EXCLUSIV - Vasile, unicul elev de 10 la Evaluarea Națională din mediul rural ieșean! FOTO/ VIDEO
În schimb, proba la limba si literatura româna i-a creat emotii „Atunci când (...)
citeste totsambata, 25.06.2022
Conducerea actuală nu a făcut uitate erorile trecutului, ba chiar le-a perpetuat
Contestată virulent atât în mediul online, printr-un val lung de jigniri, multe grave, cât şi în oraş, vocal, prin diferite bannere şi chiar şi în Consiliul Local, care, între altele, a blocat finanţarea Politehnicii, condiţionând reluarea acesteia de demisia capilor clubului, fosta conducere a grupării ieşene a plecat in corpore din Copou în luna iunie. Aceasta era formată din Adrian Ambrosie, Leonid Antohi, Ion Apostol, Ioan Melinte şi Mircea Ursu, care erau atât membri ai Adunării Generale, cât şi ai Consiliului Director în momentul în care Poli a retrogradat în Liga a II-a. În locul lor au fost instalaţi Cristi Amironesei, Florin Briaur, Vlad Ciobanu, Dan Cojocaru şi Cezar Honceriu - în Adunarea Generală, Amironesei, Ciobanu, Honceriu, Ilie Gheorghică şi Vasile Simionaş - în Consiliul Director, cu Briaur şi Cojocaru componenţi ai executivului.
Deşi numirile, făcute netransparent, fără niciun criteriu clar, au fost contestate de multe voci, ţinând cont de contextul existent la acea oră, noii şefi au beneficiat de ceva indulgenţă. Semnalată de „Ziarul de Iaşi”, lipsa de ştaif sau de experienţă a unor persoane care se ocupau de fotbalul feminin (Amironesei), futsal (Ciobanu), minifotbal (Cojocaru), politică (Briaur), pregătire fizică (Honceriu) sau atletism (Gheorghică), doar Simionaş,având un CV consistent, aflat însă la apus de carieră, a fost trecută oarecum pe planul doi de aprigii critici ai trecutului. Din păcate, după cinci luni de activitate, rezultatele actualei conduceri lasă serios de dorit, nivelul de profesionalism etalat fiind taxat din ce în ce mai des.
Principala critică este legată de rezultatele economice, în condiţiile în care obiectivul principal a fost redresarea financiară. Restanţele generate de conducerea trecută, anunţate a fi de circa 2 milioane de euro, au scăzut doar la jumătate, totul datorită investiţiei Consiliului Local Iaşi. Din nefericire pentru Poli, peste acestea s-au aşternut noi datorii, acumulate pe parcursul actualului sezon, la ora actuală fiind restanţe salariale şi de două luni. Marea problemă este că deşi ţinta a fost reducerea cheltuielilor, Poli, care se află la mijlocul clasamentului Ligii a II-a, cheltuieşte cât echipe care atacă promovarea. Lucru de neacceptat, la birouri sunt numeroase salarii din cinci cifre, de neîntâlnit la multe cluburi de Liga I, în lot sunt jucători cu retribuţii ca la primul eşalon, în deplasări s-a făcut destulă risipă, la Centrul de Copii şi Juniori schema de personal este peste cea existentă în trecut la prima ligă. Mai mult, la sectorul juvenil bugetul salarial a crescut, la un moment dat, deşi rezultatele sunt catastrofale. Iar lista, care cuprinde şi multe subiectivisme pe partea de personal şi episoade în care lipsa de competenţă a fost probată (cantonamentul ratat de la Vatra Dornei este un singur exemplu), poate continua. De vină pentru starea existentă sunt, firesc, conducătorii Politehnicii.
