anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 25.05.2022

Cine este ieşeanca ce va lua locul ocupat cândva de madam Beatrix? E de bine!

GALERIE
puls
 • puls
- +

Pentru că auzim că multă şi zbuciumată curiozitate a mai trezit zilele trecute pontul nostru legat de faptul că viitoarea şefă a Operei ieşene, în locul amicului lui Chirică, ar urma să fie o madamă de bine din târg apropiată de partidoi, iacătă că pe azi avem ceva date mai concrete, în afară de genul viitoarei şefe, adicătelea cel femeiesc, despre care vedem că a creat atâta vâlvă. 

Aşadar, despre madama în cauză, care cică ar avea susţinerea celor de la partidoiul ieşean, dar şi ceva pe la bucale (unii zic că încă nu au vorbit şi cu ea: ei, cu atât mai bine, să afle de aicea vestea cea mare) putem spune că este o apreciată pianistă, cadru didactic vechi la vniversitatea de profil, şi că o cheamă Vasilica (saru’mainile, madam, cu ocazia asta!). Ceea ce, am zice, ajunge pentru cei din breaslă, la micul dejun de azi.

Iaca ce sfori şi curmeie trage cineva pentru a-i fi adjunct!

Staţi însă puţin şi nu mânaţi, căci mai avem un mic hărtănel, cu osânză dar şi cu o dâră de cărniţă pe el, şi pentru prânz, dragi iubitori ai artelor lirice!

Printre cei mai bine informaţi despre ce se întâmplă în zona instituţiunii de mai sus se vorbeşte că pentru funcţia de adjunct al madamei de mai sus, adicătelea de derector artistic, trage din greu sfori groase şi curmeie lungi un personagiu care s-a întors la Iaşi nu de mult dintr-o funcţie de secretar de stat la Bucureşti, unde a ajuns cu ajutorul fostului dipotat deştept Grămadă, actualul manager de târg pus acolo de Chirică pentru a servi şantajiştii.

Acuma, ce-i drept, o fi vrând el asta, dar rămâne de văzut pe ce filieră, că pe Chirică nu îl mai bagă nimeni în seamă pe la Bucureşti. Căci, din ce am auzit, nici la telefon nu-i mai răspunde lumea. Ştiţi voi de ce...

Zvonuri scurte cu bătaie lungă, până în 2028

La final, una şi despre ce se mai aude dinspre politichia de Dâmboviţa. Un zvonicel şugubăţ ar fi găsit o explicaţiune şi despre faptul că, iată, liberalii nu par a avea niciun om pregătit să intre în 2024 în cursa pentru Cotroceni.

Din acest motiv, gurile rele zic că, în cadrul unei înţelegeri mai ample dintre Ficusul liberal şi partidoi, în urma căreia ar urma să vină o guvernare la comun până în 2028, s-ar fi trasat o directivă secretă care zice că partidoiul să dea prezidentul (se vorbeşte de Geoană, care va veni acasă pe un cal alb direct de la NATO), în timp ce liberalii să dea premierul, în persoana Ficusului pensionat de la Cotroceni.

Ei, ce aţi zice de un astfel de scenariu? Este că regretaţi că nu sunteţi mai tineri, ca s-o luaţi în altă parte de la zero?

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Vârful adversităţii

Lucian DÎRDALA

Vârful adversităţii

Aşa cum o sugerează semnale venite în ultima vreme din multe ţări, inclusiv din Australia, ofensiva chineză pe frontul comerţului şi investiţiilor este extrem de intensă. Şi, din câte se pare, Beijingul se aşteaptă la o contraofensivă de acelaşi calibru: elementul politico-militar este fundamental, dar singurul front deschis în prezent este cel economic.

opinii

Liţă Chiţălău şi lupta pentru pace

Florin CÎNTIC

Liţă Chiţălău şi lupta pentru pace

Eram în clasa a XII-a de liceu, în 1980, când a ajuns la noi, pe filierele dirijate de Securitate - care tocmai se antrena pentru societatea de consum controlată de ea - cel mai recent album Pink Floyd. Era o operă rock, care ducea la cel mai înalt nivel compoziţiile „cu mesaj” şi geniul interpretativ al uneia dintre cele mai mari trupe de rock progresiv din istoria genului. Mai ales că vorbea despre libertate!

Epoca lui „Davai ceas, davai palton”

Radu PĂRPĂUȚĂ

Epoca lui „Davai ceas, davai palton”

Vorba asta este ştiută şi răsştiută de români, până şi de ultimul ţăran semianalfabet, căruia rusnacii i-au jefuit totul din casă şi i-au violat fetele. Cine se face că nu ştie de politica de rapt rusă, acum după atâţia ani, şi nu e convins de asta, să am iertare - e un ticălos. Şi, în forme diverse, şi alte popoare au cunoscut acestea, căci nu numai românii n-au putut evita „Sfânta Rusie” ticăloasă (apropo, nici o ţară din lume nu se mai autointitulează „sfântă”, sfânt e un atribut al Divinităţii) şi ceatlăul rusesc. Iar acum, în anul de graţie 2022, agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei a pus capac la toate - sfidează toate ţările, Uniunea Europeană... însă vom reveni la asta.

Mariana Cioromila: Du-te, tinere, până atingi limita potenţialului tău

Alex VASILIU

Mariana Cioromila: Du-te, tinere, până atingi limita potenţialului tău

Întrerup însemnările despre interviurile lui George Enescu pentru a schiţa portretul artistului de teatru liric Mariana Cioromila, înălţată în Zborul Înalt la 18 mai.

pulspulspuls

Managerul şmardoi Grămadă, pus să lucreze la darea de seamă

Managerul şmardoi Grămadă, pus să lucreze la darea de seamă

Au luat-o băieţii în derâdere la început, dar auzim că, după olecuţă de reflecţie caldă la o berică rece, peste uichend, le-a mai venit mintea la cap. 

Caricatura zilei

Băsescu a pocnit, de data asta, o mașină

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.