Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Cine are grijă de banii noştri?

GALERIE
roznovanu
  • roznovanu
- +

 

Nici până la această oră nu se ştie exact cine va cheltui sumele consistente alocate sportului local, circa 1,7 milioane euro

 

Consiliul Local Iaşi a aprobat luni alocarea unor sume consistente sportului local. 6 744 406 lei vor merge către Politehnica Iaşi, 500 000 de lei spre rugby, câte 350 000 lei vor primi fotbalul feminin şi handbalul feminin, 300 000 de lei se vor duce la baschet masculin, 35 000 lei la minifotbal, iar 28 000 lei îi vor reveni lui Vlăduţ Simionescu, judoka la CS Politehnica, care a mai primit în acest an 20 000 de lei. Cu excepţia ultimei situaţii, toate alocările de bani ridică semne de întrebare: cine va cheltui un buget total de aproape 1,7 milioane euro?

La Poli, situaţia e incertă, neştiindu-se cine va conduce clubul în viitor. Asociaţii şi, totodată, membrii Consiliului Director au anunţat că pleacă mâine, preşedintele executiv Ciprian Paraschiv aşteaptă decizia de concediere, după ce nu a mai condus, practic, de câteva luni bune, iar certitudini la capitolul viitorilor conducători nu au apărut. În plus, zvonurile apărute pe la colţuri legate de cei care vor gestiona cele peste 1,4 milioane euro aprobate nu fac altceva decât să îngroaşe corul îngrijoraţilor. Acesta este deja consistent, riscul ca suma amintită (care e cu 0,5 milioane euro mai mare decât cea alocată anul trecut, când echipa era în Liga I) să fie risipită fiind semnalat deja.

Neclare sunt şi situaţiile de la celelalte sporturi. Cum echipele de rugby masculin, handbal feminin şi baschet masculin nu mai există, nu s-a anunţat cine va gestiona cei aproape 230 000 de euro de la municipalitate şi care va fi strategia renaşterii. Nici la minifotbal, unde există multe echipe pe plan local, nu se ştie exact cine va beneficia de bani şi pe baza căror criterii.

Un subiect aparte în şedinţa CL a fost fotbalul feminin, controversele apărând încă din momentul votului. Deşi în Palatul Roznovanu s-a spus că cea mai bună echipă din România are un buget anual de 100 000 de euro şi că alte echipe au bugete de 5 000 de euro pe an, consilierii au aprobat să dea peste 70 000 de euro din banii ieşenilor acestei ramuri. Cum suma e doar pe jumătate de an, rezultă, teoretic, cel mai mare buget din România la fotbal feminin. Asta în condiţiile în care, la ora actuală, Iaşi are o echipă de fotbal feminin, Navobi, care a încheiat campionatul pe ultima poziţie într-o serie a Ligii a II-a, Iar în public nu s-a prezentat niciun proiect, nu s-a spus cine va avea responsabilitatea cheltuirii banilor publici.

Trăgând linie, dacă nu a fost în stare să aloce toţi banii pentru sport abia după prezentarea unor proiecte clare, transparente, bazate pe realităţile existente, cu obiective asumate, Consiliul Local este obligat măcar să vegheze cu maximă atenţie pe mâna cui va da sumele amintite şi ce se va face cu fondurile primite din bugetul oraşului.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri