Cîmpeanu spune că numărul profesorilor care vor să se vaccineze a crescut semnificativ
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 03.03.2021

Cîmpeanu spune că numărul profesorilor care vor să se vaccineze a crescut semnificativ

GALERIE
sorin-cimpeanu-camasa
  • sorin-cimpeanu-camasa
- +

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, anunţă "creşteri semnificative" ale numărului angajaţilor din sistemul de educaţie care şi-au manifestat intenţia de a se imuniza anti-COVID-19, comparativ cu datele raportate după prima etapă a consultărilor. El susţine că a discutat cu coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare pentru a exista o prioritizare a angajaţilor din educaţie, în special a celor care lucrează nemijlocit cu copiii, fără a fi afectată vaccinarea celor programaţi deja.

"Sunt creşteri semnificative, iar rezultatul în vom raporta în data de 1 februarie, înainte de a fi luată decizia din 2 februarie cu privire la deschiderea şcolilor”, a declarat Sorin Cîmpeanu, la Digi 24.

 Cîmpeanu a precizat că aceia care şi-au exprimat disponibilitatea de a se imuniza sunt "apreciabil mai mulţi” decât cei 168.000 de angajaţi care au răspuns pozitiv iniţial.

 Ministrul a explicat că există un grup "mare” al celor angajaţi în sistemul de educaţie care sunt indecişi cu privire la vaccinare, arătând că grupul celor care au deja luată decizia de a nu se vaccina, din diverse motive, este mult mai mic decât al profesorilor nehotărâţi.

 Cîmpeanu a reafirmat că există mulţi angajaţi din sistem care nu au răspuns deloc, iar lipsa unui răspuns a fost contabilizată drept refuz cu privire la vaccinare.

 "Aici poate că nu am avut competenţe suficiente pe partea de sondare. (...) Eu nu privesc ca rată de respingere. Eu privesc aşa cum am întrebat, disponibilitatea de vaccinare, eu mă uit la partea plină a paharului.”, a explicat ministrul.

 Acesta a menţionat că în mod categoric nu este timp fizic pentru vaccinarea cadrelor didactice care doresc să se imunizeze înainte de începerea celui de-al doilea semestru, însă a menţionat că a discutat cu Valeriu Gheorghiţă ca personalul din educaţie să poată avea prioritate, însă fără a afecta vaccinarea celor care au fost deja programaţi.

 "Chiar dacă ar fi timp să se vaccineze, vaccinul îşi produce efectele după ce a fost făcut şi rapelul. Deci, în mod evident nu este timpul fizic, în calendar nu este timp. Însă preocuparea noastă este - şi am mai mult decât încredere în discuţiile pe care le-am avut cu coordonatorul campaniei de vaccinare, cu doctorul Valeriu Gheorghiţă - că înainte de începerea semestrului doi personalul din învăţământ va beneficia de prioritate într-o modalitate foarte clar definită în procesul de vaccinare fără a afecta niciuna dintre planificările deja făcute, deci personalul din educaţie nu va afecta pe nimeni altcineva, însă vor avea propria prioritate. (...) Pentru asta este nevoie de un număr de doze de vaccin şi este nevoie de locuri, din perspectivă logistică, în fiecare centru de vaccinare. Asupra acestor două lucruri colonelul Valeriu Gheorghiţă a promis şi am deplină încredere că se va ţine de cuvânt, iar campania de vaccinare prioritară pe întreg personalul din educaţie, mai exact pe acel personal care este interfaţa directă, nemijlocită de lucru cu elevii şi studenţii, cu accent, spre exemplu, pe cei din grădiniţe, care lucrează cu copii pentru care obligativitatea măştii nu există, se întâmpla înainte de data de 8 februarie”, a afirmat Sorin Cîmpeanu.

 Acesta a precizat că, din totalul angajaţilor din educaţie care şi-au declarat disponibilitatea,au fost selectaţi cei care lucrează direct cu elevul, pentru care este necesară o prioritate la vaccinare.

 "A reieşit un număr de 126.000 de persoane. Acest număr a fost raportat pe fiecare judeţ în parte, plecând de la judeţe care au doar o mie de persoane în această situaţie, până la Bucureşti care are 17.000 de persoane în această situaţie. Între 1.000 şi 17.000, totalul este 126.000. Această listă a fost dată coordonatorului campaniei naţionale de vaccinare tocmai pentru a putea pregăti numărul de doze de vaccin şi partea de logistică obligatorie la nivelul fiecărui centru de vaccinare, acest lucru este în curs, în paralel, am asigurarea coordonatorului campaniei de vaccinare că înainte de data de 8 februarie va începe acest proces destinat personalului din învăţământ”, a adăugat ministrul Educaţiei.

 Ministrul a explicat că nu există o situaţie a cadrelor didactice care s-au programat deja la vaccinare, arătând că vaccinarea este un act medical care se supune regulilor de confidenţialitate.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Euro contra dezinformării

Lucian DÎRDALA

Euro contra dezinformării

Indiferent dacă se va adopta sau nu o soluţie instituţională în chestiunea dezinformării chineze, o alocare corespunzătoare de resurse în această direcţie ar fi un pas explicabil, dacă se doreşte restabilirea credibilităţii EEAS ca promotor ferm al valorilor Uniunii Europene.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Saboţii lui Claude (III)

Florin CÎNTIC

Saboţii lui Claude (III)

Editura Sedcom Libris din Iaşi a publicat recent un volum de memorii1 semnat de Claude Karnoouh, cu ocazia unei frumoase aniversări a acestuia. Şi cartea, şi autorul merită din plin atenţia noastră.

Un norocos

Radu PĂRPĂUȚĂ

Un norocos

Prin '90 sau '91 am nimerit la o consfătuire a oamenilor de afaceri din România şi Basarabia. Căzusem şi eu popâc acolo în calitatea-mi ambiguă de jumătate ziarist, jumătate - drace călugăre - de pârât om de afaceri! 

Experienţa Ciceu - Cicero

Alex VASILIU

Experienţa Ciceu - Cicero

Couperin, Scarlatti, Carl Philipp Emanuel Bach, Johann Sebastian Bach, Mozart, Beethoven, Chopin, Ceaikovski sunt nume fundamentale pentru istoria culturii. Creaţia lor este ascultată în săli de concerte, de recital, în catedrale, în teatre lirice, în festivaluri. Profesioniştii, publicul european s-au obişnuit de secole cu ideea corect-confortabilă că partiturile compozitorilor menţionaţi fac parte din categoria muzicii academice (pentru că se învaţă în academii, universităţi şi conservatoare), din categoria muzicii clasice, serioase.

pulspulspuls

Iată nivelul lui Peni Hill de Bahlui: zero barat, în materie!

Iată nivelul lui Peni Hill de Bahlui: zero barat, în materie!

Iacătă, stimaţi telespectatori, că abia la cinci zile de la marele eşec politic al micului edil Peni Hill ies la iveală sforile care s-au rupt în conţilul local vinerea trecută, de la atâta tras în disperare de ele. 

Caricatura zilei

Pe scena Operei din Iași

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.