Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Cine sunt cei 12 oameni ucişi în urma atacului terorist asupra redacţiei Charlie Hebdo

GALERIE
je suis charlie
  • je suis charlie
- +

Douăsprezece persoane au fost ucise în urma atacului terorist de ieri care a avut loc asupra redacţiei săptămânalului ”Charlie Hebdo”, alte unsprezece persoane fiind rănite, unele aflându-se în stare gravă.

Cabu, pe numele său real Jean Cabut, avea 76 de ani, şi era un caricaturist cu o experienţă de 50 de ani, care a lucra şi pentru Canard Enchenee, o altă celebră revistă de satiră franceză. Cabu era unul dintre fondatorii revistei Charlie Hebdo şi director artistic al acesteia.

Charles Wolinski, 80 de ani, era un caricaturist născut în Tunisia, care a început să deseneze caricaturi în anii ’60 şi colabora cu mai multe publicaţii centrale franceze, precum Paris Match sau Liberation.

Cei doi au fost primii ziarişti ucişi de teroriştii care au atacat redacţia Charlie Hebdo, conform declaraţiilor martorilor. Ei au fost şi fondatorii revistei de satiră Hara-Kiri, predecesoarea Charlie Hebdo.

Charb, pe numele său real Stephane Charbonnier, avea 47 de ani şi conducea redacţia Charlie Hebdo din 2009. Lunar, el scria o rubrică de satiră intitulată „Fatwa Ayatollah-ului Charb”, în revista Fluide Glacial.

Charb se afla pe o listă de persoane pentru uciderea cărora se oferea o recompensă, publicată de o revistă a al Qaeda, sub titlul „un glonţ pe zi ţine necredinciosul departe”, conform Daily Mail. Lista a fost publicată după ce Charlie Hebdo a editat o carte de caricaturi cu profetul Mahomed, cu specificaţia că publicaţia este halal, pentru că a fost creată de musulmani.

Ultimul desen al caricaturistului Stéphane Charbonnier, cunoscut după semnătura Charb, a fost unul premonitoriu. “Niciun atentat, încă, în Franţa.” “Aşteptaţi! Mai e timp până la finalul lunii ianuarie pentru a ne trimite urările!”, este mesajul atribuit ironic unui terorist, în caricatura publicată în numărul din această săptămână. Ţinta mai multor ameninţări în trecut, Stéphane Charbonnier s-ar număra, potrivit publicaţiei belgiene “La Libre” printre victimele atentatului din această dimineaţă.

Tignous, pe numele său real Bernard Verlhac, de 47 de ani, era un caricaturist colaborator al revistei.

Bernard Maris, 68 de ani, era economist,profesor de economie şi scria pentru mai multe publicaţii articole economice, inclusiv pentru Charlie Hebdo. El era de altfel unul dintre acţionarii revistei satirice Charlie Hebdo.

Philippe Honoré, 73 de ani, colabora cu redacţia ”Charlie Hebdo”, ”Liberation” şi ”Monde”, fiind caricaturist.

Elsa Cayat avea o cronică în ”Charlie Hebdo” şi este singura femeie ucisă în acest atac terorist.

Michel Renaud era un cronicar care se afla în vizită la sediul redacţiei.

Mustapha Ourrad era corector la ”Charlie Hebdo”.

Ahmed Merabet, unul dintre poliţiştii care au murit în timpul atacului, avea 42 de ani, conform unui şef al sindicatului Poliţiei pariziene, citat de Le Figaro. El este poliţistul care apare în imaginile şocante surprinse în timp ce atacatorii îl execută. El a murit din cauza unui glonţ primit în cap, după ce fusese rănit în atac. Ahmed lucra la brigada de poliţişti pe bicicletă a comisariatului arondismentului XI.

Franck Brinsolaro este al doilea poliţist ucis în atac şi avea 49 de ani şi îl păzea pe directorul revistei Charlie Hebdo, Charb, care a fost şi el omorât în atac.

Frédéric Boisseau a fost prima victimă a teroriştilor, el fiind agentul de întreţinere a imobilului, conform Le Monde.

gandul.info

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri