Cine răspunde pentru recepția unui spital neconform cu caietul de sarcini? (P)
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Cine răspunde pentru recepția unui spital neconform cu caietul de sarcini? (P)

GALERIE
da
 • da
- +

De 6 luni Maricel Popa își ascunde gravele erori administrative cu iz penal în spatele unor perdele de fum, aruncând în spațiul public acuzații mincinoase cu scopul de a duce ieșenii pe piste false și a crea impresia că ministrul Costel Alexe și liberalii blochează operaționalizarea Spitalului Covid de la Lețcani.

Ultima minciună spusă obsesiv de Maricel Popa, că aș bloca avizarea până la preluarea mandatului de președinte al Consiliului Județean Iași, a ținut până ieri, când a 2 a inaugurare oficială a Spitalului Covid de la Lețcani a devoalat noi probleme tehnice și operaționale care în realitate au fost știute de către conducerea administrativă și ținute ascunse sub pretextul că spitalul este blocat la instituțiile de mediu.

Ipocrizie, minciună și o nepăsare cruntă față de viața miilor de bolnavi.

Deși ieșenii au plătit pe 21 aprilie aproape 14 milioane de euro pe un spital modular care trebuia livrat la cheie în data de 18 mai, operaționalizarea lui a întârziat nepermis de mult și la 5 luni distanță, după 2 inaugurări (6 septembrie și 16 octombrie) iată că spitalul nu este 100% funcțional și nu își poate atinge menirea de a trata pacienții bolnavi de covid în condițiile în care Iașul este în topul județelor afectate de covid, iar spitalele din oraș sunt arhipline.

Domnule Maricel Popa înțeleg că a fost convenabil să vă folosiți de persoana mea în campania electorală pentru a justifica un blocaj care vă aparține în totalitate și care se datorează exclusiv managementului defectuos, dar vă întreb din punct de vedere legal:

 1. Cum ați făcut recepția Spitalului Covid de la Lețcani în condițiile în care nu se poate asigura oxigenul pacienților de la Terapie Intensivă?
 2. Știați că sunt probleme cu asigurarea oxigenului în data de 6 septembrie când ați inaugurat spitalul în plină campanie electorală, disperat după voturi?
 3. Dacă ieșenii au plătit pentru un spital complet de 250 de paturi (conform caietului de sarcini), de ce sunt funcționale doar 30 de paturi, din care niciunul pentru terapie intensivă?
 4. Cine răspunde penal și administrativ pentru toate minciunile pe care le-ați aruncat în spațiul public în aceste luni și care au avut doar rolul de a masca această problemă uriașă?

 

Costel Alexe

Președintele ales al Consiliului Județean Iași

 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Amintiri

Cătălin ONOFREI

Amintiri

Ultimele zile ale comunismului.

Filmuletul zilei

opinii

Românitate absolută

Codrin Liviu CUȚITARU

Românitate absolută

Nu se mai putea sta în incinta clocotitoare! În frunte cu rectorul şi cu drapelul naţional, intonând, marţial, cântecul „Noi suntem români”, participanţii, încolonaţi militar, au ieşit vehement pe coridoare şi ulterior în stradă...

Moldova şi transportul durabil în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (II)

George ŢURCĂNAŞU

Moldova şi transportul durabil în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (II)

Nu poţi fluiera o simfonie, este nevoie de o orchestră

Bogdan ILIESCU

Nu poţi fluiera o simfonie, este nevoie de o orchestră

„It is the long history of humankind (and animal kind, too) that those who learned to collaborate and improvise most effectively have prevailed.”/ „Este învăţătura istoriei îndelungate a omului (şi a animalelor, de asemenea) că cei care au învăţat să colaboreze şi să improvizeze cel mai eficient au triumfat.” - Charles Darwin

pulspulspuls

Lovitură de Palat ratată de Peni Hill şi Electrician: au tras, dar mingea n-a ajuns la poartă

Lovitură de Palat ratată de Peni Hill şi Electrician: au tras, dar mingea n-a ajuns la poartă

Fiţi atenţi aicea, stimaţi telespectatori, cam cum se pune problema şi şmenul între conţilierii partidoiului ieşean, când e vorba de votat au ba în calitate de vice al premarelui pe omul buhaiului şantajist Ghihocel, cel pus pe liste de dipotatul deştept Grămadă în urma unui şantaj, aşa cum se aude prin piaţă la Alexandru, ba chiar şi pe la Nicolina (unii zic chiar că şi pe la piaţa de cornute de la Podu Iloaiei, lunea dimineaţă)! 

Caricatura zilei

Mireasa hoțomană

Editia PDF

Bancul zilei

O ambulanta goneste pe strazi si, la o intersectie rastoarna si accidenteaza un pieton. Soferul coboara imediat, ridica victima (...)

Linkuri

Alte ziare locale

  Intrebarea zilei

  Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.