anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Cinci trucuri pentru un hummus perfect

GALERIE
humus
  • humus
- +

Uita de hummusul cumparat din supermarket sau de cel luat la pachet din restaurantele libaneze! Nimic nu se compara cu un hummus cremos, facut in casa. Mai ales daca este facut cum trebuie. Ti-am pregatit o lista cu 5 trucuri pe care iti recomandam sa le urmezi daca vrei sa iti iasa un hummus ca la carte.

Stim ca este mai rapid si mai usor sa faci un hummus folosind naut din conserva, dar iti garantam ca nu este la fel de bun. Pentru un gust perfect, foloseste nautul uscat, pe care iti recomandam sa il lasi in apa rece cu o noapte inainte de a il pune la fiert. In plus, folosind acest tip de naut, vei putea sa il lasi la fiert cat doresti, deci vei ”controla” chiar tu textura hummusului.

Adauga bicarbonat de sodiu

Se spune ca pentru un hummus mai fin, ar fi bine sa indepartezi cojile boabelor de naut. Este o activitate care necesita destul de mult timp asa ca iti recomandam o metoda si mai buna. Cand fierbi boabele de naut, adauga putin bicarbonat de sodiu. Astfel, cojile boabelor de naut se vor inmuia si vor fi mai usor de incorporat in hummus.

Pune in blender nautul cald

Daca ai gatit nautul din timp si l-ai lasat la rece, este o idee buna sa il incalzesti putin inainte de a il pune in blender. Cel mai rapid mod este sa le lasi in cuptorul cu microunde circa 30 de secunde. Boabele de naut calde se vor transforma mai usor in pasta atunci cand le vei amesteca cu restul ingredientelor.

Foloseste tahini de buna calitate

Hummusul nu este doar despre naut. Trebuie sa adaugi o cantitate generoasa de tahini si ar fi bine ca acesta sa fie de buna calitate, pentru ca gustul sa fie pe masura. Borcanele ieftine de tahini sunt facute seminte de susan de proasta calitate si nu au gust atat de puternic. Chiar daca poate nu esti un cunoscator, incearca sa citesti cu atentie ingredientele atunci cand faci cumparaturile si vei putea face usor diferenta.

Nu pune prea mult usturoi

Hummusul trebuie sa aiba un gust de usturoi, dar asta nu inseamna ca trebuie sa exagerezi. Pentru ca de regula adaugam in hummus usturoi crud, aroma lui va deveni mai puternica pe masura ce hummusul se ”asaza”, asa ca e bine sa fii atent la cantitati. Incepe cu un catel de usturoi si vezi daca este pe placul tau. Poti adauga mai mult data viitoare. (stirileprotv.ro)

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Pohtiţi la fotbal!

Nicolae GRECU

Pohtiţi la fotbal!

N-a fost nevoie de îndemnuri bombastice precum cele din titluri; românii reîncep să vină la fotbal pentru că au pentru cine.

opinii

Mitocanul de la volan (I)

Eugen MUNTEANU

Mitocanul de la volan (I)

Suntem asaltați zilnic cu știri și imagini despre accidente de circulație atroce. Statisticile spun că România este țara europeană cu cei mai mulți morți în accidente de circulație. Dincolo de precaritatea șoselelor, cred că o cauză a acestei situații îngrijorătoare este și existența în libertate a fiarei sălbatice pe care am ales să o numesc mitocanul de la volan.

Dobânda, de la păcat (medieval), la virtute (modernă)

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Dobânda, de la păcat (medieval), la virtute (modernă)

Știința economică modernă s-a desprins din ceea ce era cunoscut în mediul academic timpuriu drept filosofie morală. Acțiunile și comportamentele din sfera economică (de exemplu, comerțul, formarea prețurilor, rolul dobânzii în tranzacțiile comerciale, etc.) erau reglementate de Biserică vreme de secole întregi. 

O limbă din prefabricate

Alexandru CĂLINESCU

O limbă din prefabricate

Un fenomen frapant care se petrece astăzi este ceea ce aş numi proliferarea prefabricatelor. Nu e ceva nou, dar devine tot mai accentuat şi, pentru cine ţine la expresivitatea limbii, tot mai supărător. Spun „prefabricate” pentru că e vorba de cuvinte şi formule luate de-a gata şi puse uneori în cele mai neaşteptate contexte. Au făcut de pe acum o glorioasă carieră la televiziune, politicienii şi jurnaliştii le rostesc cu o voluptate solemnă, convinşi că impresionează publicul printr-un limbaj elevat.

pulspulspuls

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

Ehehei, iubiţi dreptcredincioşi, iată că încurcate mai sunt căile Domnului de când treburile lumeşti şi dorinţele de parvenire şi câştig şi-au băgat coada tot mai adânc în sânul şi buzunarele largi de popă ale unor înalţi prelaţi din mitropolia noastră de la Iaşi, atât de greu încercată în ultima vreme. Iacătă aşadar, dragilor, ce au mai putut zămisli minţile întunecate de aceste lucrături diavoleşti: citiţi şi vă cruciţi, nu alta! 

Caricatura zilei

Ambulanța

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

    Fotografia zilei

    Intrebarea zilei

    Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.