Bloc din Centru, tăiat de la apă de două săptămâni. ApaVital, acuzată de abuz
O situatie conflictuala între doua asociatii a lasat câteva zeci de familii fara apa de (...)
citeste totjoi, 26.05.2022
Candidaţii pentru posturile de director şi director adjunct de la liceele de elită din municipiul Iaşi au susţinut săptămâna aceasta interviurile din cadrul concursului pentru ocuparea funcţiilor, conform rezultatelor fiind practic cunoscute numele celor care se vor afla la conducerea acestor şcoli. Astfel, potrivit surselor „Ziarului de Iaşi”, directorii a patru dintre cele cinci licee considerate de elită din municipiul Iaşi vor rămâne aceiaşi, existând însă unele surprize în ceea ce priveşte posturile de director adjunct. Tot surpriză: la Colegiul „Negruzzi” nu au fost candidaţi. În mod oficial, toate numirile pe post vor veni de la Ministerul Educaţiei abia pe 22 decembrie, cu aplicare de pe 10 ianuarie.
Chiar dacă perioada de desfăşurare a concursurilor pentru ocuparea funcţiilor de director şi de director adjunct nu s-a încheiat încă, iar numirile oficiale în funcţie, conform rezultatelor de la concurs, vor veni de la Ministerul Educaţiei abia pe 22 decembrie, cu aplicare de la 10 ianuarie 2022, conform rezultatelor de la proba interviului se cunosc deja numele celor care se vor afla la conducerea liceelor de elită din Iaşi. Astfel, conform surselor „Ziarului de Iaşi”, numele directorilor a rămas în mare parte neschimbat. Să le luăm însă pe rând.
- La Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” a existat doar un singur candidat pentru funcţia de director, conform listelor candidatul optând pentru anonimizarea numelui. Conform surselor „Ziarului de Iaşi”, şi conform rezultatelor la concurs, director va rămâne prof. Mihaela Gotcu, cea care a ocupat funcţia şi până în prezent.
- La Colegiul Naţional sunt trei candidaţi pentru director şi director adjunct, potrivit informaţiilor publicate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi. Două candidaturi sunt pentru funcţia de director şi două candidaturi pentru cea de director adjunct, asta pentru că, potrivit codurilor publicate, unul dintre candidaţii pentru funcţia de director a optat şi pentru cea de adjunct. Sursele „Ziarului de Iaşi” ne confirmă faptul că rezultatele la concurs o arată câştigătoare pentru funcţia de director pe prof. Elena Calistru, actuala directoare, existând însă o schimbare pentru funcţia de director adjunct. Astfel, conform rezultatelor, director adjunct ar urma să fie profesoara de istorie Mihaela Ţurcănaşu, în locul actualei adjuncte Adriana Radu, care a pierdut competiţia.
- La Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” a fost depusă o singură candidatură pentru funcţia de director, fiind şi aici anonimizat numele candidatului. Potrivit surselor „Ziarului de Iaşi” este vorba de acelaşi director ca şi până acum, prof. Gabriela Săndulescu. Potrivit rezultatelor publicate de ISJ Iaşi, candidatul pentru poziţia de director, indentificată de surse din învăţământ drept Gabriela Săndulescu, a obţinut 9.60 la interviu. Candidatul pentru funcţia de director adjunct de aici a căzut la proba scrisă.
- La Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” au fost depuse câte două opţiuni pentru funcţia de director şi director adjunct. Potrivit codurilor alocate candidaţilor, este vorba de trei persoane, unul dintre candidaţi optând şi pentru funcţia de director şi pentru cea de director adjunct. În cazul Liceului „Mosil”, actualul director, prof. Adina Romanescu, ne-a confirmat faptul că a luat cea mai mare notă la interviu, 9,80, având şi o singură opţiune, pentru postul de director. „Vă confirm că nota 9,80 de la interviu este a mea. De altfel, am avut o singură opţiune în cadrul concursului - poziţia de director al Liceului Teoretic de Informatică «Grigore Moisil» Iaşi. Mă bucur că voi continua proiectele începute în echipă cu elevii, profesorii şi toţi angajaţii. Am fost încântată că nu am fost singurul candidat. Un concurs presupune acest lucru, şi atunci când vom avea un număr cât mai mare de candidaţi pentru funcţiile de management vom putea spune că avem leadership în cancelariile şcolilor din România”, a afirmat pentru „Ziarul de Iaşi” prof. Adina Romanescu. În ceea ce priveşte poziţia de director adjunct, potrivit informaţiilor neoficiale, prof. Mihaela Acălfoaie ar urma să ocupe această funcție.
