Cinci morţi şi un rănit în sudul Mexicului, într-un atac armat la Acapulco

vineri, 24 mai 2024, 19:31
1 MIN
 Cinci morţi şi un rănit în sudul Mexicului, într-un atac armat la Acapulco

Cinci persoane au fost ucise, iar una rănită într-un atac armat la Acapulco, în sudul Mexicului, la trei zile după descoperirea a zece corpuri în diverse cartiere din acest oraş, pradă a flagelului crimei organizate, anunţă parchetul, relatează AFP.

Biroul procurorului statului Guerrero, în care se află Acapulco, a anunţat joi într-un comunicat că anchetează cu privire la acest atac soldat cu cinci morţi – patru bărbaţi şi o femeie – şi un rănit.

Atacul a avut loc într-un magazin alimentar situat într-o piaţă de artizanat, în apropiere de principalul bulevard turistic din celebra staţiune balneară de pe coasta la Oceanul Pacific.

Luni, zece cadavre au fost găsite în diverse cartiere în acest oraş, în statul Guerrero, unul dintre cele mai afectate de activităţi criminale ale cartelurilor drogurilor.

Aproximativ 1,890 de crime au fost înregistrate în statul Guerrero în 2023.

Violenţele legate de carteluri s-au soldat cu aproximativ 450.000 de morţi şi peste 100.000 de dispăruţi începând din 2006, cînd preşedintele de atunci, Felipe Calderón (2006-2012), a lansat o ofensivă militară împotriva traficului de narcotice.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii