Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Ciao, Roma, come stai?

GALERIE
veretour-roma-juventus
  • veretour-roma-juventus
- +

 

CFR Cluj, campioana României, va juca în grupa A a Ligii Europa cu AS Roma, Young Boys Berna şi ŢSKA Sofia

CFR a înfruntat de două ori pe AS Roma în cupele europene. În sezonul 2008-2009, în Liga Campionilor, campioana României pierdea cu 1-3 la Cluj, dar reuşea o victorie de senzaţie la Roma cu 2-1. În ediţia 2010-2011 a competiţiei, dubla s-a încheiat cu un rezultat de egalitate, 1-1, şi un eşec al clujenilor, cu 1-2. Steaua s-a confruntat cu Roma în primul tur al ediţiei 1984-1985 a Cupei Cupelor. Romanii au câştigat pe „Olimpico” cu 1-0, iar returul s-a încheiat fără gol. Ultima echipă care a înfruntat pe Roma a fost Astra Giurgiu, în grupele Europa League, 2016/2017.A fost 4-0 la Roma pentru italieni, 0-0 în România. AS Roma a pierdut primul meci din campionat cla Verona, scor 0-3 după care a remizat (2-2) pe teren propriu cu campioana, Juventus, ambele goluri fiind înscrise de Veretout, din lovituri de pedeapsă. Echipa folosită de antrenorul portughez Paulo Fonseca: Mirante – Kumbula, Ibanez, Mancini – Spinazzola, Pellegrini (Diawara), Veretout, Santon (B.Peres) – Pedro, Mhitarian - Dzeko

Young Boys a avut un singur duel în cupele europene, în ediţia 1979-80 a Cupei Cupelor, când a fost eliminată încă din primul tur de Steaua, după 2-2 şi 0-6. Şi în liga elveţiană s-au jucat două etape: „Tinerii” din Berna au învins cu 2-1 pe FC Zürich, remizând apoi cu FC Sion 0-0, Echipa standard: Faivre – Garcia, Zesiger,Camara, Hefti – Ngamaleu, Sierro, Lüstenberger, Fassnacht – Nsame, Mambimbi. Antrenor: Geraro Seoane.

ŢSKA a jucat de patru ori în cupele europene cu echipe româneşti. În ediţia 1956-57 a Cupei Campionilor Europeni trecea de Dinamo Bucureşti, după 8-1 şi 2-3. În primul tur preliminar al Ligii Campionilor, ediţia 1997-98, echipa bulgară era eliminată de Steaua, după 0-2 şi 3-3. Steaua a avut câştig de cauză şi în sezonul 2004-05 al Cupei UEFA, după 2-2 şi 2-1 pentru roş-albaştri. În stagiunea 2011-12, în play-off-ul Cupei UEFA, Steaua mergea mai departe după 1-1 şi 2-0. După şapte etape, ŢSKA ocupă locul V în clasamentul bulgar, cu 12 puncte, cu patru mai puţin decât liderul, Ludogoreţ. În ultimul meci, ŢSKA a învins cu 5-1 pe Etăr Tărnovo, goluri marcate de Rusev 2, Kamburov, D.Aleksandrov şi Ivanov. Fostul mare internaţional bulgar, Krăsimir Balăkov, care pregăteşte echipa sofiotă a folosit următorii jucători: Naumov – Marin, Vasilev, Petrov, S. Aleksandrov – Iusein (Klimentov), Şopov (Bastunov) – D.Aleksandrov (Mladenov), Ivanov (Topuzov), Rusev (Guşterov) – Kamburov. Cu o singură excepţie (Petrov, fotbalist bulgar stabilit în Franţa), echipa este formată numai din jucători autohtoni.
Dan Petrescu: „Dacă ne gândim la ce a fost anul trecut, când am fost foarte supărat şi mă gândeam măcar o victorie să facem, să nu ne facem de râs, acum grupa pare mai accesibilă. Roma este favorită, apoi vine Young Boys Berna, apoi noi şi cu ŢSKA, poate cu un mic avantaj pentru noi. Acum mă gândesc sincer că vreau să ne calificăm mai departe. Roma e o echipă bună, dar aş fi preferat Arsenal sau Tottenham. Nu ar fi corect să spun că e o grupă grea sau imposibilă. Va fi foarte greu să facem faţă şi în campionat şi în Liga Europa, dar avem un moral bun pentru meciul cu FC Viitorul. Avem nevoie de pauza asta de săptămâna viitoare”,

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri