Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Cinci motive pentru care să studiezi la Facultatea de Farmacie

GALERIE
1 foto Anca - material ZDICentrul-de-Cercetare-Dezvol
  • 1 foto Anca - material ZDI
  • Centrul-de-Cercetare-Dezvol
- +

Poți să faci carieră într-o companie producătoare de medicamente, să îți găsești un loc de muncă oriunde în Europa,  să activezi în industria cosmetică, să lucrezi în cercetare, în spitale, farmacii sau la agenția Europeana a Medicamentului.

Trei sunt domeniile cele mai căutate acum în mediul universitar: medicină, informatică şi calculatoarele. Atuurile acestor specializări sunt evidente, ţinând cont de dinamica naţională şi externă de pe piaţa muncii. Dar în timp ce despre  unele domenii avantajele  vorbesc de la sine şi nu au nevoie de a fi subliniate, altele sunt mai puţin cunoscute. Este cazul în special al celor care definesc spaţiul de desfăşurare al unei specializări care face parte din atributele de bază ale medicinei, şi anume, farmacia.

Începem astăzi, cu ajutorul UMF Iaşi şi al companiei Antibiotice Iaşi, un serial despre ce înseamnă şi care este  potenţialul acestei discipline. Cinci motive pentru care să faci Facultatea de Farmacie.  Astăzi, despre cum te poţi angaja într-o companie farmaceutică de top unde poţi activa în diverse domenii: cercetare, producție, asigurarea calității, farmacovigilență.

Angajare ca farmacist  în producţie ori cercetare 

Deşi percepţia generală este că, odată finalizate studiile la Facultatea de Farmacie, în Iaşi te poţi angaja doar într-un lanţ farmaceutic, realitatea este alta: ca proaspăt absolvent  ai şanse să lucrezi în firme care produc medicamente. Fără să fie nevoie de „relaţii” sau „intervenţii”. O spune chiar o fostă studentă a Facultăţii de Farmacie care acum lucrează în cercetare la compania Antibiotice. „În Iași există un angajator de top, care în fiecare an își deschide larg porțile pentru studenții din anii terminali de la Farmacie. Studenţilor care se înscriu şi participă la programele companiei, li se oferă șansa ca, ulterior absolvirii, să lucreze și să se perfecționeze în diverse departamente. Trebuie să participi la programele companiei dedicate studenţilor, să fii serios, interesat şi să arăţi că îţi doreşti cu adevărat să munceşti alături de echipă pentru a fi selectat”, a subliniat Anca Ţifui, farmacist în cadrul echipei de Cercetare Dezvoltare a Companiei Antibiotice Iaşi. A fost angajată în 2016, imediat după susținerea examenului de licență. 

„Nu a fost dificil să-mi găsesc actualul serviciu, însă în spatele acestuia se află multă muncă!”

 „Deoarece am fost selectată în urma absolvirii programului Perform a+, să îmi găsesc locul de muncă actual nu a fost dificil, dar aceasta a implicat mult efort, atât în timpul facultății, cât și în cadrul programului de studii oferit de Antibiotice. Perform a+  este un program de practică de laborator inițiat de compania Antibiotice  destinat studenților farmacişti din an terminal sau care se află într-un program de studii de tip rezidențiat  ori doctorat.  Şi nu este singurul proiect al companiei Antibiotice destinat studenţilor. În mod tradițional se desfăşoară și un alt program pentru studentii de la facultăţile de farmacie, medicină, chimie sau biologie, denumit Școala de vară a+, program ajuns la ediţia a X-a. Eu am optat pentru Perform a+ fără să ştiu la ce să mă aștept. Ceea ce am descoperit a fost peste așteptările mele. Cea mai atractivă parte și cu siguranță memorabilă pentru toți cursanții, a fost sesiunea practică in cadrul careia am luat parte la procesele tehnologice. Am fost impresionată de ideea proiectelor finale, care au constat în dezvoltarea unui nou supliment alimentar, gândit de la A la Z: de la concept și compoziție până la forma farmaceutică și procesul tehnologic. La Antibiotice am găsit oameni de la care să înveți, dinamici, profesionişti, instruiţi, prietenoşi, un colectiv în adevăratul sens al cuvântului. Astfel, adaptarea la noul loc de muncă a fost ușoară”,  a spus spus Anca Ţifui. 

În ultimii ani, în companie s-au angajat foarte mulți tineri veniți direct de pe băncile facultății!

Aceasta a adăugat că toate acestea sunt foarte importante pentru tinerii aflaţi la început de carieră, absolvenţii interesaţi având şansa de a intra în aceste echipe fără să fie nevoie de experienţă în piaţa muncii.   “Este falsă ideea că dacă termini Farmacia nu te poţi angaja decât într-un lanţ de farmacii. Că dacă nu ai experienţă, nu poţi accesa alt domeniu. Am constat că în ultimii ani, în companie s-au angajat foarte mulți tineri veniți direct de pe băncile facultății, fără experiență profesională, dar cu mult entuziasm. Ei vin cu dorința de a munci, de a învăța, de a se implica activ în bunul mers al lucrurilor. Tinerii sunt stimulați să își găsească aici locul lor. Fără a fi nevoiţi să plece din țară, ei se pot bucura de şansa de a activa în unul dintre vastele domenii ale industriei farmaceutice: cercetare, producție, asigurarea calității, farmacovigilență, marketing sau regulatory affairs”, a încheiat Anca Ţifui. 
Amintim că în septembrie Facultatea de Farmacie din cadrul UMF Gr. T. Popa Iaşi organizează o sesiune de admitere suplimentară, urmând să fie scoase la concurs 28 de locuri fără taxă. Înscrierile au loc în perioada 5 - 6 septembrie 2019, testul grilă urmând a fi susținut în data de 9 septembrie 2019.

Cei interesaţi să devină studenţi la Farmacie pot obţine mai multe informaţii accesând linkul https://www.umfiasi.ro/ro/academic/facultati/farmacie/Pagini/default.aspx

Campanie susţinută de compania Antibiotice Iaşi

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri