anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 25.06.2022

Cinci luni irosite la Politehnica

GALERIE
prezentare-enache
 • prezentare-enache
- +

 

Conducerea actuală nu a făcut uitate erorile trecutului, ba chiar le-a perpetuat

 

Contestată virulent atât în mediul online, printr-un val lung de jigniri, multe grave, cât şi în oraş, vocal, prin diferite bannere şi chiar şi în Consiliul Local, care, între altele, a blocat finanţarea Politehnicii, condiţionând reluarea acesteia de demisia capilor clubului, fosta conducere a grupării ieşene a plecat in corpore din Copou în luna iunie. Aceasta era formată din Adrian Ambrosie, Leonid Antohi, Ion Apostol, Ioan Melinte şi Mircea Ursu, care erau atât membri ai Adunării Generale, cât şi ai Consiliului Director în momentul în care Poli a retrogradat în Liga a II-a. În locul lor au fost instalaţi Cristi Amironesei, Florin Briaur, Vlad Ciobanu, Dan Cojocaru şi Cezar Honceriu - în Adunarea Generală, Amironesei, Ciobanu, Honceriu, Ilie Gheorghică şi Vasile Simionaş - în Consiliul Director, cu Briaur şi Cojocaru componenţi ai executivului.

Deşi numirile, făcute netransparent, fără niciun criteriu clar, au fost contestate de multe voci, ţinând cont de contextul existent la acea oră, noii şefi au beneficiat de ceva indulgenţă. Semnalată de „Ziarul de Iaşi”, lipsa de ştaif sau de experienţă a unor persoane care se ocupau de fotbalul feminin (Amironesei), futsal (Ciobanu), minifotbal (Cojocaru), politică (Briaur), pregătire fizică (Honceriu) sau atletism (Gheorghică), doar Simionaş,având un CV consistent, aflat însă la apus de carieră, a fost trecută oarecum pe planul doi de aprigii critici ai trecutului. Din păcate, după cinci luni de activitate, rezultatele actualei conduceri lasă serios de dorit, nivelul de profesionalism etalat fiind taxat din ce în ce mai des.

Principala critică este legată de rezultatele economice, în condiţiile în care obiectivul principal a fost redresarea financiară. Restanţele generate de conducerea trecută, anunţate a fi de circa 2 milioane de euro, au scăzut doar la jumătate, totul datorită investiţiei Consiliului Local Iaşi. Din nefericire pentru Poli, peste acestea s-au aşternut noi datorii, acumulate pe parcursul actualului sezon, la ora actuală fiind restanţe salariale şi de două luni. Marea problemă este că deşi ţinta a fost reducerea cheltuielilor, Poli, care se află la mijlocul clasamentului Ligii a II-a, cheltuieşte cât echipe care atacă promovarea. Lucru de neacceptat, la birouri sunt numeroase salarii din cinci cifre, de neîntâlnit la multe cluburi de Liga I, în lot sunt jucători cu retribuţii ca la primul eşalon, în deplasări s-a făcut destulă risipă, la Centrul de Copii şi Juniori schema de personal este peste cea existentă în trecut la prima ligă. Mai mult, la sectorul juvenil bugetul salarial a crescut, la un moment dat, deşi rezultatele sunt catastrofale. Iar lista, care cuprinde şi multe subiectivisme pe partea de personal şi episoade în care lipsa de competenţă a fost probată (cantonamentul ratat de la Vatra Dornei este un singur exemplu), poate continua. De vină pentru starea existentă sunt, firesc, conducătorii Politehnicii.

Deşi e consilier local, Briaur, care a avut şi unele declaraţii neinspirate, nu a reuşit să aspire la timp bugetul aprobat de CL pentru acest sezon, care trebuia să fie încasat începând de pe 1 iulie!. Astfel, la ora actuală au fost luaţi de la municipalitate doar 450 000 de lei din cele 2 milioane lei aprobate. Cojocaru a ieşit în evidenţă mai mult prin derapaje verbale, cele de la meciul cu Brăila fiind notabile. Honceriu nu a pus piciorul în prag la un Centru de Copii care nu poate fi numit Academie. Ciobanu şi Gheorghică acceptă să fie mai mult cu numele pe la Poli, în timp ce Amironesei este antrenorul clubului feminin Navobi care a pierdut la masa verde un meci la Roman pentru că nu a fost în stare să prezinte la ora startului un minim de jucătoare cu drept de joc!

Într-un astfel de peisaj, nu e de mirare că la meciurile din Copou au ajuns să vină câteva sute de spectatori, că primul sponsor atras va aduce o sumă simbolică, că mulţi ieşeni nu mai vor să audă de fotbal şi că speranţa schimbării din vară ar putea aduce ceva bun începe să se stingă.

Acum, actuala conducere a Politehnicii are o singură şansă dacă nu vrea să ajungă, la fel ca precedenta, în centrul tirului criticilor vehemente ale suporterilor: schimbarea radicală la faţă în vacanţa de iarnă, care bate la uşă, şi instaurarea unui climat propice performanţei.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce urmează după David?

Nicolae GRECU

Ce urmează după David?

Va rămâne copilul minune din înotul românesc un star nemuritor, rece şi singur sau va fi pionul unei emulaţii atât de necesare în sportul autohton.

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Ideile învăţaţilor ardeleni privitoare la originea romană a poporului român şi la caracterul latin al limbii române au fost receptate şi împărtăşite şi de păturile cultivate ale societăţii din Moldova şi Valahia, contribuind la accelerarea procesului de modernizare, în sensul occidentalizării.

Cât de eficiente sunt pieţele?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Cât de eficiente sunt pieţele?

Titlul este extrem de îndrăzneţ deoarece dialectica privind eficienţa sau ineficienţa pieţelor se găseşte permanent într-un impas. Sistemele complexe nu pot fi înţelese dintr-o perspectivă simplistă. Interogaţia poate fi încadrată în ceea ce Andrei Pleşu numea întrebări „mari” sau „ruseşti”, ceea ce poate conduce spre un drum fără oprire. 

Franţa, în echilibru fragil

Alexandru CĂLINESCU

Franţa, în echilibru fragil

Dezavuarea lui Macron şi a politicii sale este fără echivoc. Partidul preşedintelui LREM (La République En Marche) a fost din capul locului o construcţie artificială, o ficţiune. LREM a canibalizat cele două mari partide tradiţionale de la dreapta şi de la stânga (...). Reformele pe care le promitea Macron au rămas, aproape toate, literă moartă. Preşedintele a preferat să apeleze la ceea ce se numeşte „democraţie directă”, organizând dezbateri naţionale (ineficiente) şi înfiinţând organisme artificiale („Convenţia cetăţenească pentru climat” - „cetăţenesc” este un cuvânt magic, sugerând racordarea la tradiţia republicană).

pulspulspuls

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Foială mare de câteva zile la poştalionul ieşean, stimaţi telespectatori. Motivul: nu vreo chestiune profesională sau vreun eveniment legat de instituţiune, ci cu totul altceva: faptul că şeful de la Iaşi, un locotenent de-al menajerului de oraş Grămadă, va candida la alegerile pemepiste din filiala judeţeană, alegeri care au loc chiar astăzi. 

Caricatura zilei

Tik Tok Yoga

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.