anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Cifre incredibile: AJOFM se laudă că a facilitat angajarea a 12.083 de persoane!

GALERIE
someri cu miile
 • someri cu miile
- +

Agenţia de ocupare a forţei de muncă susţine că a inlesnit obtinerea unui loc de munca la 46 de persoane din judeţul Iaşi, în medie, în fiecare zi.

Şomerii cu vârsta de peste 45 de ani îşi găsesc din ce în ce mai greu un loc de muncă. Pe parcursul anului trecut, doar 643 de şomeri din Iaşi trecuţi de această vârstă au fost plasaţi pe piaţa muncii prin intermediul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM). În total, instituţia a facilitat în 2015 angajarea a 12.083 de persoane. La nivel naţional, Agenţia Nională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) a ajutat prin consiliere şi reconversie profesională 354.029 persoane să îşi găsească un loc de muncă.
 
Cele mai multe persoane încadrate s-au înregistrat pe parcursul anului 2015 în judeţul Timiş, la finele anului înregistrându-se 20.700 de cazuri. În Bucureşti, 19.000 de persoane s-au încadrat în muncă graţie instituţiei de resort, iar în judeţele Suceava şi Prahova s-au înregistrat 18.700, respectiv 18.500 de persoane angajate. Printre judeţele cu un grad ridicat de ocupare se numără şi Hunedoara (16.700) şi Neamţ (16.000). „În anul 2015, Agenţia Nională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) a reuşit să depăşească numărul prognozat de persoane ce urmau a fi încadrate ca urmare a implementării Programului de Ocupare a Forţei de Muncă.
 
Astfel, 354.029 de persoane şi-au găsit loc de muncă prin intermediul agenţiilor teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă, faţă de 350.000, cât a fost estimat. Dintre acestea, 107.904 au vârsta peste 45 de ani, 87.816 se încadrează în grupa de vârstă 35-45 de ani, 83.240 au între 25-35 de ani, iar 75.069 sunt tineri sub 25 de ani. În funcţie de mediul de provenienţă, cele mai multe locuri de muncă au fost identificate pentru persoanele din zona urbană (196.353). Ca şi în anii precedenţi, măsurile de bază care au condus la angajarea celor mai multe persoane în căutarea unui loc de muncă au fost medierea muncii şi informarea şi consilierea profesională”, se arată într-o statistică publicată de ANOFM.  
 
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Celălalt război (I)

Cătălin ONOFREI

Celălalt război (I)

Când memele ucid genele.

opinii

Şoc şi groază…

Briscan ZARA

Şoc şi groază…

Nu e de râs, e de fapt de plâns. Orice dependenţă e rea, chiar şi aceea faţă de propriul copil. Şi cu cât mediul în care trăim e mai sigur, cu atât uităm faptul că acel om nu e făcut să stea cu noi, ci să trăiască fără noi. Datoria noastră e să îl învăţăm să zboare nu să îl ţinem în aer agăţat de sfori. E greu să înţelegem asta, dar nu e imposibil...

Opt ore în Turnul Babel

Cristina DANILOV

Opt ore în Turnul Babel

Extrovertiții au mai multe șanse să dea instantaneu o soluție unei probleme. Introvertiții, pe de altă parte, se simt mai confortabili când iau decizii bine gândite. Nu le place să fie zoriți, repeziți și puși la colț doar fiindcă nu-s ca șeful iute ca piperul. Pentru extrovertiți, recunoașterea socială și sprijinul colegilor sunt deosebit de importante. Pentru introvertiți, acest lucru este, de asemenea, valoros, dacă există, dacă nu, nu vor suferi, ei își pot face treaba oricum, cu sau fără aprecieri și statui prea multe.

Mitocanul de la volan (I)

Eugen MUNTEANU

Mitocanul de la volan (I)

Suntem asaltați zilnic cu știri și imagini despre accidente de circulație atroce. Statisticile spun că România este țara europeană cu cei mai mulți morți în accidente de circulație. Dincolo de precaritatea șoselelor, cred că o cauză a acestei situații îngrijorătoare este și existența în libertate a fiarei sălbatice pe care am ales să o numesc mitocanul de la volan.

pulspulspuls

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

Ehehei, iubiţi dreptcredincioşi, iată că încurcate mai sunt căile Domnului de când treburile lumeşti şi dorinţele de parvenire şi câştig şi-au băgat coada tot mai adânc în sânul şi buzunarele largi de popă ale unor înalţi prelaţi din mitropolia noastră de la Iaşi, atât de greu încercată în ultima vreme. Iacătă aşadar, dragilor, ce au mai putut zămisli minţile întunecate de aceste lucrături diavoleşti: citiţi şi vă cruciţi, nu alta! 

Caricatura zilei

Ambulanța

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.