anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Cine sunt noii directori de colegii ieşene? S-au finalizat interviurile, din cadrul concursului

GALERIE
concurs, directori
 • concurs, directori
- +

Candidaţii pentru posturile de director şi director adjunct de la liceele de elită din municipiul Iaşi au susţinut săptămâna aceasta interviurile din cadrul concursului pentru ocuparea funcţiilor, conform rezultatelor fiind practic cunoscute numele celor care se vor afla la conducerea acestor şcoli. Astfel, potrivit surselor „Ziarului de Iaşi”, directorii a patru dintre cele cinci licee considerate de elită din municipiul Iaşi vor rămâne aceiaşi, existând însă unele surprize în ceea ce priveşte posturile de director adjunct. Tot surpriză: la Colegiul „Negruzzi” nu au fost candidaţi. În mod oficial, toate numirile pe post vor veni de la Ministerul Educaţiei abia pe 22 decembrie, cu aplicare de pe 10 ianuarie.

 

Chiar dacă perioada de desfăşurare a concursurilor pentru ocuparea funcţiilor de director şi de director adjunct nu s-a încheiat încă, iar numirile oficiale în funcţie, conform rezultatelor de la concurs, vor veni de la Ministerul Educaţiei abia pe 22 decembrie, cu aplicare de la 10 ianuarie 2022, conform rezultatelor de la proba interviului se cunosc deja numele celor care se vor afla la conducerea liceelor de elită din Iaşi. Astfel, conform surselor „Ziarului de Iaşi”, numele directorilor a rămas în mare parte neschimbat. Să le luăm însă pe rând.

- La Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” a existat doar un singur candidat pentru funcţia de director, conform listelor candidatul optând pentru anonimizarea numelui. Conform surselor „Ziarului de Iaşi”, şi conform rezultatelor la concurs, director va rămâne prof. Mihaela Gotcu, cea care a ocupat funcţia şi până în prezent.

- La Colegiul Naţional sunt trei candidaţi pentru director şi director adjunct, potrivit informaţiilor publicate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi. Două candidaturi sunt pentru funcţia de director şi două candidaturi pentru cea de director adjunct, asta pentru că, potrivit codurilor publicate, unul dintre candidaţii pentru funcţia de director a optat şi pentru cea de adjunct. Sursele „Ziarului de Iaşi” ne confirmă faptul că rezultatele la concurs o arată câştigătoare pentru funcţia de director pe prof. Elena Calistru, actuala directoare, existând însă o schimbare pentru funcţia de director adjunct. Astfel, conform rezultatelor, director adjunct ar urma să fie profesoara de istorie Mihaela Ţurcănaşu, în locul actualei adjuncte Adriana Radu, care a pierdut competiţia.

- La Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” a fost depusă o singură candidatură pentru funcţia de director, fiind şi aici anonimizat numele candidatului. Potrivit surselor „Ziarului de Iaşi” este vorba de acelaşi director ca şi până acum, prof. Gabriela Săndulescu. Potrivit rezultatelor publicate de ISJ Iaşi, candidatul pentru poziţia de director, indentificată de surse din învăţământ drept Gabriela Săndulescu, a obţinut 9.60 la interviu. Candidatul pentru funcţia de director adjunct de aici a căzut la proba scrisă.

- La Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” au fost depuse câte două opţiuni pentru funcţia de director şi director adjunct. Potrivit codurilor alocate candidaţilor, este vorba de trei persoane, unul dintre candidaţi optând şi pentru funcţia de director şi pentru cea de director adjunct. În cazul Liceului „Mosil”, actualul director, prof. Adina Romanescu, ne-a confirmat faptul că a luat cea mai mare notă la interviu, 9,80, având şi o singură opţiune, pentru postul de director. „Vă confirm că nota 9,80 de la interviu este a mea. De altfel, am avut o singură opţiune în cadrul concursului - poziţia de director al Liceului Teoretic de Informatică «Grigore Moisil» Iaşi. Mă bucur că voi continua proiectele începute în echipă cu elevii, profesorii şi toţi angajaţii. Am fost încântată că nu am fost singurul candidat. Un concurs presupune acest lucru, şi atunci când vom avea un număr cât mai mare de candidaţi pentru funcţiile de management vom putea spune că avem leadership în cancelariile şcolilor din România”, a afirmat pentru „Ziarul de Iaşi” prof. Adina Romanescu. În ceea ce priveşte poziţia de director adjunct, potrivit informaţiilor neoficiale, prof. Mihaela Acălfoaie ar urma să ocupe această funcție.

