anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
anunturi

Cine, când şi cum a pus pe butuci Școala Populară de Arte?

GALERIE
scoala_populara_de_arte_Iasi
 • scoala_populara_de_arte_Iasi
- +

Problemele instituției, care se confruntă cu o acută lipsă de personal, vor fi prezentate în ședința consilierilor județeni. Directorul școlii și președintele CJ sunt protagoniștii unui dosar de abuz în serviciu aflat la instanța penală a Tribunalului Iași.

 

O informare, document care apare la coada ordinii de zi a ședinței de miercuri a consilierilor județeni, trece în revistă problemele Școlii populare de arte „Titel Popovici”. Problemele despre care Ziarul de Iași a scris în mai multe rânduri sunt prezentate în două pagini sub titlul „Informare cu privire la situația de vulnerabilitate existentă la Şcoala Populară de Arte”. Instituția se finanțează din alocările Consiliului Județean și din taxele plătite de cursanți – în număr de 425 la începutul anului școlar trecut.

Documentul menționează ciudatul contract multianual de externalizare a serviciilor de contabilitate, încheiat deși organigrama prevede funcții de contabil și referent economic. Inspectorii corpului de control al președintelui CJ au „constatat că acest contract are clauze vădit în defavoarea Școlii populare de arte, motiv pentru care s-a dispus reanalizarea acestuia și îndreptarea/ corectarea clauzelor neclare și în defavoarea unității. Până la această dată caontractul a rămas neschimbat”, arată informarea supusă atenției aleșilor județului.

Cu mai bine de un an în urmă, plenul CJ vota o nouă organigramă, din care lipseau posturile „indezirabililor”. Cu toate acestea, documentul prezentat în ședința CJ arată că doar 18 posturi sunt ocupate din cele 31, dintre care două reprezintă personal nedidactic (din zece posturi).

La sfârșitul lunii mai, conducerea școlii, asigurată de Vlad Baba începând cu 12 noiembrie 2020, a transmis CJ că pot fi organizate concursuri, ceea ce nu s-a întâmplat până acum.

„La demersurile efectuate de conducerea şcolii atât la nivelul Consiliului Judeţean Iaşi, cât şi la nivelul instituţiilor subordonate, pentru asigurarea cu personal în vederea îndeplinirii sarcinilor curente, până în prezent nu au fost identificate soluții. Astfel funcţionarea instituţiei este pusă în mare dificultate”, subliniază documentul semnat de șeful Biroului de control și îndrumare la unitățile din subordinea CJ.

Iar asta nu e tot: sediul școlii, un cămin al Liceului Tehnologic „Gheorghe Mârzescu”, nu este ocupat cu acte. A existat un contract încheiat în 2006, care nu a mai fost prelungit din 2008. „INSTITUȚIA NU ÎȘI POATE DESFĂȘURA ACTIVITATEA CURENTĂ”, este mesajul final al informării, scris chiar așa, cu majuscule. Nu este clar ce ar trebui să facă consilierii sau șefii CJ sau dacă pălăria este prea mare pentru directorul școlii.

Amintim că Vlad Baba și Costel Alexe, alături de șeful Serviciului de Resurse Umane din CJ, au fost trimiși în judecată sub acuzațiile de (complicitate la) abuz în serviciu, după ce președintele CJ l-a angajat pe Baba ca să-l detașeze imediat la șefia școlii deși nu îndeplinea condițiile pentru deținerea unei funcții de conducere, spun procurorii. Dosarul se află pe rolul Tribunalului Iași.

Cititi si: Costel Alexe merge cu Vlad Baba în fața judecătorilor. Care sunt acuzațiile

Cititi si: Vot ruşinos ieri în CJ: PNL-PMP, împotriva recuperării pagubelor din dosarele "Alexe-Baba" şi "Ursu"

Cititi si: Dosarul Alexe-Baba şi primul lot de angajări ilegale la Şcoala Populară de Arte: a venit prima condamnare

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Când salariile o iau înaintea autostrăzilor

Mihai CHIPER

Când salariile o iau înaintea autostrăzilor

Cum să interpretăm anomalia statistică de la Iaşi?

opinii

Autorul (III)

Codrin Liviu CUȚITARU

Autorul (III)

Autorul e, înainte de orice, o enigmă culturală şi, nu în ultimul rând, una istorică. Romanţând biografia unui personaj canonic (de talia lui James), te confrunţi, volens-nolens, cu restricţii în perimetrul imaginativ. Oricâtă flexibilitate de construcţie ar oferi literatura, istoria (necesara raportare la factualitate) restrânge, auster, „deschiderile” potenţiale ale tabloului epic.

RPL 2021: Despre involuţia marilor oraşe şi despre câteva erori vizibile de înregistrare

George ŢURCĂNAŞU

RPL 2021: Despre involuţia marilor oraşe şi despre câteva erori vizibile de înregistrare

Avem datele (încă provizorii!) de la RPL2021 defalcate pe UAT-uri locale (comune, oraşe şi municipii). Vă propun să aruncăm o privire asupra acestora.

Creierul tăcut

Bogdan ILIESCU

Creierul tăcut

„The great events of the world take place in the brain.”/ „Marile evenimente ale lumii au loc în creier.” -  Oscar Wilde

pulspulspuls

Cum a ajuns iar Iaşul exemplu negativ la spor electoral? Ghici cine-s protagoniştii? Aţi ghicit!

Cum a ajuns iar Iaşul exemplu negativ la spor electoral? Ghici cine-s protagoniştii? Aţi ghicit!

Am auzit şi noi de la alţii mai informaţi din zona arcului guvernamental că se tot vorbeşte prin conducerile partidelor, din ce în ce mai insistent de ceva vreme, de o comasare a alegerilor care vor avea loc anul viitor. 

Caricatura zilei

Pițuțurlică

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Un raport al Universitatii “Babes Bolyai” din Cluj Napoca a stabilit ca teza de doctorat a ministrului de Interne este plagiata. Credeti ca Lucian Bode sa demisioneze?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.