anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Cinci oferte pentru viitorul sediu al parchetelor

GALERIE
schita-parchet-iasi
 • schita-parchet-iasi
- +

Clădirea va fi construită în Copou, pe strada Codrescu.

Cinci asocieri de firme s-au înscris în procedura de licitaţie lansată de Compania Naţională de Investiţii pentru atribuirea contractului de proiectare şi execuţie a viitorului sediu unic al parchetelor ieşene (de pe lângă de pe lângă Judecătorie, Tribunal şi Curtea de Apel). Valoarea estimată a proiectului este de 64,23 milioane de lei (fără TVA). Ofertele vor fi evaluate în proporţie de 60 la sută după componenta financiară, iar organizarea şi metodologia, respectiv experienţa profesională – câte 20 la sută.

La linia de start s-au aliniat echipele conduse de Obitory Construct, Iaşicon, Katar Conneg, Conest şi Grup Construcţii SA. Evaluarea tehnică şi financiară a celor cinci oferte ar trebui să se încheie la sfârşitul lunii iunie. Durata contractului va fi de cinci ani şi jumătate, dintre care doi vor fi pentru execuţia propriu-zisă.

Sediul unităţilor de parchet va funcţiona pe strada Codrescu nr. 6, pe un teren în suprafaţă de 6.125 mp. Amprenta la sol a clădirii va fi de 1.500 mp, iar imobilul va avea cinci niveluri: subsol, parter şi trei etaje. Înălţimea clădirii nu va depăşi 20 de metri. Proiectul include 38 de locuri de parcare, toate supraterane (5 publice şi 33 cu acces restricţionat). Investiţia a fost anunţată încă de anul trecut. Necesitatea ei este justificată de spaţiul insuficient în care funcţionează actualul sediu de pe strada Vasile Conta, care nu poate fi nici extins, nici supraînălţat.

VEDEŢI ŞI - SCHIȚĂ: Sediu unic pentru Parchete pe strada Sărărie. Cum va arăta clădirea - AICI

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

O idee pentru Legea învăţământului superior

Ioan Alexandru TOFAN

O idee pentru Legea învăţământului superior

Ceea ce lipsea, acum 145 de ani, învăţământului superior românesc, era o veritabilă comunitate academică, o formă vie de interacţiune şi dezbatere între membrii breslei învăţătorilor. Cam asta lipseşte şi acum. Suntem prieteni între noi, ne sunăm şi ne vedem din când în când, mai organizăm conferinţe şi colocvii, scriem în aceleaşi reviste şi, rar, ne recenzăm cărţile. Tot din prietenie, mai degrabă. Dar instituţiile unde ne petrecem mare parte a zilei, Universităţile patriei, nu par a se hrăni, cum ar fi normal, din prieteniile noastre.

opinii

Nebuna de la Rhornfield Hall

Codrin Liviu CUȚITARU

Nebuna de la Rhornfield Hall

Meritul „intertextului” lui Jean Rhys este acela de a reconfigura un personaj schematic (în forma sa iniţială) şi de a-i conferi dimensiune psihologică. Fantoma lunatică „Bertha” devine, în acest roman postmodern, sensibila şi nevropata „Antoinette”, victima unui univers rigid şi extrem de neconcesiv cu inadaptaţii.

Criză majoră de încredere în politicienii români

Dan TAPALAGA

Criză majoră de încredere în politicienii români

Lipsa cronică de încredere în liderii politici şi în actualul sistem de partide nu anunţă nimic bun. În momente de criză economică majoră, în situaţia în care inflaţia va muşca şi mai tare din puterea de cumpărare, pe fondul stării generale de iritare amplificate de războiul din Ucraina, este nevoie doar de o scânteie şi butoiul cu pulbere riscă să sară în aer provocând explozii sociale în lanţ.

Călăreţul de aramă: Occidentul şi neliniştea rusă

Ioan STANOMIR

Călăreţul de aramă: Occidentul şi neliniştea rusă

Nici o altă întrebare nu este mai obsedantă în istoria intelectuală a Rusiei decât cea care priveşte propria ei identitate. De trei secole, din clipa în care Petru cel Mare a acordat Moscovei hlamida imperială, Rusia se află prinsă în acest dialog frenetic cu Occidentul. În această oglindă pe care i-o întinde civilizaţia pe care o imită, dar şi pe care o detestă, Rusia îşi poate contempla propriul chip.

pulspulspuls

Un scenariu în care MRU ar împuşca mai mulţi iepuri dintr-o lovitură

Un scenariu în care MRU ar împuşca mai mulţi iepuri dintr-o lovitură

Aşadar, numai ce s-a vorbit la Şcoala politică de vară de pe Bahlui despre şansele fostului premier MRU la candidatura pentru funcţia supremă în târg, că au şi apărut două căi divergente în parcursul său ipotetic. 

Caricatura zilei

Isărescu și calul

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.