Cinci motive pentru care să faci Facultatea de Farmacie - famacist în domeniul cosmeticii
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

duminica, 09.05.2021

Cinci motive pentru care să faci Facultatea de Farmacie - farmacist în domeniul cosmeticii

GALERIE
cosmetice hand made
  • cosmetice hand made
- +

Poți să faci carieră într-o companie producătoare de medicamente, să îți găsești un loc de muncă oriunde în Europa,  să activezi în industria cosmetică, să lucrezi în cercetare, în spitale, farmacii sau la agenția Europeana a Medicamentului.

Continuăm astăzi, cu ajutorul UMF Iaşi şi al companiei Antibiotice Iaşi, serialul despre ce înseamnă şi care este  potenţialul acestei discipline.

Astăzi, despre cum poţi să-ţi dezvolţi o carieră de famacist în domeniul cosmeticii. 

Cum ar fi să poţi fabrica un săpun natural foarte fin, cu pudră de aur? 

Dar parfumuri şi cosmetice hand-made  utilizând materie primă naturală? Claudia Ioana Hriscu  care lucrează ca farmacist în Iaşi din 2010, explică cum poate un absolvent de farmacie să se dezvolte în domeniul cosmeticii şi cât de căutate sunt acum cosmeticele naturale. “Chiar dacă am lucrat şi lucrez încă  într-o farmacie cu circuit deschis, am fost mereu pasionată de ideea de a crea cosmetice naturale. În timpul liber am citit, m-am perfecţionat şi creez produse cosmetice hand-made. Este un mare trend pe partea aceasta de produse cosmetice din materie primă naturală. Şi orice absolvent de farmacie are cunoştinţele  necesare pentru se perfecţiona şi activa în acest domeniu”, spune Claudia Ioana Hriscu. Aceasta a subliniat faptul că spre deosebire de o persoană care nu are studii de specialitate  dar este interesată de cosmeticele naturale, un farmacist are cunoştinţele necesare  pentru a se dezvolta în acest domeniu fără a greşi foarte mult. “Ştii ce tipuri de material prime poţi amesteca, ce cantităţi trebuie folosite. Nu rişti să greşeşti foarte mult pentru că înveţi în facultate tehnică farmaceutică. Materia primă de calitate, produsele şi ingredientele  naturale sunt foarte scumpe. Iar cei care nu au cunoştinţele de bază, greşesc şi pierd bani. Tu, ca farmacist poţi obţine produse cosmetice de calitate, naturale  fără astfel de pierderi. Pentru mine este o pasiune şi fac lucrul acesta în timpul liber. Mă gândesc ca în viitor să îmi deschid un atelier pentru că cerere există. Am ţinut cursuri şi ateliere pentru farmacişti pe aceste teme şi intenţionez să fac şi o serie de ateliere şi pentru oamenii obişnuiţi, pasionaţi de subiect. Există femei interesate să afle cum îşi pot face un ruj acasă sau un săpun natural”, a mai spus Claudia Ioana Hriscu. Aceasta consideră că posibilităţile de dezvoltare profesională ale absolvenţilor de farmacie sunt foarte multe, iar ideea că un astfel de absolvent poate ajunge doar “vânzător” într-un lanţ farmaceutic  este greşită. 

Industria dermato-cosmeticelor,  o altă oportunitate  

“Sunt atâtea domenii pe care te poţi dezvolta. Fitoterapia, gemoterapia, aromaterapia etc. Gândiţi-vă ce interes suscită acum aromaterapia în care foarte mulţi se consideră specialişti. Realitatea este însă că trebuie să ai nişte cunoştinţe importante pentru a putea face recomandări în ceea ce priveşte aromaterapia. Găsim peste tot uleiuri esenţiale, dar puţini ştiu cum se folosesc pentru a avea efecte benefice. Puţini ştiu că uleiurile esenţiale uitilizate incorect pot fi toxice, chiar cancerigene. Ca absolvent de farmacie ai o bază de cunoştinţe necesare pentru a nu face greşeli majore atunci când recomanzi un produs şi poţi oricând să te specializezi pe un anumit domeniu. În final, să nu uităm de industria dermato-cosmeticelor. Este o altă oportunitate  deoarece fără farmacişti nici o companie nu poate dezvolta noi produse . Studentelor care vin la practică le spun că doar de ele depinde  ce vor deveni în viitor. Trebuie doar să  fie interesate şi cu mintea deschisă la oportunităţi”, a completat Cătălina Ioana Hriscu. 


Amintim că în septembrie Facultatea de Farmacie din cadrul UMF Gr. T. Popa Iaşi organizează o sesiune de admitere suplimentară, urmând să fie scoase la concurs 28 de locuri fără taxă. Înscrierile au loc în perioada 5 - 6 septembrie 2019, testul grilă urmând a fi susținut în data de 9 septembrie 2019. Cei interesaţi să devină studenţi la Farmacie pot obţine mai multe informaţii accesând linkul https://www.umfiasi.ro/ro/academic/facultati/farmacie/Pagini/default.aspx

Campanie susţinută de compania Antibiotice Iaşi

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Obsesiile microbiştilor români

Nicolae GRECU

Obsesiile microbiştilor români

„Ne-a furat arbitrul” şi „jucătorul X ne-a vândut la pariuri” sunt unele dintre acestea.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VI)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VI)

Episodul de azi, penultimul din această serie, conţine o succintă prezentare a confuziei medievale dintre denumirile istorice Dacia versus Danemarca, respectiv Dacus versus Danus, confuzie pe baza căreia autori contemporani construiesc ipoteze aberante, cu motivaţie „patriotică”, dar cu un puternic iz protocronist.

După Înviere

pr. Constantin STURZU

După Înviere

Cea mai importantă predică a Domnului a fost una fără cuvinte. A început în Ghetsimani, cu sudoarea Lui, care "s-a făcut ca picături de sânge" (Luca 22, 44) şi a continuat pe Cruce, până la gestul de a-Şi da duhul de bunăvoie, nu pentru că fusese biruit de moarte. 

Dezastru de sărbători

Alexandru CĂLINESCU

Dezastru de sărbători

Să nu ne amăgim cu gândul că lumea, în special tinerii, nu se mai uită la televizor. România TV are audienţă la un segment deloc neglijabil din populaţie, sensibil la „patriotism” şi la grija pentru „nevoile românilor”. Direct sau insidios, postul exercită o influenţă nefastă, cu consecinţe pe termen lung.

pulspulspuls

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Un amic cetitor atent atent ne-a pus ieri la dispoziţie această faină poză de campanie, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

Bravo autorităților locale care au ținut gol Spitalul Mobil de la Lețcani!

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.