medie de 2,62 absenţe, iar în gimnaziu – 7,46. „Numărul lor scade de la lună la lună, dar nu aş spune că scade atât de mult pe cât mi-aş dori. Absenţele se grupează pe zona anumitor elevi care au obişnuinţa de a lipsi de la şcoală. Probabil că este un cerc vicios: dacă vin, iau note modeste, încearcă să evite asta, lipsesc şi se adună neştiinţa. Am mai constatat că sunt şcoli care nu pun absenţele cu rigoare şi consecvenţă, motiv pentru care inspectorii noştri merg pe neaşteptate în şcoli. Nu ne dorim neapărat să existe absenţe de dragul consemnării, ci ne dorim un semn pentru părinţi şi pentru elevi, în vederea unei schimbări de atitudini”, a explicat Camelia Gavrilă, şefa IŞJ. Campioane la absenţe sunt Colegiul Tehnic „D. Leonida”, Liceul Tehnologic Holboca, „R. Cernătescu”, „Petru Rareş” (Târgu Frumos) şi „M. Sturdza”. Ca soluţie pentru prevenirea absenteismului, inspectorii ieşeni susţin obiectivitatea şi severitatea pedagogică, verificările repetate din partea IŞJ, comunicarea cu familia şi consilierea psihopedagogică pentru cazurile speciale.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cum s-au transformat o parte din mass media din câini de pază ai democrației, în agenți de propagandă și portavoce a autorităților

Alexandru LĂZESCU

Cum s-au transformat o parte din mass media din câini de pază ai democrației, în agenți de propagandă și portavoce a autorităților

Marea majoritate a jurnaliştilor români continuă să se închine la „icoanele” New York Times, Washington Post, CNN, The Guardian, nerealizând că acestea au deviat între timp semnificativ de la etica şi standardele tradiţionale ale jurnalismului.  

Filmuletul zilei

opinii

Câte ceva despre ororile nazismului

Nichita DANILOV

Câte ceva despre ororile nazismului

Realitatea din lagărele de naziste era atât de cosmetizată de aparatul de propagandă, încât chiar şi prizonierii proaspăt aduşi în vagoanele de vite sigilate aveau tendinţa să nu dea crezare sinistrelor zvonuri legate de exterminare. Ca să nu intre în panică, deţinuţii ce coborau din trenuri aveau parte de o privelişte aproape bucolică. E drept că exista sârmă ghimpată. Dar dincolo de sârmă domnea o ordine desăvârşită.

Povestea unui newsletter: Eminescu şi statistica

Ciprian IFTIMOAEI

Povestea unui newsletter: Eminescu şi statistica

Pe la începutul lunii decembrie 2021, mă pomenesc cu un telefon de la prietenul şi colegul Bogdan Pătărlăgeanu de la Direcţia de Comunicare a Institutului Naţional de Statistică (INS) cu propunerea de a colabora la un Newsletter pentru Ziua Culturii Naţionale (15 ianuarie) în care să surprindem crâmpeie din publicistica economică şi socială a poetului Mihai Eminescu, eventual, condimentate cu date statistice. Mai înainte de toate, prietenul Bogdan se interesă dacă ştiu ceva despre legătura lui Eminescu cu statistica, parcă, bănuind că am în lucru un studiu cu tema „Scurt istoric al statisticii oficiale în România” în care aveam câteva rânduri despre tema în cauză.

Atenţie la trend

Michael ASTNER

Atenţie la trend

În loc de motto: Jocurile minţii// cum mai reuşim noi/ să ne construim/ propriile capcane - cu cât mai sofisticate,/ cu atât mai durabilă/ propria închisoare.

pulspulspuls

Credeaţi că, gata, nu-i vom mai vedea pe firmament? Ei, iote că reapar!

Credeaţi că, gata, nu-i vom mai vedea pe firmament? Ei, iote că reapar!

Aho aho, cetitori fraţi, staţi puţin şi nu mânaţi, căci pe astăzi Moşu’ vouă vă aduce brânză, ouă, dar şi niscai noutăţi din niscaiva zone mai mici ale politichiei ieşene pe care mulţi dintre noi le cam scosesem la pensie de câţiva ani, pe unii reprezentanţi chiar fără vechimea completă, ci pe caz de boală. 

Caricatura zilei

Pantaloni

Editia PDF

Bancul zilei

Doi tipi, amândoi casatoriti, stau de vorba: – Nu stiu ce sa ma mai fac! De câte ori vin acasa, dupa ce am ba (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X