anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Cinci diplome şi medalii de aur obţinute de TUIASI la un salon internaţional

GALERIE
Salon_inventica_Cluj_2017
  • Salon_inventica_Cluj_2017
- +

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi (TUIASI) a primit Diploma de Excelenţă şi Marele Premiu al Juriului pentru realizările tehnico-ştiinţifice prezentate, alături de Institutul Naţional de Inventică care aparţine de instituţia de învăţământ superior, la Salonul Internaţional al Cercetării, Inovării şi Inventicii, ProInvent, care a avut loc între 22 şi 24 martie la Cluj-Napoca. TUIASI a fost prezentă cu invenţii şi proiecte de cercetare pentru care a primit cinci diplome de excelenţă şi medalii de aur. De asemenea, inventatorii universităţii au mai obţinut un premiu din partea Universităţii „Politehnica” din Bucureşti şi un altul din partea Universităţii Tehnice a Moldovei.

„TUIASI şi Institutul Naţional de Inventică participă prin tradiţie, încă de la primele ediţii ale ProInvent, la această manifestară dedicată creativităţii şi cercetării ştiinţifice din România. Universitatea a primit anul acesta mai multe distincţii care au certificat valoarea lucrărilor prezentate la acest salon. Anul acesta a fost o participare foarte largă; au fost prezente multe universităţi din ţară, atât tehnice, cât şi comprehensive şi compozite. De asemenea, au participat foarte multe misiuni de cercetare, inventatori, inovatori independenţi şi mult agenţi economice, diferite firme care şi-au prezentat realizările”, a declarat prof. univ. dr. ing. Neculai Seghedin, prorector al TUIASI şi director al Institutului Naţional de Inventică.

 La salonul de inventică de la Cluj, care a ajuns la cea de-a XV-a ediţie, TUIASI şi Institutul Naţional de Inventică au lansat invitaţia tuturor universităţilor din ţară şi din străinătate interesate de cercetare şi inovare de a se înscrie la Salonul internaţional şi Conferinţa „INVENTICA” 2017. Acestea vor avea loc la TUIASI în perioada 28-30 iunie, în Aula Universităţii Tehnice şi în Sala Paşilor Pierduţi din Corpul A, din Copou.

 

    

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Final de campanie

Cătălin ONOFREI

Final de campanie

Începe alcătuirea bazei de selecţie a viitoarelor vedete de la vârful politicii româneşti.

Filmuletul zilei

opinii

„De ce” şi „cu cine”

Briscan ZARA

„De ce” şi „cu cine”

Când sunt multe semne de întrebare legate de adevăratele interese comunitare ale candidaţilor, e normal să îţi pui întrebarea dacă merită ca votant să te mai deplasezi la secţia de vot. Petru că întrebarea „Merită să votezi?” e direct izvorâtă din „Merită cineva să fie votat?”…

Dreptul de vot: secvenţe din istoria alegerilor

Ciprian IFTIMOAEI

Dreptul de vot: secvenţe din istoria alegerilor

În cei 30 de ani de democraţie postcomunistă, am contabilizat 35 de procese electorale organizate la nivel naţional la care mai putem adăuga şi referendumurile locale pentru deliberarea în probleme privind delimitarea administrativ-teritorială sau în alte chestiuni de interes comunitar. În ce măsură aceste alegeri au consolidat democraţia românească şi au adus bunăstare poate constitui o temă de reflecţie în perspectiva alegerilor locale şi parlamentare din anul pandemic 2020.

PSD şi delirul populist

Mihai DORIN

PSD şi delirul populist

De când se face politică, populismul şi demagogia au însoţit-o ca nişte umbre. Există însă o limită în toate, o linie roşie pe care dacă o treci cazi în ridicol şi te descalifici. Cu alte cuvinte, şi populismul se cuvine să aibă măsură, pentru a  nu se întoarce împotriva autorilor lui. 

pulspulspuls

Băbăeţ, duceţi-l repede înapoi!

Băbăeţ, duceţi-l repede înapoi!

Nene Urtoiule, când îţi sugeram prin primăvară să nu te înhaiţi politic la candidatură cu el că are să te facă de râs ipochimenul, pentru că are apucături de ţopârlan, nu ne-ai crezut. 

Caricatura zilei

Salut

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.