Cinci motive pentru care să studiezi la Facultatea de Farmacie
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 06.03.2021

Cinci motive pentru care să studiezi la Facultatea de Farmacie

GALERIE
1 foto Anca - material ZDICentrul-de-Cercetare-Dezvol
  • 1 foto Anca - material ZDI
  • Centrul-de-Cercetare-Dezvol
- +

Poți să faci carieră într-o companie producătoare de medicamente, să îți găsești un loc de muncă oriunde în Europa,  să activezi în industria cosmetică, să lucrezi în cercetare, în spitale, farmacii sau la agenția Europeana a Medicamentului.

Trei sunt domeniile cele mai căutate acum în mediul universitar: medicină, informatică şi calculatoarele. Atuurile acestor specializări sunt evidente, ţinând cont de dinamica naţională şi externă de pe piaţa muncii. Dar în timp ce despre  unele domenii avantajele  vorbesc de la sine şi nu au nevoie de a fi subliniate, altele sunt mai puţin cunoscute. Este cazul în special al celor care definesc spaţiul de desfăşurare al unei specializări care face parte din atributele de bază ale medicinei, şi anume, farmacia.

Începem astăzi, cu ajutorul UMF Iaşi şi al companiei Antibiotice Iaşi, un serial despre ce înseamnă şi care este  potenţialul acestei discipline. Cinci motive pentru care să faci Facultatea de Farmacie.  Astăzi, despre cum te poţi angaja într-o companie farmaceutică de top unde poţi activa în diverse domenii: cercetare, producție, asigurarea calității, farmacovigilență.

Angajare ca farmacist  în producţie ori cercetare 

Deşi percepţia generală este că, odată finalizate studiile la Facultatea de Farmacie, în Iaşi te poţi angaja doar într-un lanţ farmaceutic, realitatea este alta: ca proaspăt absolvent  ai şanse să lucrezi în firme care produc medicamente. Fără să fie nevoie de „relaţii” sau „intervenţii”. O spune chiar o fostă studentă a Facultăţii de Farmacie care acum lucrează în cercetare la compania Antibiotice. „În Iași există un angajator de top, care în fiecare an își deschide larg porțile pentru studenții din anii terminali de la Farmacie. Studenţilor care se înscriu şi participă la programele companiei, li se oferă șansa ca, ulterior absolvirii, să lucreze și să se perfecționeze în diverse departamente. Trebuie să participi la programele companiei dedicate studenţilor, să fii serios, interesat şi să arăţi că îţi doreşti cu adevărat să munceşti alături de echipă pentru a fi selectat”, a subliniat Anca Ţifui, farmacist în cadrul echipei de Cercetare Dezvoltare a Companiei Antibiotice Iaşi. A fost angajată în 2016, imediat după susținerea examenului de licență. 

„Nu a fost dificil să-mi găsesc actualul serviciu, însă în spatele acestuia se află multă muncă!”

 „Deoarece am fost selectată în urma absolvirii programului Perform a+, să îmi găsesc locul de muncă actual nu a fost dificil, dar aceasta a implicat mult efort, atât în timpul facultății, cât și în cadrul programului de studii oferit de Antibiotice. Perform a+  este un program de practică de laborator inițiat de compania Antibiotice  destinat studenților farmacişti din an terminal sau care se află într-un program de studii de tip rezidențiat  ori doctorat.  Şi nu este singurul proiect al companiei Antibiotice destinat studenţilor. În mod tradițional se desfăşoară și un alt program pentru studentii de la facultăţile de farmacie, medicină, chimie sau biologie, denumit Școala de vară a+, program ajuns la ediţia a X-a. Eu am optat pentru Perform a+ fără să ştiu la ce să mă aștept. Ceea ce am descoperit a fost peste așteptările mele. Cea mai atractivă parte și cu siguranță memorabilă pentru toți cursanții, a fost sesiunea practică in cadrul careia am luat parte la procesele tehnologice. Am fost impresionată de ideea proiectelor finale, care au constat în dezvoltarea unui nou supliment alimentar, gândit de la A la Z: de la concept și compoziție până la forma farmaceutică și procesul tehnologic. La Antibiotice am găsit oameni de la care să înveți, dinamici, profesionişti, instruiţi, prietenoşi, un colectiv în adevăratul sens al cuvântului. Astfel, adaptarea la noul loc de muncă a fost ușoară”,  a spus spus Anca Ţifui. 

În ultimii ani, în companie s-au angajat foarte mulți tineri veniți direct de pe băncile facultății!

