Cinci motive pentru care să faci Facultatea de Farmacie – angajat la Agenția Europeană a Medicamentului
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 27.01.2021

Cinci motive pentru care să faci Facultatea de Farmacie – angajat la Agenția Europeană a Medicamentului

GALERIE
EMA
  • EMA
- +

Poți să faci carieră într-o companie producătoare de medicamente, să îți găsești un loc de muncă oriunde în Europa,  să activezi în industria cosmetică, să lucrezi în cercetare, în spitale, farmacii sau la agenția Europeana a Medicamentului.

Continuăm astăzi, cu ajutorul UMF Iaşi şi al companiei Antibiotice Iaşi, serialul despre ce înseamnă şi care este  potenţialul acestei discipline.

Astăzi, despre cum te poţi angaja Agenţia Europeană a Medicamentului. 

Orice absolvent de Farmacie îşi poate depune dosarul pentru un program de training la Agenţia Europeană a Medicamentului


“Toată lumea asociază profesia de farmacist cu farmaciile. Dar lucrurile nu stau nici pe departe aşa. În realitate un absolvent de farmacie are mult mai multe oportunităţi. Şi nu mă refer  doar la “explozia” industriei dermato-cosmeticelor unde sunt foarte căutaţi farmaciştii. Studenţii la farmacie se pot angaja imediat după absolvire în cadrul Agenţiei Europene a Medicamentului . Agenţia are un program special de training  dedicat tinerilor absolvenţi”,  punctează conf. univ.  Carmen Purdel care lucrează  în cadrul Agenţiei  Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România şi care a fost detaşată timp de un an la Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA). “Eu am terminat Facultatea de Farmacie din UMF “Carol Davila” Bucureşti şi m-am angajat în România la Agenţia Naţională a Medicamentului.  Aici, în urma unei selecţii, am fost detaşată pe o perioadă de un an la EMA. Atunci am aflat despre programul agenţiei pentru tineri absolvenţi. Sunt tineri români care au terminat farmacia şi au accesat acest program. Nu se fac diferenţieri atunci când se selectează dosarele celor admişi. Oricine are şanse. Absolvenţii de farmacie interesaţi trebuie doar să accese site-ul EMA, să se informeze corect, să-şi depună dosarul”, a precizat Carmen Purdel. 

Trainingul plătit lunar cu peste 1500 de lire sterline 

Aceasta a completat că programul se numeşte  “Trainee” şi se poate derula  pe o perioadă de la 6 luni până la 18 luni.  Perioadă în care absolventul este plătit lunar cu o sumă de aproximativ 1.550 lire sterline. Aceste date se regăsesc şi pe site-ul EMA: "Trainee" este  un program de stagii destinat absolvenților de studii superioare aflați la început de carieră. Programul le oferă stagiarilor posibilitatea de a se familiariza cu activitățile și rolul EMA în cadrul organismelor UE și al rețelei europene de reglementare în domeniul medicamentelor și de a dobândi o experiență profesională valoroasă. Stagiile încep de două ori pe an, în aprilie şi octombrie. ”Aş vrea să mai adaug un aspect. În afară de EMA, mai există şi alte agenţii în statele europene care au nevoie de farmacişti şi unde pot aplica absolvenţii de Farmacie. De exemplu, ECHA , cu sediul în Helsinki - Agenția Europeană pentru Produse Chimice. Important este ca absolvenţii de farmacie să caute informaţii şi să înţeleagă cât de multe oportunităţi au. Experienţa acumulată în aceste stagii de pregătire este foarte valoroasă pentru parcursul profesional viitor. Care te poate duce în toate colţurile Europei şi în domenii extrem de diferite: de la cercetare, la producţie sau la siguranţa medicamentelor, a alimentelor, a cosmeticelor etc”, a încheiat conf. Carmen Purdel. 

Amintim că în septembrie Facultatea de Farmacie din cadrul UMF Gr. T. Popa Iaşi organizează o sesiune de admitere suplimentară, urmând să fie scoase la concurs 28 de locuri fără taxă. Înscrierile au loc în perioada 5 - 6 septembrie 2019, testul grilă urmând a fi susținut în data de 9 septembrie 2019. Cei interesaţi să devină studenţi la Farmacie pot obţine mai multe informaţii accesând linkul https://www.umfiasi.ro/ro/academic/facultati/farmacie/Pagini/default.aspx

Campanie susţinută de compania Antibiotice Iaşi

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Summitul democraţiilor

Lucian DÎRDALA

Summitul democraţiilor

Mai ales dacă summitul democraţiilor va prefaţa forme durabile de cooperare, singura modalitate de evitare a cacofoniei va fi aceea ca Washingtonul să recurgă la metode mai vechi şi mai puţin ortodoxe de obţinere a consensului, cum ar fi plăţile colaterale şi exprimările mai răstite.

Filmuletul zilei

opinii

Moroii comunismului

Florin CÎNTIC

Moroii comunismului

Mai mulţi prieteni de dreapta mi-au reproşat discret textul tăios despre Donald Trump spunându-mi că, astfel, dau apă la moară neomarxismului agresiv al stângii americane şi europene. Deşi resping cocoloşirea fostului preşedinte sub acest motiv fals şi inadecvat, m-am gândit totuşi să reiau un text publicat aici în urmă cu şapte ani în care deconstruiam „nostalghia” după nazismul roşu.

Conferinţa

Radu PĂRPĂUȚĂ

Conferinţa

Conferinţa se poate intitula cam aşa: Protuberanţele adâncurilor la clasicii moderni sau De la parabolicul inteligenţei prezumţioase la trăirea abisalului echivoc (jur că titlul e autentic). Cred că nu ar fi de lepădat nici Influenţa stâlpilor de telegraf asupra ciclului menstrual la raţe sau, şi mai bine, Influenţa paralelismului şinelor de cale ferată asupra ciclului menstrual la ciorile de pe traverse.

Felicia Donceanu

Alex VASILIU

Felicia Donceanu

Prezenţa sporadică a muzicii academice româneşti în repertoriile filarmonicilor şi teatrelor lirice din ţară este, din 1990 până acum, o realitate. Câte o aniversare sau comemorare, o întâmplare, prezenţa rară a unui compozitor la pupitrul orchestrei simfonice din ţară pentru a oferi publicului o lucrare proprie (Sabin Păutza) mai aduc aminte publicului că în România există o cultură muzicală de excepţională valoare. Un nume care ar merita cu prisosinţă să fie mai bine cunoscut este al Feliciei Donceanu.

pulspulspuls

Hopa: iată cine a mai ratat la mustaţă tratamentul cu chişleac din piaţă!

Hopa: iată cine a mai ratat la mustaţă tratamentul cu chişleac din piaţă!

Gata, încă una şi mă duc, vorba reclamei: azi am zis să închidem în sfârşit subiectul spumos al banalului chişleac de pe augusta persoană e lui Peni Hill, vorba unui amic, dar nu înainte de a vă mai spune una mică, prin ricoşeu, despre acest tratament lactat în zi festivă. 

Caricatura zilei

Ivermectină

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.