Cinci motive pentru care să faci Facultatea de Farmacie – angajat la Agenția Europeană a Medicamentului
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

miercuri, 26.01.2022

Cinci motive pentru care să faci Facultatea de Farmacie – angajat la Agenția Europeană a Medicamentului

GALERIE
EMA
 • EMA
- +

Poți să faci carieră într-o companie producătoare de medicamente, să îți găsești un loc de muncă oriunde în Europa,  să activezi în industria cosmetică, să lucrezi în cercetare, în spitale, farmacii sau la agenția Europeana a Medicamentului.

Continuăm astăzi, cu ajutorul UMF Iaşi şi al companiei Antibiotice Iaşi, serialul despre ce înseamnă şi care este  potenţialul acestei discipline.

Astăzi, despre cum te poţi angaja Agenţia Europeană a Medicamentului. 

Orice absolvent de Farmacie îşi poate depune dosarul pentru un program de training la Agenţia Europeană a Medicamentului


“Toată lumea asociază profesia de farmacist cu farmaciile. Dar lucrurile nu stau nici pe departe aşa. În realitate un absolvent de farmacie are mult mai multe oportunităţi. Şi nu mă refer  doar la “explozia” industriei dermato-cosmeticelor unde sunt foarte căutaţi farmaciştii. Studenţii la farmacie se pot angaja imediat după absolvire în cadrul Agenţiei Europene a Medicamentului . Agenţia are un program special de training  dedicat tinerilor absolvenţi”,  punctează conf. univ.  Carmen Purdel care lucrează  în cadrul Agenţiei  Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România şi care a fost detaşată timp de un an la Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA). “Eu am terminat Facultatea de Farmacie din UMF “Carol Davila” Bucureşti şi m-am angajat în România la Agenţia Naţională a Medicamentului.  Aici, în urma unei selecţii, am fost detaşată pe o perioadă de un an la EMA. Atunci am aflat despre programul agenţiei pentru tineri absolvenţi. Sunt tineri români care au terminat farmacia şi au accesat acest program. Nu se fac diferenţieri atunci când se selectează dosarele celor admişi. Oricine are şanse. Absolvenţii de farmacie interesaţi trebuie doar să accese site-ul EMA, să se informeze corect, să-şi depună dosarul”, a precizat Carmen Purdel. 

Trainingul plătit lunar cu peste 1500 de lire sterline 

Aceasta a completat că programul se numeşte  “Trainee” şi se poate derula  pe o perioadă de la 6 luni până la 18 luni.  Perioadă în care absolventul este plătit lunar cu o sumă de aproximativ 1.550 lire sterline. Aceste date se regăsesc şi pe site-ul EMA: "Trainee" este  un program de stagii destinat absolvenților de studii superioare aflați la început de carieră. Programul le oferă stagiarilor posibilitatea de a se familiariza cu activitățile și rolul EMA în cadrul organismelor UE și al rețelei europene de reglementare în domeniul medicamentelor și de a dobândi o experiență profesională valoroasă. Stagiile încep de două ori pe an, în aprilie şi octombrie. ”Aş vrea să mai adaug un aspect. În afară de EMA, mai există şi alte agenţii în statele europene care au nevoie de farmacişti şi unde pot aplica absolvenţii de Farmacie. De exemplu, ECHA , cu sediul în Helsinki - Agenția Europeană pentru Produse Chimice. Important este ca absolvenţii de farmacie să caute informaţii şi să înţeleagă cât de multe oportunităţi au. Experienţa acumulată în aceste stagii de pregătire este foarte valoroasă pentru parcursul profesional viitor. Care te poate duce în toate colţurile Europei şi în domenii extrem de diferite: de la cercetare, la producţie sau la siguranţa medicamentelor, a alimentelor, a cosmeticelor etc”, a încheiat conf. Carmen Purdel. 

Amintim că în septembrie Facultatea de Farmacie din cadrul UMF Gr. T. Popa Iaşi organizează o sesiune de admitere suplimentară, urmând să fie scoase la concurs 28 de locuri fără taxă. Înscrierile au loc în perioada 5 - 6 septembrie 2019, testul grilă urmând a fi susținut în data de 9 septembrie 2019. Cei interesaţi să devină studenţi la Farmacie pot obţine mai multe informaţii accesând linkul https://www.umfiasi.ro/ro/academic/facultati/farmacie/Pagini/default.aspx

Campanie susţinută de compania Antibiotice Iaşi

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Dialog pre-diplomatic între Rusia şi Occident (II)

Lucian DÎRDALA

Dialog pre-diplomatic între Rusia şi Occident (II)

Atunci când şi-au prezentat pachetul de cereri adresate Occidentului, reprezentanţii diplomatici ruşi nu aveau cum să spere că simplul zăngănit de arme în preajma graniţelor ucrainene poate inversa un amplu proces geopolitic derulat pe un interval de aproape trei decenii.

Filmuletul zilei

opinii

Asachi întemeietorul

Florin CÎNTIC

Asachi întemeietorul

Gh. Asachi este una dintre figurile fondatoare ale instituţiilor moderne în Iaşi. Printre ele, şi Arhivele Statului Moldovei care, la 190 de ani de funcţionare neîntreruptă, rămâne una dintre instituţiile fundamentale ale oraşului.

Hombre şi patimile

Radu PĂRPĂUȚĂ

Hombre şi patimile

Hombre locuia în Iaşi, în oraşul culturii cum se zice cu o vorbă tocită. Dar dacă ne referim la cartierul Bularga cel puţin nici nu poate fi vorba de „oraşul culturii”. Bulargăi îi spun, chiar locuitorii cartierului, ŢŢŢ, adică Ţaţe, Ţoape şi Ţărani. Sigur, or fi şi oameni deosebiţi printre ei. Desigur că şi alte oraşe au asemenea cartiere. Şi asemenea oameni. Spun asta deşi nu am fost la Londra, Avignon sau Târgu Bujor.

Dan Eremia Grigorescu - regizorul imaginii fotografice (II). Moneda rotundă

Alex VASILIU

Dan Eremia Grigorescu - regizorul imaginii fotografice (II). Moneda rotundă

Deși subiectul e același ca într-o povestire de Sadoveanu - o vânătoare -, alt text scris de Dan Eremia Grigorescu păstrează tușe din stilul, din atmosfera prietenului vârstnic și taciturn. Dar nu admirăm, ca să mă exprim în termeni de facere a imaginii, panoramări îndelungi, detalii generos lăsate privirii. Acum savurăm cadre scurte, ritmic, aproape nervos montate, potențând starea de neliniște, de pericol iminent, aproape fatal. Nu numai descrierea momentelor de așteptare imprimă viteza, savoarea lecturii, ci, în plus, momentul unic, de povestire incredibilă dar adevărată a dansului vânătorului cu fiara, ultimă încontrare pe viață și pe moarte, urmată de finalul imprevizibil.

pulspulspuls

A fost sau n-a fost? La cerneală ne referim: aranjament sau furie. Iată variantele!

A fost sau n-a fost? La cerneală ne referim: aranjament sau furie. Iată variantele!

Aşadar, vorba filmului lui Porumboiu jr.:A fost sau n-a fost un scenariu pus la punct chiar de Simion&compania lui de băieţi cu ochi albaştri ce privesc înspre răsărit, aşa cum pare multora să fi fost acolo în piaţă, la episodul cu cerneala peste meclă? 

Caricatura zilei

Șoșoacă și racheta

Editia PDF

Bancul zilei

Doi tipi, amândoi casatoriti, stau de vorba: – Nu stiu ce sa ma mai fac! De câte ori vin acasa, dupa ce am ba (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X