Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Comunicat de presa

Cinci proiecte cu finanțare europeană la Casa Corpului Didactic Iași. „O instituție cu cinci angajați, eficiență 100%”

GALERIE
CCD burse-elevi
  • CCD burse-elevi
- +

Casa Corpului Didactic ,,Spiru Haret,, Iași a mai adăugat în palmares încă  un proiect, în calitate de partener, de data aceasta din cadrul Programului ERASMUS + Parteneriate Strategice, 2020-1-TR0 1-KA2 226-SCH-098336, cu titlul ,,Specially Digitalised (Special Learning Disability),,.

Proiectul își propune să reducă reducă la minimum dezavantajele create de pandemia COVID -19. În zilele noastre, datorită situației create de Covid-19, procesele de educație și formare se desfășoară de la distanță, ceea ce aduce noi nevoi de învățare. Dezavantajele învățării la distanță au crescut nevoia de învățare suplimentară, de crearea de module de instruire pentru elevii cu dificultăți speciale în învățare,  iar efectele acestor dezavantaje au fost observate mai mult la persoanele cu nevoi speciale de educație. Proiectul este coordonat de Turcia- Istanbul Provincial Directorate of National Education cu parteneri din Bulgaria - SDRUZHENIE YUNI PARTNERS, Spania - MEDIA CREATIVA 2020, S.L. , Portugalia - Agrupamento de Escolas António Correia Oliveira și din Turcia - Anadolu University, Yeditepe University. Responsabilul proiectului este profesor metodist, Lidia Andronache.

Instituția are în derulare în acest moment 5 proiecte, după cum urmează:

- Proiectul Proiect POCU ”Profesionalizarea carierei didactice – PROF”, cod MySmis 146587, cod apel POCU/904/6/25, al cărui responsabil este Directorul Casei Corpului Didactic ,, Spiru Haret,, Iași, profesor Silviu Iordache. Casa Corpului Didactic ,, Spiru Haret ,, Iași este Partener Regional în cadrul acestui proiect coordonat de Ministerul Educației și Cercetării. Obiectivul general al proiectului este asigurarea mentoratului profesional pe durata întregii cariere didactice, în sistemul de învățământ preuniversitar, prin crearea unui sistem național coerent și fiabil de formare profesională și de dezvoltare a competenței didactice, de formare psihopedagogică, necesare ocupării și exercitării unei funcții didactice precum și obținerii performanței pedagogice în învățământul preuniversitar din România, în activitatea de predare /formare și în activitatea de management educațional, în contextul procesului global de digitalizare a sistemelor de educație;

- Proiectul POCUCURRICULUM RELEVANT, EDUCAȚIE DESCHISĂ pentru toți”- CRED, Cod SMIS 2014+: 118327, al cărui coordonator este profesor metodist, Mariana Panaite;

- PROGRAMUL “EDUCAŢIE, BURSE, UCENICIE ŞI ANTREPRENORIATUL TINERILOR” ÎN ROMÂNIA FINANŢAT PRIN GRANTURILE SEE MECANISMUL FINANCIAR 2014 – 2021 –    Casa Corpului Didactic,, Spiru Haret,, Iași a primit finanțare pentru proiectul „Democrația începe cu tine!, care se va derula în perioada 01.12.2020 – 31.05.2022, proiect al cărui responsabil este profesor metodist, Liliana Rujanu;

- PROGRAMUL “EDUCAŢIE, BURSE, UCENICIE ŞI ANTREPRENORIATUL TINERILOR” ÎN ROMÂNIA FINANŢAT PRIN GRANTURILE SEE MECANISMUL FINANCIAR 2014 – 2021 ,,SOCIAL INCLUSION THROUGH INCLUSIVE EDUCATION "  finantat prin mecanismul financiar al SEE ( 2014-2021),  care este în prezent în curs de derulare, proiect coordonat de profesor metodist Constantin Hriscu.

Informatiile ne-au fost furnizate de directorul CCD ,,Spiru Haret,, Iași, prof. Silviu IORDACHE (foto sus).

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri