Cine este tânăra care va ocupa al doilea post de subprefect al Iaşului, funcţie vacantă de 15 ani
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

duminica, 28.11.2021

Cine este tânăra care va ocupa al doilea post de subprefect al Iaşului, funcţie vacantă de 15 ani

GALERIE
Adina Gîrjan
  • Adina Gîrjan
- +

În ultima şedinţă de guvern, au fost anunţate numiri în cea de-a doua funcţie de subprefect, funcţie care - cel puţin la nivelul judeţului Iaşi - a rămas neocupată timp de aproape 15 ani. Adina Gîrjan, manager public în cadrul Instituţiei Prefectului, a fost nominalizată pentru această funcţie şi va depune jurământul după ce numirea va fi publicată în Monitorul Oficial. În cealaltă funcţie similară a fost numit, încă de la sfârşitul anului trecut, Marian Tuduran. Ambii „au o experienţă vastă şi îndelungată în această instituţie, fiind practic două promovări interne cu puternic caracter tehnocrat şi meritocratic“, precizează un comunicat al Instituţiei Prefectului. Inedit este şi faptul că Marian Grigoraş ocupă funcţia de prefect pentru a doua oară, după o pauză de 2 ani şi 9 luni

Adina Gîrjan este absolventă de sociologie-politologie la Universitatea „Al.I. Cuza“, promoţia 2001, după care a urmat un master cu specializarea Sisteme şi politici publice locale. La Casa Pătrată lucrează din 2004, iar în aceşti ani, a urmat stagii de specializare precum cele de manager public, servicii publice ale UE, management strategic, management de proiect, formator, auditor intern pentru sisteme de management al calităţii, evaluator de proiecte, expert în accesarea fondurilor structurale şi coeziune 2014-2020 etc. Ocuparea celui de-al doilea post de subprefect era „în cărţi“ la începutul anului. În ianuarie, se vehicula posibilitatea numirii unei persoane propuse de ALDE. Era perioada în care Guvernul Orban I căuta sprijin politic. Înţelegerea a picat însă, odată cu guvernul, în urma unei moţiuni de cenzură care a amintit liberalilor că nu dispun de o majoritate parlamentară. Până atunci însă o parte din judeţele din Moldova - Suceava, Bacău, Vaslui şi Galaţi - aveau deja doi subprefecţi numiţi în funcţii.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Vremea păcatelor, era păcătoşilor

Nicolae GRECU

Vremea păcatelor, era păcătoşilor

Eliminarea campionilor României din CCE (Cupa Calicilor Europei) este momentul suprem al umilinţei fotbalului autohton. Să sperăm că mai rău nu se poate.

Filmuletul zilei

opinii

Conservarea textelor vechi între diortosire şi editare ştiinţifică* (III)

Eugen MUNTEANU

Conservarea textelor vechi între diortosire şi editare ştiinţifică* (III)

Argumentaţia autorului în favoarea editării ştiinţifice a textelor vechi se sprijină în acest foileton pe prezentarea unei iniţiative nefericite de a edita Pravila de la Govora (1640), monument important al vechii culturi româneşti.

Despre post

pr. Constantin STURZU

Despre post

Postul nu este doar o perioadă mai specială a anului liturgic, ci şi şansa de a ne reevalua viaţa, pregătind sau operând deja schimbări adecvate voii divine. Postul îmi stârneşte dorul după libertatea cea în Dumnezeu. Postul dă gust vieţii. 

Capitalismul privit şi înţeles ca hiperobiect (I)

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Capitalismul privit şi înţeles ca hiperobiect (I)

În articolul de astăzi, voi rezuma o serie de idei, opinii şi conjecturi legate de capitalism formulate de Horia-Roman Patapievici, în cadrul unei excelente conferinţe susţinută la Bursa de Valori Bucureşti acum fix 5 ani.

pulspulspuls

O dramoletă înduioşătoare între un domn bine şi o doamnă directoare

O dramoletă înduioşătoare între un domn bine şi o doamnă directoare

O întâmplare înduioşătoare s-a petrecut în urmă cu câteva săptămâni pe holurile liceului negruzzist, o dramoletă cu nuanţe adolescentine, dar trăită de personagii în toată firea din târgul acesta atât de dulce. 

Caricatura zilei

Agentul 00oaie

Editia PDF

Bancul zilei

- "Pentru o digestie buna beau bere. Daca nu am pofta de mâncare, beau vin alb. Daca am tensiunea scazuta, beau vin ros (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.