Deşi e consilier local, Briaur, care a avut şi unele declaraţii neinspirate, nu a reuşit să aspire la timp bugetul aprobat de CL pentru acest sezon, care trebuia să fie încasat începând de pe 1 iulie!. Astfel, la ora actuală au fost luaţi de la municipalitate doar 450 000 de lei din cele 2 milioane lei aprobate. Cojocaru a ieşit în evidenţă mai mult prin derapaje verbale, cele de la meciul cu Brăila fiind notabile. Honceriu nu a pus piciorul în prag la un Centru de Copii care nu poate fi numit Academie. Ciobanu şi Gheorghică acceptă să fie mai mult cu numele pe la Poli, în timp ce Amironesei este antrenorul clubului feminin Navobi care a pierdut la masa verde un meci la Roman pentru că nu a fost în stare să prezinte la ora startului un minim de jucătoare cu drept de joc!
Într-un astfel de peisaj, nu e de mirare că la meciurile din Copou au ajuns să vină câteva sute de spectatori, că primul sponsor atras va aduce o sumă simbolică, că mulţi ieşeni nu mai vor să audă de fotbal şi că speranţa schimbării din vară ar putea aduce ceva bun începe să se stingă.
Acum, actuala conducere a Politehnicii are o singură şansă dacă nu vrea să ajungă, la fel ca precedenta, în centrul tirului criticilor vehemente ale suporterilor: schimbarea radicală la faţă în vacanţa de iarnă, care bate la uşă, şi instaurarea unui climat propice performanţei.
© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.
Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)
Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi
Adrian - tânărul grafician care desenează fără să vadă. Talent și boala necruțătoare GALERIE FOTO
Un “zgârie-nori” în boscheţi: bloc de 28 de etaje în capătul cartierului Dacia
Procurorii cer conducerii județului să recupereze prejudiciul cauzat de Costel Alexe
Copilul "zecist" din Voinești pleca dimineața pe întuneric la pregătire
O masterandă la Drept din Iaşi aprofundează studiile penale: prinsă de două ori băută la volan
Şeful CFR Iaşi rămâne bun de plată: a luat amendă din cauza kilogramelor în plus ale unei angajate
Începe distribuirea pastilelor de iodură de postasiu. Este nevoie de reţetă de la medicul de familie
Plecări pe bandă rulantă din Copou. Încă șase jucători trimiși acasă!
Vă amintiţi de Sorina, fata adoptată cu scandal? A susţinut primul concert de vioară
EXCLUSIV - Vasile, unicul elev de 10 la Evaluarea Națională din mediul rural ieșean! FOTO/ VIDEO
La ce ar trebui să fii atent atunci când începi să te joci la casino: trei obiceiuri de încercat (P)
Cercetătorii au descoperit modul în care creierul conectează amintirile
Saga Jiji&Mihăiţă - Nepoţelu’ revine în prim-plan: noi ponturi pentru vechi piste
Rocanotherworld #7 începe pe 23 iunie. Regulament, măsuri de siguranță și acces public
Anul acesta, IML Iași a avut doar o solicitare de testare a virginității
De ce nu rezolvă parlamentarii ieşeni problema aglomeraţiei de la Paşapoarte
Revenirea la „setările din fabrică”, posibil tratament pentru anxietate și alcoolism
“Hrana cosmică. Abordarea taoistă a sănătăţii şi longevităţii ” de Mantak Chia şi William Wei
Conf. dr. Ionut Nistor: Insuficiența renală acută se poate vindeca fără sechele
BodyTite, liposculptură cu radiofrecvență - o procedură explicată de medicul Costel Dobre
Ce ne spune domn Costel şi ce nu ne spune: iaca niscai ponturi!
(VIDEO) Crocodil pus pe fugă de un bătrân înarmat cu o tigaie
Chestiuni neştiute dar tare interesante despre un dosar bombă de la Iaşi
(VIDEO) Urs surprins la furat de cireșe, cocoțat în vârf de pom
De ce Elon Musk şi-a schimbat preferinţele electorale şi credibilitatea BBC a scăzut dramatic
Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (III)
Nicolae GRECUCe urmează după David? |
Eugen MUNTEANUCurentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV) |
Aurelian-Petruș PLOPEANUCât de eficiente sunt pieţele? |
Alexandru CĂLINESCUFranţa, în echilibru fragil |
Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi |
Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.