Cinci proiecte cu finanțare europeană la Casa Corpului Didactic Iași. „O instituție cu cinci angajați, eficiență 100%”
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

duminica, 23.01.2022

Comunicat de presa

Cinci proiecte cu finanțare europeană la Casa Corpului Didactic Iași. „O instituție cu cinci angajați, eficiență 100%”

GALERIE
CCD burse-elevi
 • CCD burse-elevi
- +

Casa Corpului Didactic ,,Spiru Haret,, Iași a mai adăugat în palmares încă  un proiect, în calitate de partener, de data aceasta din cadrul Programului ERASMUS + Parteneriate Strategice, 2020-1-TR0 1-KA2 226-SCH-098336, cu titlul ,,Specially Digitalised (Special Learning Disability),,.

Proiectul își propune să reducă reducă la minimum dezavantajele create de pandemia COVID -19. În zilele noastre, datorită situației create de Covid-19, procesele de educație și formare se desfășoară de la distanță, ceea ce aduce noi nevoi de învățare. Dezavantajele învățării la distanță au crescut nevoia de învățare suplimentară, de crearea de module de instruire pentru elevii cu dificultăți speciale în învățare,  iar efectele acestor dezavantaje au fost observate mai mult la persoanele cu nevoi speciale de educație. Proiectul este coordonat de Turcia- Istanbul Provincial Directorate of National Education cu parteneri din Bulgaria - SDRUZHENIE YUNI PARTNERS, Spania - MEDIA CREATIVA 2020, S.L. , Portugalia - Agrupamento de Escolas António Correia Oliveira și din Turcia - Anadolu University, Yeditepe University. Responsabilul proiectului este profesor metodist, Lidia Andronache.

Instituția are în derulare în acest moment 5 proiecte, după cum urmează:

- Proiectul Proiect POCU ”Profesionalizarea carierei didactice – PROF”, cod MySmis 146587, cod apel POCU/904/6/25, al cărui responsabil este Directorul Casei Corpului Didactic ,, Spiru Haret,, Iași, profesor Silviu Iordache. Casa Corpului Didactic ,, Spiru Haret ,, Iași este Partener Regional în cadrul acestui proiect coordonat de Ministerul Educației și Cercetării. Obiectivul general al proiectului este asigurarea mentoratului profesional pe durata întregii cariere didactice, în sistemul de învățământ preuniversitar, prin crearea unui sistem național coerent și fiabil de formare profesională și de dezvoltare a competenței didactice, de formare psihopedagogică, necesare ocupării și exercitării unei funcții didactice precum și obținerii performanței pedagogice în învățământul preuniversitar din România, în activitatea de predare /formare și în activitatea de management educațional, în contextul procesului global de digitalizare a sistemelor de educație;

- Proiectul POCUCURRICULUM RELEVANT, EDUCAȚIE DESCHISĂ pentru toți”- CRED, Cod SMIS 2014+: 118327, al cărui coordonator este profesor metodist, Mariana Panaite;

- PROGRAMUL “EDUCAŢIE, BURSE, UCENICIE ŞI ANTREPRENORIATUL TINERILOR” ÎN ROMÂNIA FINANŢAT PRIN GRANTURILE SEE MECANISMUL FINANCIAR 2014 – 2021 –    Casa Corpului Didactic,, Spiru Haret,, Iași a primit finanțare pentru proiectul „Democrația începe cu tine!, care se va derula în perioada 01.12.2020 – 31.05.2022, proiect al cărui responsabil este profesor metodist, Liliana Rujanu;

- PROGRAMUL “EDUCAŢIE, BURSE, UCENICIE ŞI ANTREPRENORIATUL TINERILOR” ÎN ROMÂNIA FINANŢAT PRIN GRANTURILE SEE MECANISMUL FINANCIAR 2014 – 2021 ,,SOCIAL INCLUSION THROUGH INCLUSIVE EDUCATION "  finantat prin mecanismul financiar al SEE ( 2014-2021),  care este în prezent în curs de derulare, proiect coordonat de profesor metodist Constantin Hriscu.

Informatiile ne-au fost furnizate de directorul CCD ,,Spiru Haret,, Iași, prof. Silviu IORDACHE (foto sus).

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Avem selecţioner!

Nicolae GRECU

Avem selecţioner!

Dinspre conclavul de la „Casa Fotbalului” se iţesc dâre de fum alb, numai că cine e alesul rămâne un mister.

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XVI). Instaurarea regimului comunist: colhozul, geaceul, ceapeul (4)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XVI). Instaurarea regimului comunist: colhozul, geaceul, ceapeul (4)

Autorul prezintă în continuare procesul rapid de dispariţie a ţărănimii prin colectivizarea comunistă a agriculturii, aşa cum l‑a perceput în propria copilărie.

Din bucătăria rugăciunii

pr. Constantin STURZU

Din bucătăria rugăciunii

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a consacrat 2022 ca fiind "Anul omagial al rugăciunii în viaţa Bisericii şi a creştinului” şi "Anul comemorativ al sfinţilor isihaşti Simeon Noul Teolog, Grigore Palama şi Paisie de la Neamţ”. De fapt, şi când vorbim despre sfinţii isihaşti, tot despre rugăciune vorbim. Adică despre ceea ce ne orientează spre Dumnezeu.

Economia, ştiinţă sau pseudoştiinţă?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Economia, ştiinţă sau pseudoştiinţă?

„Când teoria matematică este arbitrul suprem al adevărului, devine dificil să vedem diferenţa dintre ştiinţă şi pseudoştiinţă. Rezultatul sunt oameni precum judecătorul din procesul lui Evangeline Adams sau Fiul Raiului din China antică, care au încredere în exactitatea matematică a teoriilor fără a lua în considerare performanţele lor - care confundă matematica cu ştiinţa, raţionalitatea cu realitatea.” (Levinovitz, 2016)

pulspulspuls

Atenţiune, atenţiune! Ta-ra-ram, ta-ra-ram: iaca noua împărţeală a dregătoriilor moldave!

Atenţiune, atenţiune! Ta-ra-ram, ta-ra-ram: iaca noua împărţeală a dregătoriilor moldave!

Veşti noi pe astăzi, stimaţi telespectatori, multe “bombă”, despre noua împărţeală de posturi de şefi regionali din Moldova, la instituţiunile ce au sediul, multe din ele, taman la Iaşi. 

Caricatura zilei

Fără certificat verde în UK

Editia PDF

Bancul zilei

Doi tipi, amândoi casatoriti, stau de vorba: – Nu stiu ce sa ma mai fac! De câte ori vin acasa, dupa ce am ba (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X