Cinci etaje în plus pentru cel mai înalt bloc de la fosta „Vinia“. S-a ajuns la înălțimea de 115 metri
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 17.01.2021

Cinci etaje în plus pentru cel mai înalt bloc de la fosta „Vinia“. S-a ajuns la înălțimea de 115 metri

GALERIE
bloc fosta vinia iasi
  • bloc fosta vinia iasi
- +

Un proiect imobiliar de amploare propus în Zona Industrială avansează în procesul de avizare de la nivelul Primăriei. Este vorba despre iniţiativa firmei Daily Group SRL, companie care deţine un teren de aproape 4 ha pe bld. Chimiei (fostele hale Vinia). 

Între timp, proiectul a suferit şi o modificare: în raportul de informare care încheie etapa de consultare publică se arată că cel mai înalt bloc va avea 25 de etaje, la o înălţime maximă de 115 metri. Acum două luni, când proiectul a fost aprobat de Comisia de urbanism, regimul maxim prevăzut era de 20 de etaje la o înălţime de 95 de metri.
 
Prin intermediul planului urbanistic zonal sunt propuse şapte imobile, 3 cu regim înalt, iar celelalte 4 cu 10 etaje. Din raport nu rezultă dacă toate cele 3 blocuri cu regim înalt vor avea 25 de etaje întrucât Primăria nu a publicat şi planşa urbanistică modificată. Firma Daily Group SRL este condusă de omul de afaceri sucevean Ioan Pavel. Proiectul de PUZ ar putea fi aprobat chiar în şedinţa ordinară a Consiliului Local (CL) din luna noiembrie şi, ulterior, beneficiarul va putea solicita emiterea autorizaţiei de construire. Ansamblul va cuprinde birouri, locuinţe şi servicii conexe.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Primăvara din ianuarie

Nicolae GRECU

Primăvara din ianuarie

Pericolul de îngheţare şi pericolul de carantină pun în primejdie desfăşurarea Ligii I conform graficului.

Filmuletul zilei

opinii

Un corifeu al „gândirii politice corecte” - Noam Chomsky (I)

Eugen MUNTEANU

Un corifeu al „gândirii politice corecte” - Noam Chomsky (I)

Unul dintre cei mai proeminenţi promotori ai „corectitudinii politice”, ideologie larg răspândită în mediile academice şi în mass media occidentale, este lingvistul american Noam Chomsky. O parte din ideile sale politice sunt analizate în articolul de faţă.

Dar cine „le are cu Biserica”?

pr. Constantin STURZU

Dar cine „le are cu Biserica”?

Acum o lună, mai exact pe 16 decembrie, au fost publicate rezultatele unui sondaj realizat de Centrul de Cercetări Sociologice LARICS, în parteneriat cu Secretariatul de Stat pentru Culte şi cu Institutul de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale (ISPRI) al Academiei Române. Desfăşurată sub titulatura „Barometrul vieţii religioase”, cercetarea vine să evidenţieze şi ce impact a avut, din perspectivă religioasă, 2020 (anul „pandemic”) asupra populaţiei. 

Filozofie coruptă

arh. Ionel OANCEA

Filozofie coruptă

Într-o viziune grosolană despre normalitate se poate aprecia că administraţia comunistă era mai funcţională ca cea de astăzi. Pentru obţinerea unui act administrativ puteai merge la audienţe la diverşi tovarăşi cu funcţii dispuşi, de regulă, să te asculte. Dacă nu, existau cel puţin două chei universale capabile să facă minuni, pachetul de Kent sau de cafea naturală. Ajuta, la fel de mult, nepotismul, cunoştiinţele, bunii amici din lanţul slăbiciunilor atât de bine surprins în celebra schiţă a lui Caragiale.

pulspulspuls

De ce se pregăteşte oare nea Măricel?

De ce se pregăteşte oare nea Măricel?

După ce l-a acuzat lumea că a plecat din Casa Pătrată cu gentoiul burduşit de like-uri şi urmaritori ai paginii oficiale de Facebook a instituţiei, îndensând totul apoi pe pagina lui de polkitician, iacătă că nea Măricel, fostul şef de judeţ, mai vbine cu o surpriză, şi tot în spaţiul virtual. 

Caricatura zilei

Mușchi

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.