
Nu doar produsele de origine animală conțin proteine. Există numeroase surse vegetale care conțin chiar mai multe proteine decât carnea, lactatele sau ouăle.
Spirulina conţine circa 60 – 70% proteine complete, ceea ce înseamnă că are toţi cei 8 aminoacizi esenţiali şi 10 acizi non-esenţiali necesari unei sănătăţi de fier.
Nu degeaba este spanacul secretul lui Popeye. O singură cană de spanac gătit are peste 5 grame de proteine și este, de asemenea, o sursă foarte bună de calciu, fier și vitamina C, se arată în articolul Doctorul Zilei.
Semințe de cânepă
Semințele de cânepă conțin 6 g de proteine/100 g. Cercetătorii au descoperit că seminţele de cânepă sunt singura sursă de proteine comestibile asimilate complet de către organismul uman. Deci, în salatele pe care le prepari adaugă şi o mână de astfel de seminţe, de preferat măcinate pentru a fi mai bine absorbite proteinele.
Brocoli
Conține mai multe proteine decât carnea de vită. În plus, are aminoacizi, fibre, și vitamina B6.
Citeşte mai mult pe doctorulzilei.ro
Publicitate și alte recomandări video