Cine a câștigat alegerile de la Iași: „Negruzzi”, Naționalul sau Liceul de Informatică?

sâmbătă, 15 iunie 2024, 03:00
1 MIN
 Cine a câștigat alegerile de la Iași: „Negruzzi”, Naționalul sau Liceul de Informatică?

Pentru că, iată, făceam azi o strigare la catalog a modurilor în care am abordat ca ziar interpretarea rezultatelor locale de la Iași, ne-am dat seama că treburile s-au cam epuizat, dar măcar pe specificul rubricii noastre tot ar mai fi o modalitate.

De-un par egzamplu, într-o notă umoristică: care este colegiul ieșean ce a câștigat alegerile la premărie? Datele culese din CV-urile candidaților arată că Naționalul a luat caimacul, urmat de Colegiul „Negruzzi” și de Liceul de Informatică.

Poate că nu știați, așa că aflați acum, dar Mihai Chirica este absolvent al Colegiului Național, cel plasat pe locul doi, Marius Bodea, este negruzzist, iar candidatul ieșit pe locul trei, Cosette Chichirău, este absolventă a Liceului de Informatică din Copou.

Pe restul candidaților nu-i mai bunem la socoteală, că, deși acum ieșeni, nu au făcut liceul la Iași: Balanișcu la Botoșani, Ciuhodaru la Bacău etc. Cu acestea fiind spuse, gata, putem închide catalogul pentru restul. Ne auzim la toamnă cu ei, în sesiune de corigențe!

Voturi pierdute pe muzică sau bani dați pe amiciții de șpriț?

Și, în sfârșit, o altă observațiune marginală referitoare la alegerile locale: cum a pierdut nea Mihăiță Tudorul pe mâna fostului dipotat Jakob Ban?

Gurile rele din zonă spun că, sigur de victorie, Mihăiță nu numai că nu s-a obosit în campania electorală, ci chiar și-a permis și extravaganțe enervante. Unul dintre pocinoage s-a petrecut cu numai câteva zile înainte de alegeri, când zice-se că a mers pe mâna amicului Jakob Ban, cel despre care se spune că la partea materială îl conduce din umbră pe un domn reftor.

Ei bine, cu bani luați de la premărie, reftorul și Jakob Ban au pus-o de-un concert în aer liber, așa cum îi place și lui Mihăiță, la Tiki Taka. Scandalul sonor a durat până spre orele dimineții, de nu s-a putut pune geană pe geană în tot Tătărașiul și chiar Tudorul, unde au duduit geamurile până după 3 dimineața. Iar mulți cică au jurat răzbunare la vot, ceea ce pare că au și făcut. Și cum participanții la concert, studenți, nu prea au votat la locale, pentru a echilibra balanța, nea Mihăiță a rămas și cu banii dați, și cu alegerile pierdute în Tudor, plus scos slab în Tătărași.

Ehehee, vă mai amintiți de conu Costică, fie-i țărâna ușoară, când a dat lege pe Iași prin care după 11 noaptea boxele pot fi date tare doar în interioarele cluburilor, izolate fonic? Ehehee, altă făină se măcina atunci la moară…

Ce discuții nocturne se mai poartă prin politichie?

În încheiere, una și de la Bucale, la final. Nu știm dacă vă mai uitați pe la teveuri în ultima vreme, recunoaștem că nici noi nu prea ne omorâm. Dar, iote că mai sunt unii care se uită unde-i interesează.

Iar cineva din zona asta s-a uitat la interviul recent cu Nicușor, la B1, unul tare interesant în noul context politic în care nu prea se știe ce va face Nicușor, noua stea a politichiei. Acesta a spus, printre multe altele, că a fost sunat deNicolae Ciucă, primind felicitări, el spunând că are o relație bună cu acesta, pe care îl consideră “mai degrabă onest”.

Întrebat dacă au mai discutat și altceva, Nicușor cică a cam scăldat-o, dar alăsat să se înțeleagă că da, evitând însă să spună ce anume. Interesant că apoi a criticat ADU&USR, că și-a axat campania pe atacuri la adresa PNL, spunând că el nu a făcut așa, și că își dorește să colaboreze cu liberalii.

Hopaa!? E clar acuma: vrea o majoritate cu PNL la București. Altceva însă ne întrebăm noi acuma: nu cumva, așa cum se tot presupune, Ciucă l-ar vrea pe Nicușor și în căruța pentru Cotroceni, la toamnă? Întrebăm, nu dăm cu paru’…

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii