Cine este cel mai mare fermier din Iași: Are 8.000 de hectare, 1.000 de vaci și seră de roșii
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 23.01.2021

Cine este cel mai mare fermier din Iași: Are 8.000 de hectare, 1.000 de vaci și seră de roșii

GALERIE
vaci
  • vaci
- +

Mihai Haraga este la acest moment cel mai mare fermier din județul Iași, potrivit agrointel.ro.

O arată cifrele afacerii sale, primul loc pe care îl ocupă în privința subvențiilor încasate de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, dar și dinamica business-ului pe care l-a construit în ultimii șapte ani.

Mihai Haraga este de profesie inginer agronom și timp de peste 15 ani a condus în România unul dintre cele mai mari branduri de semințe de porumb și rapiță, dar și de erbicide. După ce a plecat de la conducerea Monsanto România, Haraga și-a construit propriul său business agricol bazat pe producția de semințe. În județul Iași, a pus pe roate grupul de firme Semtop cu care anul trecut a atins o cifră de afaceri de 220 de milioane de lei, circa 50 de milioane de euro, iar pentru 2019 a anunțat o creștere semnificativă.

Mihai Haraga este un jucător puternic nu numai pe piața românească de semințe, ci și la nivel regional, european, chiar mondial. Astfel, Haraga este vicepreședinte mondial al Remington Seeds, un mare prestator mondial de servicii de multiplicare semințe, iar în cadrul activităților din Iași sunt implicați circa 600 de angajați.

80% din cifra de afaceri grupului Semtop vine din producția de semințe pe care o exportă în proporție de 90%. Restul afacerilor înseamnă servicii de comerț cu cereale, distribuție de input-uri pentru agricultură, o fermă de 1.000 de vaci de lapte și carne și producție de roșii în sistem hidroponic.

Lucrează 8.000 de hectare de teren agricol în județul Iași

Firmele administrate de Mihai Haraga lucrează circa 8.000 de hectare (3.000 în comunele Bivolari și Trifești, iar 5.000 în zona Țigănași). Peste 85% din această suprafață este irigată și prelucrată după cele mai noi tehnologii, randamentele obținute fiind peste media fermelor din vestul Europei.

Practic, Haraga s-a apucat de agricultură în 2013 după ce a demisionat din funcția de director pe Europa Centrală și de Est a gigantului american Monsanto. Mai întâi a preluat 1.000 de hectare în Bivolari, apoi 2.000 în Trifești (teren pe care anterior îl lucrase fermierul Vasile Lungu).

Citeşte mai mult pe agrointel.ro.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce model alegem?

Nicolae GRECU

Ce model alegem?

În speranţa că sportul românesc va redeveni el însuşi un model în Europa, înclinăm spre Slovenia.

Filmuletul zilei

opinii

Un corifeu al „gândirii politice corecte”- Noam Chomsky (II)

Eugen MUNTEANU

Un corifeu al „gândirii politice corecte”- Noam Chomsky (II)

Sunt evidenţiate în continuare accentele antiamericane şi antioccidentale din discursul public al reputatului om de ştiinţă.

Prudenţi, nu fricoşi; blânzi, nu naivi

pr. Constantin STURZU

Prudenţi, nu fricoşi; blânzi, nu naivi

În contextul primei trimiteri a ucenicilor la propovăduire, Domnul le spune, între altele: "Iată, Eu vă trimit pe voi ca pe nişte oi în mijlocul lupilor; fiţi, dar, înţelepţi ca şerpii şi nevinovaţi ca porumbeii" (Matei 10, 16). Imaginea unei oi aflate în mijlocul lupilor stârneşte frisoane, mai ales printre credincioşii îngrijoraţi de mersul actual al lumii. Însă mesajul e mai degrabă sursa unei mari nădejdi. Căci nu ne cere Mântuitorul să acţionăm precum "lupii" - grupaţi în haite, agresivi, sălbatici -, ci să cultivăm ascultarea şi blândeţea specifice "turmei celei cuvântătoare".

O poveste sordidă

Alexandru CĂLINESCU

O poveste sordidă

Dezvăluirea a fost făcută prin intermediul unor cărţi, literatura, substituindu-se actului de justiţie, având aşadar - teoretic cel puţin - şi o funcţie terapeutică. Ceea ce nu-i absolvă pe cei care, din inconştienţă, din spirit de castă ori din dorinţa de a provoca au tolerat sau chiar au încurajat tot felul de aberaţii.

pulspulspuls

Pe senatoarea Baubau de la Iaşi ştim bine că o ştiţi. Dar pe mama ei?

Pe senatoarea Baubau de la Iaşi ştim bine că o ştiţi. Dar pe mama ei?

Câteva informaţii pe azi şi despre noii aleşi ai ieşenilor mai puţin cunoscuţi publicului în ce priveşte viaţa lor privată. 

Caricatura zilei

Cerere

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.