Cine sunt cei care vor conduce facultățile din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza”
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 15.05.2021

Cine sunt cei care vor conduce facultățile din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza”

GALERIE
cuza iasi
  • cuza iasi
- +

Rectorul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași a prezentat astăzi în fața Senatului rezultatele concursului de decani.

Cu excepția Facultății de Matematică, au fost desemnate persoanele care vor conduce pentru următorii patru ani facultățile UAIC. Concursul se va relua fiindcă, conform metodologiei, nu au fost doi candidați înscriși, ci doar unul singur.

Noii decani sunt: Litere - Alexandru Gafton, Chimie - Aurel Pui, Istorie - Lucrețiu Bârliba, Drept - Ioana Costea, Fizică - Cristian Enăchescu, Geografie - Adrian Grozavu, Sport - Beatrice Abălașei, Filozofie - Tiberiu Șoitu, Biologie - Marius Ștefan, Psihologie - Ștefan Boncu, Teologie Ortodoxă - Ion Vicovan, Teologie Catolică - Ștefan Lupu, FEAA - Teodora Roman, Informatică - Adrian Iftene, Matematică - nu au fost 2 candidați, nu s-a luat o decizie.

Sunt o serie de nume noi, dar se remarcă Ioana Costea la Facultatea de Drept, o apropiată a rectorului Toader, al cărei soț i-a fost consilier cât a fost ministru al Justiției. Aceasta a fost vehiculată ca fiind un posibil prorector, dar un vid legislativ din Carta UAIC a împiedicat numirea acesteia. Ioana Costea a fost în vechea Comisie de Științe Juridice a CNATDCU și s-a pronunțat asupra acuzelor de plagiat din teza de doctorat a lui Codruț Olaru, spunând că teza nu a fost plagiată.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Este nevoie de consultanţă din partea fostei soţii a lui Relu Fenechiu

Toni HRIŢAC

Este nevoie de consultanţă din partea fostei soţii a lui Relu Fenechiu

Când interesul privat este mare, iar responsabilitate aproape inexistentă, expertiza liberalilor urcă la cote ameţitoare. Când urgenţa publică cere însă sacrificiu, iniţiativa lor dispare. Reglementările devin sfinte. Lipsa de iniţiativă a autorităţilor în vremuri cu totul excepţionale ar intra mai degrabă la zădărnicirea combaterii bolilor decât nepurtarea măştilor.

Filmuletul zilei

opinii

„Viaţa mea e un roman”

Alexandru CĂLINESCU

„Viaţa mea e un roman”

Am expus aici o părere strict personală. Şi ca să nu existe nici o ambiguitate: nu ţin jurnal, nu-mi voi scrie memoriile, dar citesc cu plăcere şi cu interes - atunci când merită - jurnale şi memorii.

Lenin şi Ştefan cel Mare

Radu POPESCU

Lenin şi Ştefan cel Mare

Socialiştii şi medalia de AUR.

Complexul Cultural Ieşean

George PLEȘU

Complexul Cultural Ieşean

În timpul unei dezbaterii pe care am organizat-o anul trecut, intitulată „Cultura şi oraşul”, l-am întrebat pe Ştefan Teişanu, directorului Centrului Cultural Clujean, despre oportunitatea înfiinţării unei astfel de instituţii la Iaşi. Răspunsul primit a deranjat orgoliile unei părţi din publicul prezent, dar a atins un subiect sensibil, pe care rar avem curajul să-l abordăm pe plan local. Astfel, în glumă, a sugerat ca instituţia similară din Iaşi să fie numită „Complexul Cultural Ieşean”, cu referire la modul în care fosta capitală culturală a României se raportează la statutul demult pierdut.

pulspulspuls

Mr Ciorăpel de la Iaşi

Mr Ciorăpel de la Iaşi

Iacătă, dragilor, că nu degeaba îl remarcam aicea la rubricuţă în Postul Mare pe junele conţilier USR de 26 de ani în comiţia Cozetei, la ieşirea de la negocierile cu Chirica, pe viitorul acuzat de trădare Mr. Ciorăpel! 

Caricatura zilei

Fără amendă

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.