Cine este Babasha, manelistul român care a stârnit controverse în debutul concertului Coldplay

joi, 13 iunie 2024, 09:44
2 MIN
 Cine este Babasha, manelistul român care a stârnit controverse în debutul concertului Coldplay

Concertul celebrei trupe Coldplay, desfășurat miercuri seară pe Arena Națională, a avut parte de un moment neașteptat și plin de controverse. În fața unui public de peste 50.000 de persoane, solistul Chris Martin l-a invitat pe scenă pe Vlad Babașa, cunoscut sub numele de scenă Babasha, un artist de manele foarte popular pe rețele de socializare.

Chris Martin a făcut acest gest neașteptat, spunând: „Îl chem pe scenă pe noul meu prieten român, un tânăr artist pe care sper să-l primiți cu inima deschisă.” Babasha a interpretat o piesă lentă, o prelucrare a unei manele, moment care a stârnit reacții aprinse din partea publicului. O parte a spectatorilor a fluierat puternic, în timp ce alta a aplaudat și l-a susținut. Chris Martin a continuat să cânte alături de Babasha, încurajându-l pe tânărul artist pe tot parcursul interpretării.

Deși reacțiile de la concert nu au fost pe deplin prietenoase, popularitatea lui Babasha pe internet continuă să crească. Piesa sa „Păi Naa”, lansată în urmă cu doar 11 zile, a acumulat peste 6,7 milioane de vizualizări pe YouTube și se află pe primul loc în Trending. Babasha are 104.000 de abonați pe YouTube și a publicat 16 videoclipuri până în prezent.

Pe Spotify, Babasha se bucură de un succes similar, având cinci piese în top 50 cele mai ascultate melodii de pe platformă. Cu peste 565.000 de ascultători lunar și 23.000 de urmăritori activi, artistul din Bacău își consolidează poziția pe scena muzicală. Piesa „Baklava” a fost ascultată de peste 5,5 milioane de ori.

Descrierea de pe Spotify îl prezintă pe Babasha ca fiind „cântărețul dinamic cunoscut pentru performanțele sale electrizante din lumea manelelor, aducând o energie nouă pe scena muzicală vibrantă din România. Cu prezența sa scenică carismatică și vocea sa plină de suflet, Babasha a devenit un nume cunoscut, captivând publicul.”

Activitatea sa este intens urmărită și pe rețelele de socializare. Pe Instagram, Babasha are aproape 60.000 de urmăritori și se prezintă ca artist, compozitor, textier și producător. Pe Facebook, unde este urmărit de 6.500 de persoane, menționează că a început să studieze în 2021 la Universitatea Națională de Muzică din București.

Citiți și: Un cântăreţ de manele a cântat la concertul Coldplay de pe Arena Naţională. Publicul a huiduit

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii