Cine este în spatele firmei care strânge gunoiul în Sectorul 1
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 17.09.2021

Cine este în spatele firmei care strânge gunoiul în Sectorul 1

GALERIE
gunoi sectorul 1
  • gunoi sectorul 1
- +

Aducerea din scurt a unei companii de salubritate să strângă o parte din gunoaiele din Sectorul 1 după instaurarea stării de alertă cauzată de războiul dintre Primărie şi Romprest a stârnit suspiciuni şi controverse. Cum a ajuns PS1 la această companie? Clotilde Armand i-a cerut colegului ei de partid, prefectul Alin Stoica, să declare stare de alertă în sector pentru a putea contracta în regim de urgenţă o nouă firmă pentru a colecta gunoiul. Ceea ce s-a şi întâmplat pe 23 iulie 2021.

Comitetul local pentru situaţii de urgenţă a estimat, tot în acea zi că pe raza Sectorului 1 ar fi în jur de 2.700 de tone de gunoi neridicat. În acest context, la cererea primarului Clotilde Armand, Administraţia Domeniului Public Sector 1 a semnat un contract în regim de urgenţă cu firma Brai – Cata SRL pentru a colecta 100 de tone de gunoi de pe spaţiile verzi şi din coşurile de gunoi stradale.

Valoarea contractului a fost de 62.900 lei, adică 629 de lei pentru fiecare tonă de gunoi colectată, transportată, sortată şi depozitată. Primăria Sectorului 1 a anunţat că, pentru aceleaşi servicii oferite de Romprest, plătea 883 lei pe tonă.

Firma Brai – Cata a fost înfiinţată în anul 2000 de sicilienii Raffaele Esposito, Ernesto Nudo şi Rosario Raneri. Ultimul a fost luat în vizor de procurorii antimafia din Italia pentru că era asociat în mai multe firme româneşti cu exponenţii organizaţiei mafiote Cosa Nostra, din Italia. De exemplu, în firma Euro Agri SRL, era asociat cu Paul Brener, Antonio Fontana şi Giacinto Scianna, ultimul fiind considerat managerul afacerilor lui Bernardo Provenzano, numărul doi din familia mafiotă Corleonesi. Totodată, Scianna era şi omul de legătură dintre Provenzano şi Giuseppe Madonia, zis „Piddu”, considerat unul dintre cei mai puternici şi sângeroşi şefi mafioţi ai organizaţiei criminale Cosa Nostra. Antonio Fontana era un fost lider al Partidului Comunist din Sicilia şi paravanul lui Provenzano. Româno-italianul Paul Brener, cu conexiuni în Direcţia de Informaţii Externe a Securităţii, actualul Serviciul de Informaţii Externe, era asociat cu mai mulţi mafioţi italieni.

Citiţi materialul integral pe newsweek.ro

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Restauraţia fără rest

Pavel LUCESCU

Restauraţia fără rest

Uitându-te la ce se întâmplă zilele astea în politica românească începi să-ţi dai seama că acum un an am luat de fapt o mare ţeapă şi că premierul pe care şi l-a dorit şi l-a impus Iohannis, Florin Cîţu, nu e decât versiunea sintetică şi coafată a grindenilor, tudoşilor şi dăncilelor lui Dragnea pentru fraierii de „dreapta”.

Filmuletul zilei

opinii

Ce tot aveţi cu filosofia? (I)

Ioan Alexandru TOFAN

Ce tot aveţi cu filosofia? (I)

Schimbările, câte sunt, par a fi făcute de un copil râzgăiat care, supărat pe ursuleţul lui, vrea să îl transforme în maşinuţă. Sunt mutate băncile, ca să fie în cerc şi nu în rând. Se dă cu var. Sunt înlocuite tablele. Iar se dă cu var. Power-point-ul este încurajat să devină un limbaj universal, aruncându-se în inactualitate însuşi fundamentul culturii noastre europene, care este cuvântul. Power-point-ul se proiectează pe un var strălucitor. Se schimbă ordinea rubricilor în diverse tabele. Concluziv, se mai dă o dată cu var.  

Muzica pe care o ascultăm, parte a identităţii noastre

George PLEȘU

Muzica pe care o ascultăm, parte a identităţii noastre

Fără nici o îndoială, muzica pe care o ascultăm şi împărtăşim cu alţii este parte a individualităţii nostre, a identităţii personale, sociale şi culturale, inclusiv prin dorinţa de a ne integra, de a corespunde sau a ne diferenţia de majoritate. Departe de a fi doar distracţie sau o experienţă pur estetică, muzica este un limbaj în sine, care se dezvoltă continuu, odată cu omenirea.

IN MEMORIAM: Existenţa unei făpturi mirabile în regatul frumuseţii nepieritoare

Grigore ILISEI

IN MEMORIAM: Existenţa unei făpturi mirabile în regatul frumuseţii nepieritoare

Viaţa Ecaterinei Ilisei, născută Şerbu, şi purtând din 1960 până la căsătoria din 22 noiembrie 1965 numele de Moldovan, cel a bunicilor materni, care o înfiaseră spre a o scăpa de anatema „originii nesănătoase”, stigmat al regimului comunist, a fost hărăzită de Dumnezeu să-şi rânduiască viaţa sub semnul frumuseţii. Fusese plămădită să fie chip al splendorii umane. 

pulspulspuls

Idilă politică cu Iulică Răzgândică: ce surprize vom mai avea?

Idilă politică cu Iulică Răzgândică: ce surprize vom mai avea?

Una scurtă pe azi despre subiectul ultimelor zile din politichia locală: cel despre demisia anunţată dar nescrisă a conţilierului userist Iulică Răzgândică.

Caricatura zilei

Tramvaiul nou și-a început treaba

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.