Aceasta a adăugat că toate acestea sunt foarte importante pentru tinerii aflaţi la început de carieră, absolvenţii interesaţi având şansa de a intra în aceste echipe fără să fie nevoie de experienţă în piaţa muncii.   “Este falsă ideea că dacă termini Farmacia nu te poţi angaja decât într-un lanţ de farmacii. Că dacă nu ai experienţă, nu poţi accesa alt domeniu. Am constat că în ultimii ani, în companie s-au angajat foarte mulți tineri veniți direct de pe băncile facultății, fără experiență profesională, dar cu mult entuziasm. Ei vin cu dorința de a munci, de a învăța, de a se implica activ în bunul mers al lucrurilor. Tinerii sunt stimulați să își găsească aici locul lor. Fără a fi nevoiţi să plece din țară, ei se pot bucura de şansa de a activa în unul dintre vastele domenii ale industriei farmaceutice: cercetare, producție, asigurarea calității, farmacovigilență, marketing sau regulatory affairs”, a încheiat Anca Ţifui. 
Amintim că în septembrie Facultatea de Farmacie din cadrul UMF Gr. T. Popa Iaşi organizează o sesiune de admitere suplimentară, urmând să fie scoase la concurs 28 de locuri fără taxă. Înscrierile au loc în perioada 5 - 6 septembrie 2019, testul grilă urmând a fi susținut în data de 9 septembrie 2019.

Cei interesaţi să devină studenţi la Farmacie pot obţine mai multe informaţii accesând linkul https://www.umfiasi.ro/ro/academic/facultati/farmacie/Pagini/default.aspx

Campanie susţinută de compania Antibiotice Iaşi

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Proiectele, iluzii în fotbalul ieşean

Nicolae GRECU

Proiectele, iluzii în fotbalul ieşean

Atunci, când Politehnica va fi un club puternic, când Copoul va fi un punct de atracţie pentru fotbaliştii din toată Moldova, atunci ne putem gândim şi la antrenorul necesar pentru a râvni la performanţă

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Monumenta linguae Dacoromanorum. Scurt istoric al unui proiect filologic major (IV)

Eugen MUNTEANU

Monumenta linguae Dacoromanorum. Scurt istoric al unui proiect filologic major (IV)

În foiletonul de faţă autorul evidenţiază rolul pe care l‑a jucat proiectul MLD la trezirea printre tinerii cercetători a interesului pentru studiile biblico-filologice.

Hirotonie de Episcop: Preasfinţitul Nichifor Botoşăneanul

pr. Constantin STURZU

Hirotonie de Episcop: Preasfinţitul Nichifor Botoşăneanul

Mâine va fi hirotonit noul Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iaşilor, Nichifor Botoşăneanul, ales de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române în şedinţa sa din 25 februarie 2021. Acest post de Episcop-vicar era vacant după ce, anul trecut, Preasfinţitul Părinte Calinic Botoşăneanul a fost ales şi întronizat Arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor. Vorbim, aşadar, despre un eveniment rar, un moment istoric. În Catedrala Mitropolitană din Iaşi, precedenta hirotonie de episcop săvârşită a fost tocmai cea a Preasfinţitului Calinic Botoşăneanul, în urmă cu 30 de ani, pe 25 martie 1991.

Ce înseamnă să ai de-a face cu o lume mult prea complexă ca să o poţi înţelege pe deplin? (I)

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Ce înseamnă să ai de-a face cu o lume mult prea complexă ca să o poţi înţelege pe deplin? (I)

Azi vă voi familiariza cu câteva dintre ideile şi teoriile unui om de ştiinţă, eseist, filozof şi fost trader, unul dintre cei mai cunoscuţi şi urmăriţi specialişti în înţelegerea probabilităţii, incertitudinii şi riscului. Fie că vorbim de lebădă neagră, (anti)fragilitate, sisteme complexe, stresor, şoc, criză, instabilitate, volatilitate sau predictibilitate, aceste noţiuni sunt extrem de criticate de către multe gulere scrobite ale orgolioşilor scientişti.

pulspulspuls

Suferinţele discrete ale madamei

Suferinţele discrete ale madamei

Una mai molcuţă, de uichend, pe azi, dacă tot e sâmbătă şi e aşa frig afară. Şi ce ar putea fi mai moale şi mai pufos decât opera lirică, stimaţi telespectatori, şi mai ales graniţa penală a acesteia cu politichia mâloasă de Bahlui? 

Caricatura zilei

De citit

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.