anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

vineri, 19.08.2022

COMUNICAT DE PRESĂ

Cinci clădiri importante ale Iașului, iluminate în albastru cu ocazia Zilei Internaționale Rotary

GALERIE
rotary-iasi
  • rotary-iasi
- +

România și Republica Moldova sunt reprezentate în Rotary de District 2241 cu 148 de cluburi și peste 3.600 membri.

An de an, pe data de 23 februarie, peste 1,4 milioane de voluntari din 46.000 de cluburi din Rotary International, alături de prieteni și susținători celebrează Ziua Internațională Rotary. România și Republica Moldova este reprezentată în Rotary de District 2241, cu 148 de cluburi și peste 3.600 membri.

Pe 23 februarie 1905, avocatul Paul Harris, părintele Rotary constituia, la Chicago, primul Club Rotary din lume, dată ce va rămâne în istorie ca ziua de „naștere” a celei mai mari organizații de voluntariat în Lume. Organizația reunește oameni cu profesii diferite, care își pun în comun experiența, cunoștințele, resursele și ideile, pentru a contribui la îmbunătățirea calității vieții în comunitățile din care fac parte sau în rândul semenilor aflați în nevoie, în alte părți ale globului.

În Iași, cei peste 450 de membri ai cluburilor Rotary, Rotaract și Interact au ales să sărbătorească această zi prin iluminarea în culoarea albastru a unor clădiri semnificative din oraș: Universitatea de Medicină și Farmacie "Grigore T. Popa", Universitatea “Alexandru Ioan Cuza”, Universitatea de Științele Vieții “Ion Ionescu de la Brad”, Hotel Internațional și Primăria Municipiului Iași. De asemenea panoul LED Kartezian din zona Registrului Comerțului va afișa sigla Rotary.

Activitățile celor cinci cluburi Rotary din Iași sunt conduse sub deviza “Serve to Change Lives” în mandatul 2021-2022 de următorii președinți: Ioana Gamen (Rotary Club Iași), Magda Iorga (Rotary Club Iaşi 2000), Dan Zaharia (Rotary Club Iaşi Curtea Domnească), Sorin Crăciunescu (Rotary Club Iasi Copou) şi Alina Apetrei (Rotary Club Iaşi Junimea) și de Bogdan Mindirigiu, Asistent Guvernator în Districtul 2241 România și Republica Moldova.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.