- La Colegiul Naţional „Costache Negruzzi”, singurul candidat înscris la proba scrisă nu s-a prezentat la concurs. Astfel, pentru poziţia de director, dar şi pentru cea de director adjunct, Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi va fi cel care va decide cine vor fi profesorii care vor ocupa aceste funcţii interimar, până la desfăşurarea unui nou concurs.

Potrivit programărilor pentru interviurile din cadrul concursului de ocupare a posturilor de director şi director adjunct publicate de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi, competiţia pentru posturile de conducere a şcolilor din judeţ se va încheia oficial pe 6 decembrie. Potrivit calendarului publicat de Ministerul Educaţiei, pe 13 decembrie  candidaţii declaraţi admişi pentru mai multe funcţii sau unităţi de învăţământ îşi vor exprima opţiunile, pe 17 decembrie urmând să se valideze rezultatele finale. În perioada 20- 22 decembrie se vor emite deciziile de numire, cu aplicare de la 10 ianuarie 2022. Practic, în mod oficial şi definitiv, numele noilor directori de şcoli se vor cunoaşte ori la finalul lunii decembrie, după emiterea deciziilor de numire, ori după 10 ianuarie, când noii directori vor intra oficial pe post.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Un profesor universitar explică de ce Iaşul nu merită autostradă

Cosmin PAȘCA

Un profesor universitar explică de ce Iaşul nu merită autostradă

A se observa formularea în context a profesorului: autostrada „este un mijloc ca EU să ajung undeva”. Cu alte cuvinte, pentru Bulai şoseaua rapidă are un singur sens, spre Iaşi. Oraşul e văzut ca o grădină zoologică, oamenii stau aici într-un ţarc, din care n-au voie să iasă. Pot fi însă vizitaţi, ideal când începe bâlciul de Sfânta Parascheva.

opinii

New York şi Alabama. Un circuit epic

Codrin Liviu CUȚITARU

New York şi Alabama. Un circuit epic

Prin povestirile lui, Capote a avut, în mod evident, o influenţă hotărâtoare asupra a ceea ce s-a numit proza minimalistă americană din ultima jumătate a secolului XX. Acest tip de epic se concentrează pe frânturi din existenţa imediată, pe care le explorează nesofisticat şi totuşi artistic. Viziunea naratorului minimalist e pragmatică, evitând, din start, construcţiile monumentale ale romanului tradiţional, căutarea adevărurilor majore ale lumii sau elucidarea codurilor absconse şi derutante din istorie.

Miticilectualii ca Alfred Bulai şi disursul discriminatoriu la adresa moldovenilor

George ŢURCĂNAŞU

Miticilectualii ca Alfred Bulai şi disursul discriminatoriu la adresa moldovenilor

Când ai într-o regiune devenită fundătură prin proiectarea şi construcţia statului naţional, respectiv o aglomeraţie urbană de 400-450 mii de locuitori, ce ar fi singura capabilă să gestioneze fluxuri importante la nivel regional şi să polarizeze cât de cât regiunea, atât cât să-i creeze o minimă stabilitate şi coeziune teritorială, nu o izolezi din cauză că nu i-ar fi Bucureştiului de folos nu ştiu ce autostradă, ci faci eforturi să o deschizi către lume.

Întâmplările lui Nobel (I)

Bogdan ILIESCU

Întâmplările lui Nobel (I)

„All things are ready, if our mind be so.” (Toate lucrurile sunt pregătite, dacă şi mintea noastra este.) - William Shakespeare, Henry V

pulspulspuls

Iarăşi s-a făcut mişto de pârlipca lui Tudorel din Sărărie. Iată cu ce ocazie!

Iarăşi s-a făcut mişto de pârlipca lui Tudorel din Sărărie. Iată cu ce ocazie!

Două vorbe mai relaxate pe astăzi, dacă tot e joi, despre unul din evenimentele notabile care au loc în aceste zile în târg, stimaţi telespectatori şi drăguţe telespectatoriţe: selecta adunarea arhitecţilor de pe tot rotogolul ţării şi, de ce nu, chiar al Evropii şi al planetei. 

Caricatura zilei

Băsescu a pocnit, de data asta, o mașină

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.