Cine a scos tinerii la vot?

joi, 13 iunie 2024, 08:00
2 MIN
 Cine a scos tinerii la vot?

Cine scoate tinerii la vot. Prezența la alegerile europarlamentare din 9 iunie din acest an a depășit-o pe cea din 2019. Un rol esențial l-au avut tinerii din categoria de vârstă 18-24 de ani, care pare că s-au mobilizat mai bine ca niciodată.

O campanie electorală axată pe tineret a avut-o europarlamentarul Nicu Ștefănuță care a reușit să obțină un nou mandat, în ciuda faptului că nu a fost sprijinit de niciun partid politic.

Într-un interviu pentru PRESShub, Nicu Ștefănuță a explicat că influencerii de pe rețelele de socializare l-au ajutat în mobilizarea acestui segment de vârstă.

„Nu știu cum ne-a ieșit, dar ne-a ieșit. Au ajutat și influencerii de tineret care au ieșit din zona lor digitală și au zis hai să facem toți treabă”, a declarat europarlamentarul independent.

PRESShub a vrut să afle care a fost motorul care i-a stimulat pe influenceri, dar și pe comunitățile acestora să iasă la votul din 9 iunie.

Silviu Faiăr a declarat pentru PRESShub că a ales să-l susțină pe Nicu Ștefănuță pentru că a rezonat cu ideile sale de comunicare, dar și cu ideologia grupului politic european din care europarlamentarul face parte.

„Am rezonat cu toată ideea de comunicare cu tinerii, de comunicare pe probleme care sunt de interes pentru tineri, pentru noi practic, pentru oamenii sub 30-40 de ani.

Am rezonat cu tot ce înseamnă valori progresiste de apărare a drepturilor minorităților, pe tot ce înseamnă dreptul la avort.

Rezonez și cu ideologia, dacă dorești, a grupului verzilor din Parlamentul European. Știu că acolo o să meargă, știu că o să voteze cot la cot cu ei.

Este și un calcul strategic, dacă vrei. Adică erau deja predicțiile pentru ce se va întâmpla în următorul Parlament European și am vrut foarte tare să trimitem un om în direcția celor care nu vor vota alături de extrema dreaptă”.

Silviu Faiăr crede că și membri din comunitatea sa au reacționat, în principiu, cu același gen de mesaje ca și el.

„Pe canalele mele n-am dat prea multe mesaje să zic așa despre Nicu Ștefănuță. Cred că au fost două-trei în care am zis cu subiect și predicat că-l susțin.

Nu știu ce să zic că a funcționat cel mai bine, dar e clar că în comunitatea mea sunt oameni cărora le pasă foarte mult de încălzirea globală și de toată ramura de ecologie.

Sunt oameni cărora le pasă mai mult de partea socială, de drepturile minorităților, de criza de locuințe despre care am mai vorbit Nicu. Cu siguranță și în comunitate există mini-comunități care au rezonat mai bine cu fiecare dintre mesaje”.

Vezi mai multe detalii pe presshub.ro

 

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii