VIDEO - Cazul Rancea: Cum a fost amorsată "bomba". Detalii despre afacerile incriminate
Ancheta judiciara la Opera Nationala Româna Iasi a debutat exploziv. 11 persoane implicate au (...)
citeste totmiercuri, 03.03.2021
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, anunţă "creşteri semnificative" ale numărului angajaţilor din sistemul de educaţie care şi-au manifestat intenţia de a se imuniza anti-COVID-19, comparativ cu datele raportate după prima etapă a consultărilor. El susţine că a discutat cu coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare pentru a exista o prioritizare a angajaţilor din educaţie, în special a celor care lucrează nemijlocit cu copiii, fără a fi afectată vaccinarea celor programaţi deja.
"Sunt creşteri semnificative, iar rezultatul în vom raporta în data de 1 februarie, înainte de a fi luată decizia din 2 februarie cu privire la deschiderea şcolilor”, a declarat Sorin Cîmpeanu, la Digi 24.
Cîmpeanu a precizat că aceia care şi-au exprimat disponibilitatea de a se imuniza sunt "apreciabil mai mulţi” decât cei 168.000 de angajaţi care au răspuns pozitiv iniţial.
Ministrul a explicat că există un grup "mare” al celor angajaţi în sistemul de educaţie care sunt indecişi cu privire la vaccinare, arătând că grupul celor care au deja luată decizia de a nu se vaccina, din diverse motive, este mult mai mic decât al profesorilor nehotărâţi.
Cîmpeanu a reafirmat că există mulţi angajaţi din sistem care nu au răspuns deloc, iar lipsa unui răspuns a fost contabilizată drept refuz cu privire la vaccinare.
"Aici poate că nu am avut competenţe suficiente pe partea de sondare. (...) Eu nu privesc ca rată de respingere. Eu privesc aşa cum am întrebat, disponibilitatea de vaccinare, eu mă uit la partea plină a paharului.”, a explicat ministrul.
Acesta a menţionat că în mod categoric nu este timp fizic pentru vaccinarea cadrelor didactice care doresc să se imunizeze înainte de începerea celui de-al doilea semestru, însă a menţionat că a discutat cu Valeriu Gheorghiţă ca personalul din educaţie să poată avea prioritate, însă fără a afecta vaccinarea celor care au fost deja programaţi.
"Chiar dacă ar fi timp să se vaccineze, vaccinul îşi produce efectele după ce a fost făcut şi rapelul. Deci, în mod evident nu este timpul fizic, în calendar nu este timp. Însă preocuparea noastă este - şi am mai mult decât încredere în discuţiile pe care le-am avut cu coordonatorul campaniei de vaccinare, cu doctorul Valeriu Gheorghiţă - că înainte de începerea semestrului doi personalul din învăţământ va beneficia de prioritate într-o modalitate foarte clar definită în procesul de vaccinare fără a afecta niciuna dintre planificările deja făcute, deci personalul din educaţie nu va afecta pe nimeni altcineva, însă vor avea propria prioritate. (...) Pentru asta este nevoie de un număr de doze de vaccin şi este nevoie de locuri, din perspectivă logistică, în fiecare centru de vaccinare. Asupra acestor două lucruri colonelul Valeriu Gheorghiţă a promis şi am deplină încredere că se va ţine de cuvânt, iar campania de vaccinare prioritară pe întreg personalul din educaţie, mai exact pe acel personal care este interfaţa directă, nemijlocită de lucru cu elevii şi studenţii, cu accent, spre exemplu, pe cei din grădiniţe, care lucrează cu copii pentru care obligativitatea măştii nu există, se întâmpla înainte de data de 8 februarie”, a afirmat Sorin Cîmpeanu.
Acesta a precizat că, din totalul angajaţilor din educaţie care şi-au declarat disponibilitatea,au fost selectaţi cei care lucrează direct cu elevul, pentru care este necesară o prioritate la vaccinare.
"A reieşit un număr de 126.000 de persoane. Acest număr a fost raportat pe fiecare judeţ în parte, plecând de la judeţe care au doar o mie de persoane în această situaţie, până la Bucureşti care are 17.000 de persoane în această situaţie. Între 1.000 şi 17.000, totalul este 126.000. Această listă a fost dată coordonatorului campaniei naţionale de vaccinare tocmai pentru a putea pregăti numărul de doze de vaccin şi partea de logistică obligatorie la nivelul fiecărui centru de vaccinare, acest lucru este în curs, în paralel, am asigurarea coordonatorului campaniei de vaccinare că înainte de data de 8 februarie va începe acest proces destinat personalului din învăţământ”, a adăugat ministrul Educaţiei.
Ministrul a explicat că nu există o situaţie a cadrelor didactice care s-au programat deja la vaccinare, arătând că vaccinarea este un act medical care se supune regulilor de confidenţialitate.
© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.
Pot firmele să-şi oblige angajaţii să se vaccineze împotriva Covid-19?
Iată nivelul lui Peni Hill de Bahlui: zero barat, în materie!
VIDEO: Indivizii care l-au lovit pe primarul din Roşcani, petrec luna martie după gratii
Instanţa a decis: USAMV păstrează cantina din Copou, „Cuza” face apel
La loc comanda: traseul autobuzului 3b a încins spiritele în Dancu
Fetiţa opărită cu ciorbă pe 40% din suprafaţa corpului rămâne la Iaşi
Casa de Sănătate a încercat, fără succes, să smulgă 42 de lei de la Institutul de Cardiologie
Cât costă o căzătură în Kaufland: 15.000 de lei pentru că a alunecat pe o pată de ulei
Expoziţii inedite la muzeele a trei scriitori: Otilia Cazimir, Ion Creangă şi George Topîrceanu
Partidă de sex la prostituate plătită cu 15.000 de euro. Iată cum s-a încheiat "destrăbălarea"!
Fetiţă de doi ani, victimă colaterală într-un conflict între părinţi
VIDEO - Cazul Rancea: Cum a fost amorsată "bomba". Detalii despre afacerile incriminate
CS Universitatea Craiova este prima semifinalistă a Cupei României
O sticlă de whisky scoţian, vândută la licitaţie pentru 37.000 de dolari
Fotografie răscolitoare cu cei doi muncitori executaţi la Oneşti
Pirelli nu va mai fi scris pe tricourile clubului Inter Milano
Gala Primetime Emmy Awards va fi difuzată de CBS pe 19 septembrie
Lucian Romaşcanu (PSD): Este un buget antieconomic, antisocial, ilegal, ilegitim şi antinaţional
Cântăreţul legendar de reggae Bunny Wailer, membru fondator al formaţiei The Wailers, a murit
Polonia, in procedura de infringement. Ce spune Comisia Europeana
Cartea de identitate electronica ar putea fi disponibila in luna august
Protest al fermierilor din județele Iași, Botoșani și Vaslui, joi, în fața prefecturilor
Veolia Energie Iași anunță lucrări pentru remedierea unei avarii la Magistrala 2
3.950 cazuri noi și 106 decese raportate. Iar peste 1.000 de oameni la ATI
Cîțu, optimist: O să fie prima dată când un buget o să treacă curat prin Parlament
Udrea, 8 ani de închisoare cu executare. Ioana Băsescu, 5 ani. Dan Andronic, achitat
VIDEO: Persoană resuscitată de un jandarm la Palatul de Justiție din Iași
Municipiul Iași, în scenariul galben. Noi localități din județ intră în scenariul roșu
FOTO: Salubrizarea bulevardului Păcurari, anunțată prea târziu. Multe mașini parcate
Medicii de familie recunosc că au refuzat să își programeze pacienții la vaccinare
Fetița cu arsuri pe 40% din corp a fost detubată. Va continua tratamentul la Iași
Lucian DÎRDALAEuro contra dezinformării |
Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)
Florin CÎNTICSaboţii lui Claude (III) |
Radu PĂRPĂUȚĂUn norocos |
Alex VASILIUExperienţa Ciceu - Cicero |
Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.