Cine are grijă de banii noştri?
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 16.06.2021

Cine are grijă de banii noştri?

GALERIE
roznovanu
  • roznovanu
- +

 

Nici până la această oră nu se ştie exact cine va cheltui sumele consistente alocate sportului local, circa 1,7 milioane euro

 

Consiliul Local Iaşi a aprobat luni alocarea unor sume consistente sportului local. 6 744 406 lei vor merge către Politehnica Iaşi, 500 000 de lei spre rugby, câte 350 000 lei vor primi fotbalul feminin şi handbalul feminin, 300 000 de lei se vor duce la baschet masculin, 35 000 lei la minifotbal, iar 28 000 lei îi vor reveni lui Vlăduţ Simionescu, judoka la CS Politehnica, care a mai primit în acest an 20 000 de lei. Cu excepţia ultimei situaţii, toate alocările de bani ridică semne de întrebare: cine va cheltui un buget total de aproape 1,7 milioane euro?

La Poli, situaţia e incertă, neştiindu-se cine va conduce clubul în viitor. Asociaţii şi, totodată, membrii Consiliului Director au anunţat că pleacă mâine, preşedintele executiv Ciprian Paraschiv aşteaptă decizia de concediere, după ce nu a mai condus, practic, de câteva luni bune, iar certitudini la capitolul viitorilor conducători nu au apărut. În plus, zvonurile apărute pe la colţuri legate de cei care vor gestiona cele peste 1,4 milioane euro aprobate nu fac altceva decât să îngroaşe corul îngrijoraţilor. Acesta este deja consistent, riscul ca suma amintită (care e cu 0,5 milioane euro mai mare decât cea alocată anul trecut, când echipa era în Liga I) să fie risipită fiind semnalat deja.

Neclare sunt şi situaţiile de la celelalte sporturi. Cum echipele de rugby masculin, handbal feminin şi baschet masculin nu mai există, nu s-a anunţat cine va gestiona cei aproape 230 000 de euro de la municipalitate şi care va fi strategia renaşterii. Nici la minifotbal, unde există multe echipe pe plan local, nu se ştie exact cine va beneficia de bani şi pe baza căror criterii.

Un subiect aparte în şedinţa CL a fost fotbalul feminin, controversele apărând încă din momentul votului. Deşi în Palatul Roznovanu s-a spus că cea mai bună echipă din România are un buget anual de 100 000 de euro şi că alte echipe au bugete de 5 000 de euro pe an, consilierii au aprobat să dea peste 70 000 de euro din banii ieşenilor acestei ramuri. Cum suma e doar pe jumătate de an, rezultă, teoretic, cel mai mare buget din România la fotbal feminin. Asta în condiţiile în care, la ora actuală, Iaşi are o echipă de fotbal feminin, Navobi, care a încheiat campionatul pe ultima poziţie într-o serie a Ligii a II-a, Iar în public nu s-a prezentat niciun proiect, nu s-a spus cine va avea responsabilitatea cheltuirii banilor publici.

Trăgând linie, dacă nu a fost în stare să aloce toţi banii pentru sport abia după prezentarea unor proiecte clare, transparente, bazate pe realităţile existente, cu obiective asumate, Consiliul Local este obligat măcar să vegheze cu maximă atenţie pe mâna cui va da sumele amintite şi ce se va face cu fondurile primite din bugetul oraşului.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Pesedistul bun, pesedistul rău

Cătălin ONOFREI

Pesedistul bun, pesedistul rău

În viitor, se vor înmulţi cazurile în care înţeleptul Vasile se va contra cu ţăranul Marcel! 

Filmuletul zilei

opinii

Din ce în ce mai buni

Briscan ZARA

Din ce în ce mai buni

Ideea pensionării la 70 de ani mi se pare bună, însă doar ca idee, nu ca lege. Pentru că se ştie faptul că românii sunt extrem de buni la interpretarea oricărui text, fie el biblic, politic sau legislativ, şi vor fi în stare să scoată din asta ceva cu totul şi cu totul diferit decât ce s-a intenţionat, chiar pervers.

Glose la Eminescu

Nicolae TURTUREANU

Glose la Eminescu

* „E ochiul lui/ atotcuprinzător,/ scăldându-ne-n lumină/ preacurată.// Poeţi ce-au fost,/ poeţi ce au să vină,/ traşi pe a poeziei sale roată.”

Eminescu - în vremea lui şi a noastră

Mihai DORIN

Eminescu - în vremea lui şi a noastră

În vremea lui, Eminescu a fost de puţini înţeles, de unii iubit, de mulţi urât. Nimic nou sub soare. Să înţelegi un om care venea din adâncul timpului, de la „izvoarele veşnice” din care, vorba lui Iorga, se nutresc „naţiile şi secolele”, nu era la îndemână decât spiritelor alese. Iar acestea erau puţine, într-un timp anomic, în care regulile le făceau parvenţii, năimiţii, patrioţii de profesie, speculanţii „frazei”, adică ai vorbelor fără duh, învăţate pe de rost, pentru a camufla adevărul vieţii. Cronicarul acelui timp e perceput a fi Caragiale, întrucât râsu-plânsu are mai mare trecere decât tragicul eminescian. Cei doi se întâlnesc însă în pasiunea de a devoala adevărulşi a vitupera impostura.

pulspulspuls

Vizitele de dimineaţă ale lui Mihăiţă care i-au scos din minţi pe procurori

Vizitele de dimineaţă ale lui Mihăiţă care i-au scos din minţi pe procurori

Of, of, că grele vremuri am mai ajuns să trăim la Iaşi, stimaţi telespectatori, încât iote că nu trec două zile şi iar ne năpădesc informaţiile pe surse toate una şi una despre dosarele mai marilor zilei, fie Mihăiţă, fie dom’ Costel. 

Caricatura zilei

City manager

Editia PDF

Bancul zilei

De acum, la internarea în spital pacientii sunt obligati sa aiba: extinctor, trusa de prim ajutor si lanterna (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.