Cinci tinere fac cinste Iașului. Sunt printre cei mai buni studenți din străinătate!
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
Oala cu Gust
anunturi

miercuri, 27.10.2021

Cinci tinere fac cinste Iașului. Sunt printre cei mai buni studenți din străinătate!

GALERIE
studentele anului UMF
  • studentele anului UMF
- +

Cinci tineri ieşeni sunt în cărţi pentru a primi o distincţie astăzi, în cadrul Galei Studenţilor Români din Străinătate, când vor fi oferite premii pentru cei mai buni studenţi care-şi desfăşoară activitatea dincolo de graniţe.

„Liga Studenţilor Români din Străinătate recunoaşte rezultatele deosebite ale tuturor finaliştilor din cadrul Competiţiei LSRS pentru excelenţă academică în străinătate. Câştigătorii celor opt premii, ce vor fi aleşi dintre finalişti de Juriul Galei 2017, vor fi anunţaţi în cadrul galei care va avea loc la Palatul Parlamentului, pe 5 ianuarie 2017. Toţi tinerii finalişti sunt exemple remarcabile de excelenţă românească în străinătate şi în ţară“, au transmis organizatorii.

Maria Teodora Chihaia candidează la cel mai bun student de pe alte continente, şi se află momentan în China, unde finalizează studiile de master la una dintre cele mai prestigioase universităţi de acolo: Shanghai JiaoTong University.

„Vorbitoare de limba chineză, nivel mediu, engleză şi italiană, nivel fluent, doresc ca pe viitor să am o carieră diplomatică şi totdată să ajut la restabilirea relaţiilor comerciale dintre România şi China, precum şi la refacerea drumului mătăsii“, a declarat aceasta.

Ana Gabriela Benghiac candidează la secţiunea România şi este absolventă la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa“ din Iaşi, fiind medic specialist şi chirurgie dento-alveolară şi bioetician. Aceasta a absolvit în 2016 programul de certificare în bioetică pediatrică oferit de Children’s Mercy Hospital şi Universitatea Missouri-Kansas, din SUA.

La această categorie mai este o studentă de la UMF Iaşi - Delia Nebunu, în anul al VI-lea la Medicină Generală, şi încă una - Ana-Maria Dogaru, tot în anul al VI-lea, tot la UMF, ce candidează la categoria Erasmus.

Ultima studentă este Oana Bivolaru, care studiează în Westminster, UK, care provine din Iaşi şi care a ales să plece în străinătate să înveţe după ce şi-a întrerupt cursurile la „Cuza“.

Câştigătorii vor fi aleşi în această seară.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Şcoala în pătrăţele

Ioan Alexandru TOFAN

Şcoala în pătrăţele

Nu ştim să facem ore online sau să folosim calculatorul în şcoală, altfel decât ca pe un telefon mai mare. Putem învăţa, ce-i drept, dar asta cere timp. Dar putem, între timp, să încercăm să preţuim mai mult şcoala, iar apoi, cred, învăţământul online nu ar mai fi o problemă.

Filmuletul zilei

opinii

Un veac de singurătate: Regele Mihai (I)

Florin CÎNTIC

Un veac de singurătate: Regele Mihai (I)

Într-o tăcere asurzitoare, a trecut complet neobservată aniversarea celor o sută de ani de la naşterea ultimului Suveran al României. Între timp, s-a fâsâit şi cel mai mare miracol postdecembrist - transformarea haimanalelor securiste ale anilor 90 din detractori mizerabili ai monarhiei în propagandişti excitaţi care-şi smulgeau părul din cap şi îmbăloşau catafalcul regal cu elogiile lor false, în urmă cu patru ani. Dar de asta există arhivişti: să ne ajute să nu uităm! 

Era odată...

Radu PĂRPĂUȚĂ

Era odată...

Şi iernile parcă erau mai ierni pe vremea aceea! Ori poate să mă fi prea moşnegit eu şi să văd binele numai în trecut? Nu ştiu copil să nu fi mers cu uratul sau cu colindatul, că pe atunci ne lăsau părinţii, nu se temeau că o să păţim nu ştiu ce chestii nasoale şi nu ne dădeau o sută de lei sau de euro numai să stăm cuminţi acasă; şi răsuna tot satul pe atuncea de hăăăi-hăi, de pristandaua la muzicuţă, de zornăitul salbelor cu clopoţei ale mascaţilor sau de mugetul buhaiului (oare ştiţi ce-i acela „buhai” sau vă trebuie şi pentru asta o expoziţie etnografică?), cum nu găsiţi voi pe internet oricât aţi căuta.

Cronicarul muzical şi omul de cultură Liliana Gherman

Alex VASILIU

Cronicarul muzical şi omul de cultură Liliana Gherman

Scriind în săptămânile trecute despre dirijorii Cristian Mandeal şi Ion Baciu, am selectat din comentariile concertelor orchestrei Filarmonicii ieşene, publicate de Liliana Gherman în revista „Cronica” din 1966 până în 1995. Erau analize de natură publicistică, spre înţelesul cititorului aflat pe o treaptă superioară a perceperii, a plăcerii în domeniul artei sunetelor cultivate, dornic să înţeleagă mai mult, să-şi pună în relaţie impresiile formate în sala de concert cu impresiile cronicarului. 

pulspulspuls

Iacătă cine-s în realitate oamenii lui Dragnea de pe Bahlui în gios!

Iacătă cine-s în realitate oamenii lui Dragnea de pe Bahlui în gios!

Ei bine, dragi cetitori, nu ştim dacă aţi găsit până acum timp ca să aruncaţi un ochi pe trecutul sau prezentul celor care sunt prezentaţi ca fiind oamenii lui Dragnea în târg, dar iote că noi am găsit oleacă de vreme şi, din ce-am aflat, ne-am pus deja mâinile-n cap când am văzut cam ce se prezintă pe piaţă, de către unii, ca fiind alternativa post-pandemică pentru votanţii PSD. 

Caricatura zilei

Mall

Editia PDF

Bancul zilei

Cercetatorii ardeleni au descoperit ca oricâta mâncare le-ai da musafirilor, tot se îmbata.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Ar trebui închise școlile dacă se trece de 6 la mie?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.