Cinci etaje în plus pentru cel mai înalt bloc de la fosta „Vinia“. S-a ajuns la înălțimea de 115 metri
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 23.04.2021

Cinci etaje în plus pentru cel mai înalt bloc de la fosta „Vinia“. S-a ajuns la înălțimea de 115 metri

GALERIE
bloc fosta vinia iasi
  • bloc fosta vinia iasi
- +

Un proiect imobiliar de amploare propus în Zona Industrială avansează în procesul de avizare de la nivelul Primăriei. Este vorba despre iniţiativa firmei Daily Group SRL, companie care deţine un teren de aproape 4 ha pe bld. Chimiei (fostele hale Vinia). 

Între timp, proiectul a suferit şi o modificare: în raportul de informare care încheie etapa de consultare publică se arată că cel mai înalt bloc va avea 25 de etaje, la o înălţime maximă de 115 metri. Acum două luni, când proiectul a fost aprobat de Comisia de urbanism, regimul maxim prevăzut era de 20 de etaje la o înălţime de 95 de metri.
 
Prin intermediul planului urbanistic zonal sunt propuse şapte imobile, 3 cu regim înalt, iar celelalte 4 cu 10 etaje. Din raport nu rezultă dacă toate cele 3 blocuri cu regim înalt vor avea 25 de etaje întrucât Primăria nu a publicat şi planşa urbanistică modificată. Firma Daily Group SRL este condusă de omul de afaceri sucevean Ioan Pavel. Proiectul de PUZ ar putea fi aprobat chiar în şedinţa ordinară a Consiliului Local (CL) din luna noiembrie şi, ulterior, beneficiarul va putea solicita emiterea autorizaţiei de construire. Ansamblul va cuprinde birouri, locuinţe şi servicii conexe.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Primăria nu are proiecte de anvergură, consilierii se încaieră pe margine

Florin NICULA

Primăria nu are proiecte de anvergură, consilierii se încaieră pe margine

Aceleaşi idei au fost rostogolite de la un buget la altul de Mihai Chirica, doar că acum nu a mai fost consensul de altădată.

Filmuletul zilei

opinii

New York şi Bucureşti în oglinzi paralele

Alexandru CĂLINESCU

New York şi Bucureşti în oglinzi paralele

Scrisă alert, fructificând o documentaţie impresionantă (studiul a avut o primă ediţie apărută în 2016 la editura americană Common Ground), exploatând inteligent o ipoteză de lucru ce se dovedeşte fertilă, cartea Marianei Neţ ne oferă o lectură pasionantă. Este, fără dublii, unul dintre evenimentele editoriale ale acestui an.

Vuia (III)

Neculai SEGHEDIN

Vuia (III)

Biograful oficial al lui Traian Vuia a fost inginerul George Lipovan (1905-1972). Acesta a studiat la Şcoala Politehnică din Timişoara, Universitatea din Paris, şcoala de jurnalişti din Paris şi la şcoala militară aeronautică din Bucureşti. În 1925, Lipovan pleacă la Paris, unde îl întâlneşte pe Vuia, de care îl va lega o puternică relaţie de prietenie, dovadă fiind îndelungata corespondenţă dintre cei doi. Lui Lipovan îi datorăm seria de cărţi dedicate lui Vuia, bazate pe mărturiile inventatorului şi pe propriile sale cercetări documentare.

Competiţia mare

Nicolae CREŢU

Competiţia mare

Viaţa însăşi este, desigur, şi competiţie: dar înţelegând prin asta, din perspectiva valorilor omului (care îl disting de animalitate), nu malthusiana sfâşiere de homo hominilupus, ci un spirit al emulaţiei meritocrate definit prin fair play. Metaforism sportiv, da: fără „dopaj”, nici blaturi sau „arbitri” părtinitori, corupţi, fără trucaje şi măsluiri. 

pulspulspuls

Oare va ajunge scaunul de la ales la 100 de mii de coco au ba?

Oare va ajunge scaunul de la ales la 100 de mii de coco au ba?

O boare de semne de îngrijorare cică ar fi trecut zilele asteape deasupra viilor politice româneşti şi ieşene, stimaţi telespectatori, după ce pe piaţă ar fi apărut datele singurului sondaj politic credibil de la alegeri încoace. Iar acolo curioşii au putut vedea, cu oarecare surprindere, evident, că AUR a trecut sesizabil peste USR. 

Caricatura zilei

A avea sau a nu avea amendamente

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.