Cinci români şi un lituanian condamnaţi penal pentru furturi de autoutilitare în valoare de peste 200.000 de lire sterline
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

Cinci români şi un lituanian condamnaţi penal pentru furturi de autoutilitare în valoare de peste 200.000 de lire sterline

GALERIE
condamnati Anglia
 • condamnati Anglia
- +

Cei şase au furat cel puţin 20 de autoutilitare Mercedes Sprinter pe o perioadă de cinci luni, din faţa caselor oamenilor din comitatul Nottinghamshire (centrul Angliei) şi din întreaga ţară – de multe ori cu impact asupra comercianţilor care desfăşoară activităţi independente – înainte de a le expedia în România, în întregime sau ca piese de schimb, informează Poliţia Nottinghamshire Planului sofisticat al grupului i s-a pus capăt în octombrie 2020, când poliţia a efectuat o razie la un garaj din Quarry Farm, Newark, dând peste o “comoară” de bunuri furate, inclusiv motoare Mercedes şi osii de la alte nouă autoutilitare furate din Marea Britanie în 2019 şi 2020 şi care urmau să fie expediate în străinătate.

Cristian Cîrpaci, din Nottingham, a condus operaţiunea alături de lituanianul Andrius Stasiunas, din acelaşi oraş, în care au fost furate scule şi obiecte personale în valoare de aproximativ 100.000 de lire sterline din interiorul camionetelor.

Ei au vizat contractorii care desfăşoară activităţi independente cu scule lăsate în interiorul vehiculelor lor. Cei doi, alături de alţi trei membri ai familiei Ciîpaci şi un alt român, au desfăşurat această cavalcadă de furtri de cinci luni din iunie 2020 până în octombrie 2020 furând camionete în mijlocul nopţii .

Banda a reuşit să fure camionetele fără a avea nevoie de chei şi a putut bloca, de asemenea, GPS-urile.

Curtea Coroanei de la Nottingham a pronunţat următoarele condamnări:

 • Cristian Cîrpaci, în vârstă de 25 de ani, a fost închis pentru trei ani şi nouă luni după ce s-a declarat vinovat de conspiraţie pentru furt de autovehicule. El a fost considerat unul dintre principalii organizatori ai conspiraţiei şi a închiriat garajul de la Newark cu dovezi care demonstrează că a participat la furtul a cel puţin nouă autoutilitare.
 • Andrius Stasiunas, expert tehnic, în vârstă de 37 de ani, un alt organizator principal condamnat la patru ani de detenţie după ce s-a declarat vinovat de conspiraţie pentru furt de autovehicule.
 • Leonardo Cîrpaci, în vârstă de 19 ani, s-a declarat vinovat de ascundere, mascare, convertire, transferare sau înlătura bunuri infracţionale şi a fost condamnat la un an şi patru luni de detenţie.
 • Daniel Cîrpaci, în vârstă de 42 de ani, Unchiul lui Cristian, a primit o pedeapsă privativă de libertate de 12 luni suspendată pentru 18 luni şi 180 de ore de muncă în folosul comunităţii după s-a declarat vinovat pentru ascundere, mascare, convertire, transferare sau înlătura bunuri infracţionale.
 • Stefano Cîrpaci, vărul lui Cristian în vârstă de 19 ani, a primit un ordin comunitar de 18 luni şi 100 de ore de muncă în folosul comunităţii după ce a pledat vinovat de ascundere, mascare, convertire, transferare sau înlătura bunuri infracţionale.
 • Alexandru Covaci, Cumnatul lui Cristian, în vârstă de 25 de ani, de asemenea, a fost condamnat la un an şi patru luni de detenţie după ce s-a declarat vinovat de ascundere, mascare, convertire, transferare sau înlătura bunuri infracţionale.

Citiţi materialul integral pe G4MEDIA

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Avem selecţioner!

Nicolae GRECU

Avem selecţioner!

Dinspre conclavul de la „Casa Fotbalului” se iţesc dâre de fum alb, numai că cine e alesul rămâne un mister.

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XVI). Instaurarea regimului comunist: colhozul, geaceul, ceapeul (4)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XVI). Instaurarea regimului comunist: colhozul, geaceul, ceapeul (4)

Autorul prezintă în continuare procesul rapid de dispariţie a ţărănimii prin colectivizarea comunistă a agriculturii, aşa cum l‑a perceput în propria copilărie.

Din bucătăria rugăciunii

pr. Constantin STURZU

Din bucătăria rugăciunii

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a consacrat 2022 ca fiind "Anul omagial al rugăciunii în viaţa Bisericii şi a creştinului” şi "Anul comemorativ al sfinţilor isihaşti Simeon Noul Teolog, Grigore Palama şi Paisie de la Neamţ”. De fapt, şi când vorbim despre sfinţii isihaşti, tot despre rugăciune vorbim. Adică despre ceea ce ne orientează spre Dumnezeu.

Economia, ştiinţă sau pseudoştiinţă?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Economia, ştiinţă sau pseudoştiinţă?

„Când teoria matematică este arbitrul suprem al adevărului, devine dificil să vedem diferenţa dintre ştiinţă şi pseudoştiinţă. Rezultatul sunt oameni precum judecătorul din procesul lui Evangeline Adams sau Fiul Raiului din China antică, care au încredere în exactitatea matematică a teoriilor fără a lua în considerare performanţele lor - care confundă matematica cu ştiinţa, raţionalitatea cu realitatea.” (Levinovitz, 2016)

pulspulspuls

Atenţiune, atenţiune! Ta-ra-ram, ta-ra-ram: iaca noua împărţeală a dregătoriilor moldave!

Atenţiune, atenţiune! Ta-ra-ram, ta-ra-ram: iaca noua împărţeală a dregătoriilor moldave!

Veşti noi pe astăzi, stimaţi telespectatori, multe “bombă”, despre noua împărţeală de posturi de şefi regionali din Moldova, la instituţiunile ce au sediul, multe din ele, taman la Iaşi. 

Caricatura zilei

Editia PDF

Bancul zilei

Doi tipi, amândoi casatoriti, stau de vorba: – Nu stiu ce sa ma mai fac! De câte ori vin acasa, dupa ce am ba (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X