Cinci elevi şi patru cadre didactice, confirmate cu noul coronavirus, la sfârşitul săptămânii
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 16.04.2021

Cinci elevi şi patru cadre didactice, confirmate cu noul coronavirus, la sfârşitul săptămânii

GALERIE
elevi covid
  • elevi covid
- +

54 de elevi, 27 de cadre didactice, 5 cadre didactice auxiliare şi 6 angajaţi din rândul personalului nedidactic din judeţul Iaşi au fost confirmate pozitiv la testarea cu Covid-19 de la începerea celui de-al II-lea semestru. Comparativ cu cifrele de la finalul săptămânii trecute, în weekend au fost confirmate cinci noi cazuri în rândul elevilor, patru în rândul cadrelor didactice şi un caz în rândul personalului nedidactic.

Astfel, noile cazuri confirmate au dus la suspendarea cursurilor pentru încă trei clase de elevi de învăţământ gimnazial, profesional sau postliceal, cifra totală fiind de patru astfel de clase.

Mai exact, au fost suspendate până în prezent cursurile la câte o clasă de la Colegiul Naţional "Emil Racoviţă" Iaşi, Şcoala Gimnazială "Ion Creangă" Iaşi, Şcoala Gimnazială "Titu Maiorescu" Iaşi şi Şcoala Gimnazială Deleni Iaşi.

De menţionat este că, în cazul claselor de învăţământ gimnazial, liceal, profesional sau postliceal, se suspendă activitatea faţă în faţă doar în cazul confirmării a două sau a mai multor cazuri în aceeaşi clasă.

În cazul suspendării activităţii faţă în faţă la învăţământul preşcolar şi primar, în urma confirmării în weekend a noilor cazuri, s-a luat decizia suspendării cursurilor pentru încă şapte clase sau grupe de elevi, cifra totală fiind de 28 de clase.

Mai exact, a fost suspendată activitatea faţă în faţă pentru câte o clasă de la Şcoala Gimnazială "Petru Poni", Şcoala Gimnazială "Vasile Conta", Şcoala Primară "Vasile Conta" şi Şcoala Primară "Carol I".

La Şcoala Gimnazială "Ion Simionescu" s-a suspendat activitatea faţă în faţă pentru trei clase de elevi. Au ieşit din perioada de suspendare cinci clase sau grupe de elevi de la trei instituţii de învăţământ din Iaşi.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Semnele alegerilor anticipate, în Republica Moldova

Radu POPESCU

Semnele alegerilor anticipate, în Republica Moldova

Dacă trăieşti în Republica Moldova şi afli că brusc se înfiinţează noi partide politice, atunci aceasta înseamnă - cu siguranţă - că ţara se pregăteşte de alegeri anticipate, chiar dacă nu toţi jucătorii politici ai momentului şi-o asumă. 

Filmuletul zilei

opinii

Un cuplu problematic

Alexandru CĂLINESCU

Un cuplu problematic

Acest delir aminteşte de campaniile frecvente în regimurile totalitare, când indezirabilii erau striviţi sub avalanşa de acuzaţii extrem de grave, ce puteau atrage condamnarea la moarte. Acum avem de-a face cu un exemplu de terorism intelectual, a cărui malignitate nu trebuie însă subestimată.

Goana după imagine şi relaţia cu spaţiul public

George PLEȘU

Goana după imagine şi relaţia cu spaţiul public

Acoperită de tăcerea asurzitoare a celei mai mari părţi din mediul universitar şi academic ieşean, agenda personală a managerului Ateneului a ajuns să ţină loc de politici culturale la Iaşi. Cu un primar aflat - la propriu - într-o permanentă goană după imagine, oportunitatea de a mai poza în faţa unui bust s-a dovedit o tentaţie irezistibilă. 

Cui prodest?

Nicolae CREŢU

Cui prodest?

Deşi eram hotărât să nu mai scriu decât poate cândva fi să se termine odată cu ea, pe o temă atât de bătătorită şi deprimantă, gândul iniţial fusese (dar nu neapărat ca titlu): cui prodest… pandemia? 

pulspulspuls

Informaţii bombă din negocierile secrete şi dure Cozet-Chirică!

Informaţii bombă din negocierile secrete şi dure Cozet-Chirică!

Să rezolvăm mai întâi, vineri fiind şi aşteptând cu toţii uichendul, o chestiune administrativă peste care s-a trecut fără nicio observaţie săptămâna asta, fie ea laudativă sau critică. 

Caricatura zilei

Mita-n mască

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.