Cine şi ce denunţuri a făcut deunăzi la Cremenal
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

vineri, 07.05.2021

Cine şi ce denunţuri a făcut deunăzi la Cremenal

GALERIE
puls
  • puls
- +

Poate nu aţi băgat de seamă, dar Peni Hill a spus câteva vorbe antologice deunăzi, la un post de televiziune central. Astfel, legat de scandalul care bubuie acum în târgul nostru, el a afirmat că le-a spus procurorilor despre nişte presiuni şi despre nerespectarea obiectului contractului. Hopa! Ce fel de presiuni?

Oare ce a spus Peni Hill şi mai ales despre cine a spus că a făcut presiuni? Aceasta aduce în discuţie şi alte zvonuri care circulau ieri şi alaltăieri pe holurile palatului cel roznovan şi anume că în seara cu pricina, când s-a stat la cremenal mai mult decât se stă de obicei la slujba de Înviere, nişte personaje, ştiţi voi care, au formulat denunţuri.

Cine sunt acele personaje? Ei, şi voi acuma, multe vreţi să ştiţi, dar luaţi puţin la bani mărunţi clientela. Când vreodată atâtea capete mari din atât de multe domenii importante ale târgului nostru s-au perindat pe la Cremenal? Credeţi că procurorii pierd o ocazie aşa de bună? Nţţ! Deci staţi pe fază, să treacă Paştile, să vină oleacă de căldură, ş-apoi veţi vedea balamuc şi târnoseală.

Fault fluierat la primar

Dacă tot pomeneam de Cremenal, l-aţi auzit pe săracul de primar cum se tânguia că el de fapt a anunţat organele în legătură cu mânăreala care se punea la cale în dosarul „Zoiosu’”, dar că nu se ştie de ce un funcţionar din primărie nu i-ar fi dus ordinul la îndeplinire? Aici musai trebuie să fluierăm fault. Nu este drept ca primarul să spună una în timp ce a făcut alta.

Vă mai amintiţi că nu o dată, aici, la noi la gazetă, încă din 2017 i-am spus ce se întâmplă şi ce intenţii au zoioşii? Vă mai amintiţi că în ditamai consiliul local s-a pus această problemă, iar el le-a luat apărarea amicarilor săi, pe care i-a ridicat la rangul de investitori strategici? Nu îi este oleacă ruşine să o facă acum pe-a niznaiul şi să se dea lovit? Ipocrizia sa atinge în aceste zile cote alarmante. Cică nici usturoi nu a mâncat, nici gura nu-i miroase!

Una scurtă şi vioaie de la meşterii de maşini din târg

Iată, dacă vorbim de usturoi, ia să luăm noi vreo doi căţei şi să ungem cu ei pe la colţurile şi pe încheieturile geamurilor unei instituţii babane din târg, care tocmai ce a scăpat de furia procurorilor acum vreo două sau trei săptămâni. Dacă vă amintiţi, presa a anunţat cu litere de-o şchioapă deunăzi percheziţii şi controale, lăsate cu reţineri, prin judeţele vecine, la acele locuri unde se verifică motorul la mașini, emisiile de noxe şi alte celea. S-a spus atunci că se dădeau certificate pe ochi frumoşi, fără ca proprietarii să vină cu maşinile la verificări.

Foarte bine, foarte bine, dar ce legătură au astea cu târgul nostru, veţi spune? Uite că au, pentru că la noi în sat lumea era cu mare băgare de seamă şi nu mai făcea şmenuri, după ce anul trecut au venit peste ei mascaţii. Prin urmare, dacă mai era ceva de servit, vreun amic, vreun grangure, ceva, era trimis la prieteni, în alt judeţ, departe de ochii scrutători ai organelor. Cum s-ar zice, s-a nimerit din lac în puţ.

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Obsesiile microbiştilor români

Nicolae GRECU

Obsesiile microbiştilor români

„Ne-a furat arbitrul” şi „jucătorul X ne-a vândut la pariuri” sunt unele dintre acestea.

Filmuletul zilei

opinii

Dezastru de sărbători

Alexandru CĂLINESCU

Dezastru de sărbători

Să nu ne amăgim cu gândul că lumea, în special tinerii, nu se mai uită la televizor. România TV are audienţă la un segment deloc neglijabil din populaţie, sensibil la „patriotism” şi la grija pentru „nevoile românilor”. Direct sau insidios, postul exercită o influenţă nefastă, cu consecinţe pe termen lung.

Marte

Neculai SEGHEDIN

Marte

Aşa cum românii au aşteptat în zadar sosirea americanilor (au venit, ce-i drept, dar cam târziu!), aşa şi pământenii au aşteptat invazia marţienilor până când s-au plictisit şi atunci au trimis ei diverşi emisari către planeta vecină.

De ce romanul? (I)

Nicolae CREŢU

De ce romanul? (I)

A trecut de mult vremea întrebării simptomatic reluate pe atunci „De ce nu avem roman?”. În zilele noastre mai că-ţi vine să (te) întrebi, în faţa producţiei de titluri, altceva: dar oare chiar avem atât de mulţi romancieri? Asta, înainte de a-i citi? După lectură, schimbând ceea ce e de schimbat: oare cum s-o fi explicând iluzia atâtor „romancieri” despre ceea ce scriu ai? Pentru că, la drept vorbind, proporţia de autentice romane din „avalanşa” editorială readuce percepţia realităţii la adevărata şi onesta ei măsură.

pulspulspuls

Mărirea şi decăderea lui Mihăiţă vodă Chirica: cine i-a tras scatoalca ce l-a dat jos de pe cal?

Mărirea şi decăderea lui Mihăiţă vodă Chirica: cine i-a tras scatoalca ce l-a dat jos de pe cal?

Una bucăţică de analiză politico-mondenă de Bahlui pe ziua de azi, stimaţi telespectatori, dacă tot e ziua Izvorului Tămăduirii, sărbătoare cu cruce roşie.

Caricatura zilei

Două măști

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.