anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Cine sunt cei care vor conduce facultățile din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza”

GALERIE
cuza iasi
  • cuza iasi
- +

Rectorul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași a prezentat astăzi în fața Senatului rezultatele concursului de decani.

Cu excepția Facultății de Matematică, au fost desemnate persoanele care vor conduce pentru următorii patru ani facultățile UAIC. Concursul se va relua fiindcă, conform metodologiei, nu au fost doi candidați înscriși, ci doar unul singur.

Noii decani sunt: Litere - Alexandru Gafton, Chimie - Aurel Pui, Istorie - Lucrețiu Bârliba, Drept - Ioana Costea, Fizică - Cristian Enăchescu, Geografie - Adrian Grozavu, Sport - Beatrice Abălașei, Filozofie - Tiberiu Șoitu, Biologie - Marius Ștefan, Psihologie - Ștefan Boncu, Teologie Ortodoxă - Ion Vicovan, Teologie Catolică - Ștefan Lupu, FEAA - Teodora Roman, Informatică - Adrian Iftene, Matematică - nu au fost 2 candidați, nu s-a luat o decizie.

Sunt o serie de nume noi, dar se remarcă Ioana Costea la Facultatea de Drept, o apropiată a rectorului Toader, al cărei soț i-a fost consilier cât a fost ministru al Justiției. Aceasta a fost vehiculată ca fiind un posibil prorector, dar un vid legislativ din Carta UAIC a împiedicat numirea acesteia. Ioana Costea a fost în vechea Comisie de Științe Juridice a CNATDCU și s-a pronunțat asupra acuzelor de plagiat din teza de doctorat a lui Codruț Olaru, spunând că teza nu a fost plagiată.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Un preşedinte discret

Lucian DÎRDALA

Un preşedinte discret

Nu se pune problema să stabilim, aici, pattern-uri ambiţioase. Se poate, totuşi, observa că preşedinţii Senatului din guvernările dominate de Ion Iliescu au fost politicieni lipsiţi de ambiţia de a controla partidul sau guvernul, acceptând fără obiecţii supremaţia lui Ion Iliescu.

Filmuletul zilei

opinii

Ultima mineriadă (I)

Florin CÎNTIC

Ultima mineriadă (I)

Faptul că la presiunea societăţii civile conducerea DIICOT a hotărât să infirme în mare măsură scandaloasa încercare de muşamalizare făcută de procurorul Doru Stoica arată cât de exploziv este dosarul represiunii din 10 august 2018.

Imagine all the people...

Radu PĂRPĂUȚĂ

Imagine all the people...

Memoriei lui Philippe Muray (1945-2006)

Efemeride electronice

Ioan MILICĂ

Efemeride electronice

pulspulspuls

Mult iubite Înalpreasfinţite Teo Fan-Fan,

Mult iubite Înalpreasfinţite Teo Fan-Fan,

Cu nespusă sfială ridicăm privirea spre mitra Sfinţiei voastre, convinşi fiind că îndrăzneala ne va fi iertată, iar rostirea noastră păcătoasă va fi aşişderea trecută cu vederea, dacă se va dovedi nevrednică de înalta judecată a Sfinţiei Voastre.

Caricatura zilei

3 AM

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.