Anunturi de Mica Publicitate
mineralia
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 22.09.2023

Declaraţie politică în Senatul României

Cine sunt adevărații eroi ai aniversării Independenței României? (P)

GALERIE
template cover ziarul de iasi-01
  • template cover ziarul de iasi-01
- +

Cel mai important mesaj al Zilei Independenței României trebuie adresat mai ales politicienilor momentului. Românii demonstrează deja de ani buni că au înțeles ce înseamnă să fii independent, să îți iei destinul în propriile mâine și să îl faci mai bun. Și au simțit mereu când trebuie să facă gesturi cu semnificație istorică. Ca acum, când s-au mobilizat exemplar în criza refugiaților ucraineni.

Din păcate, membrii actualei coaliții de guvernare sunt exact pe dos: o gașcă de impostori, obsedați doar de propria îmbogățire și de împărțirea meschină a funcțiilor. Fără simțul istoriei, fără curajul unui om politic adevărat, fără să fi moștenit nimic din puterea acelor înaintași care au adus independența României, în 1877, români simpli, militari și politicieni. 

Efortul de război a fost total acum 145 de ani. Cheltuielile au fost suportate de români, atât în bani, dar mai ales în lupta cu curaj până la victorie. Nici atunci rușii nu ne doreau liberi, dar, ca în multe alte dăți de-a lungul zbuciumatei noastre istorii, au fost puși în fața faptului împlinit. 

Iar Carol I, deși era german și venise de doar 11 ani în România, și-a înțeles misiunea și a înțeles vrerea poporului care l-a adus să-i fie monarh. Chiar și Parlamentul – o instituție astăzi atât de hulită – a acționat la unison și nu a pierdut o șansă mare pentru țară.

Au fost numeroase momente când politicienii s-au ridicat la înălțimea istoriei pe care o trăiau, de la țăranul care a pus sudoare până la încăpățânarea lui Carol I. 1877 a fost unul dintre acestea.

Acum, din păcate, nu este unul dintre aceste momente. Liderii României au acționat ezitant față de Rusia, lăsând impresia că mai degrabă sunt împinși de la spate de NATO și UE să facă ce trebuie. Chiar și vizita diplomatică la Kiev s-a desfășurat după ridicolul cu care ne-a obișnuit această grupare de disperați după averi, cu premierul înlocuindu-l prin manevre de culise pe președintele Senatului. 

A trebuit să vină Prima Doamnă a SUA de la mii de kilometri pentru ca Prima Doamnă a României să viziteze refugiații ucraineni aflați la 5 kilometri de ea. 

Nu mai amintesc aici de trădarea de a bloca exploatarea gazelor din Marea Neagră, mutare perversă prin care România a continuat să importe de la Rusia agresoare.

Aniversăm Ziua Independenței României cu bucuria libertății. Dar și cu tristețea că ne conduc niște netrebnici care nu-și merită țara.


Marius BODEA
Senator USR de Iaşi

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Taxa pe Lăcomia Adăugată

Pavel LUCESCU

Taxa pe Lăcomia Adăugată

Pe termen lung, toată lumea ştie ce-i de făcut, cel puţin dacă te uiţi pe programele economice ale partidelor, cu toate diferenţele şi nuanţele de rigoare, dar pe termen scurt, nu prea ai loc de întors. Şi de unde să iei, când te arde buza, dacă nu de la cei care-şi permit mai mult, care, deşi afectaţi, poate unii chiar falimentaţi ca business, nu ajung să moară de foame, cum s-ar întâmpla cu cei cu venituri mici. E ceea ce ar face orice guvern cu spatele la zid, ar încerca să ia de la cei din straturile socio-economice superioare ale societăţii.

opinii

Migraţia şi apropiatele alegeri europene

Alexandru CĂLINESCU

Migraţia şi apropiatele alegeri europene

Nu e de mirare că migraţia a devenit în ţările occidentale o temă electorală. Specialiştii se aşteaptă, la alegerile pentru Parlamentul european, la o ofensivă a dreptei şi a extremei drepte. Bună parte din populaţie este excedată de criminalitatea în creştere, de sentimentul de nesiguranţă, fenomene a căror cauză e găsită şi în migraţia necontrolată.

Cum a fost la Festivalul George Enescu 2023

Neculai SEGHEDIN

Cum a fost la Festivalul George Enescu 2023

În ziua de 14 septembrie, de Ziua Inginerului, am fost la Festivalul George Enescu, la Ateneul Român.

O întâlnire cu Părintele Simeon Zaharia

pr. Constantin STURZU

O întâlnire cu Părintele Simeon Zaharia

De vreo trei săptămâni suntem mai săraci aici, pe pământ, şi mai bogaţi în Cer. Am pierdut un duhovnic, un rugător, un stâlp al Bisericii. Am câştigat, înaintea Tronului Preasfintei Treimi, un veghetor, un mijlocitor, un ajutor de nădejde. Părintele Ieroschimonah Simeon Zaharia a mers la Domnul, pe Care atât de mult L-a iubit şi slujit, în ziua de 2 septembrie 2023, după aproape 96 de ani de vieţuire în această lume.

pulspulspuls

Hopaa: Lapte - gros aurist pe Pietonal. Ori la bal, ori la spital

Hopaa: Lapte - gros aurist pe Pietonal. Ori la bal, ori la spital

Pentru că premăria nu i-a dat lui Simion de la AUR autorizaţie de miting politic la Iaşi pentru duminica asta, pe Pietonal, probabil de teamă să nu se oprească alaiul în faţa premăriei ca să scandeze anti-Chirica, cum se aude, ei bine, cică fostul amic politic al premarelui a anunţat că va chema membrii de partid la o “plimbare” pe Pietonalul ieşean. 

Caricatura zilei

1000 de km de autostradă în România

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Credeti ca fortele de ordine, care au asigurat masurile de siguranta pe plaja din Costinesti, au procedat corect in momentul in care s-au folosit de forta pentru ai linisti pe participantii la conflic

vezi raspunsuri