- La Colegiul Naţional „Costache Negruzzi”, singurul candidat înscris la proba scrisă nu s-a prezentat la concurs. Astfel, pentru poziţia de director, dar şi pentru cea de director adjunct, Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi va fi cel care va decide cine vor fi profesorii care vor ocupa aceste funcţii interimar, până la desfăşurarea unui nou concurs.
Potrivit programărilor pentru interviurile din cadrul concursului de ocupare a posturilor de director şi director adjunct publicate de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi, competiţia pentru posturile de conducere a şcolilor din judeţ se va încheia oficial pe 6 decembrie. Potrivit calendarului publicat de Ministerul Educaţiei, pe 13 decembrie candidaţii declaraţi admişi pentru mai multe funcţii sau unităţi de învăţământ îşi vor exprima opţiunile, pe 17 decembrie urmând să se valideze rezultatele finale. În perioada 20- 22 decembrie se vor emite deciziile de numire, cu aplicare de la 10 ianuarie 2022. Practic, în mod oficial şi definitiv, numele noilor directori de şcoli se vor cunoaşte ori la finalul lunii decembrie, după emiterea deciziilor de numire, ori după 10 ianuarie, când noii directori vor intra oficial pe post.
© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.
Miticilectualii ca Alfred Bulai şi disursul discriminatoriu la adresa moldovenilor
Tratamentul nodulilor tiroidieni prin ablație cu radiofrecvență (P)
Un profesor universitar explică de ce Iaşul nu merită autostradă
Iarăşi s-a făcut mişto de pârlipca lui Tudorel din Sărărie. Iată cu ce ocazie!
Bloc din Centru, tăiat de la apă de două săptămâni. ApaVital, acuzată de abuz
Un nou scandal: Sportul din Iași este «ologit» de Consiliul Județean Iași“
Misiune imposibilă pentru procurorii DIICOT. Dosarul cu trafic de heroină, în pericol
Un profesor universitar explică de ce Iaşul nu merită autostradă
A condus fără permis un ciclomotor şi a fost condamnat pentru uz de fals
CET Holboca, amendată cu 100.000 de lei pentru lipsa echipamentelor de depoluare
Şi-a snopit în bătaie familia în urmă cu 5 ani, dar procesul a trecut abia de prima instanţă
Încă o companie de IT "adoptă" o clasă de la Liceul de Informatică
Sechele ale pandemiei: Cadrele medicale îşi cer sporurile de Covid la Tribunal
Muniţie din ultimul război mondial, găsită la Voineşti şi Popricani
Urmărit de poliţişti, un şofer a oprit la un bar şi s-a apucat de băut
Expoziţia "Îmblânzitorul de pietre", realizată de Ion Barbu, poate fi văzută până pe 5 mai
Descoperire şocantă la Bihor: Tânără, tranşată şi împachetată în saci menajeri
De ce să alegi www.tratamente-turcia.ro? Pentru servicii medicale de calitate! (P)
(FOTO) Aroneanu: Casă la roşu, distrusă de flăcări. Proprietarul, rănit uşor
Care este rolul uleiului pentru motor si cum influenteaza viata masinii tale? (P)
Ce spune pilotul Titi Aur despre maşinile electrice: “Am trăit câteva senzaţii”
Iohannis, singurul preşedinte român care s-a întâlnit cu Igor Dodon (FOTO)
Cum să reduceți consumul de carburant. Trucuri atunci când sunteți în trafic
României i-a luat trei luni să se retragă din două bănci ruseşti
Guvernul a promis că numai face angajări la stat, dar încadrează 8.000 de persoane la “Interne”
Mouratoglou, mesaj pentru Halep: „Lasă franceza! Ne ocupăm de tenis”
„Animale fantastice: Secretele lui Dumbledore” va avea premiera pe HBO Max în 30 mai
Traian Băsescu încă nu s-a mutat din vila de protocol: Nu am terminat de semnat contractele
Cine este Qinwen Zheng, adversara Simonei Halep din turul doi la Roland Garros
Kasparov amintește de "vechiul truc al lui Putin" pe care îl aplică și acum
Medicul internat la Socola a depus plângere penală la DIICOT
Tomac: Calea integrării R. Moldova în UE mai devreme de 15-20 de ani nu poate fi luată în discuţie
Ford testează o tehnologie care reduce automat viteza în zonele pietonale
Primul BMW XM din istorie, surprins partial camuflat pe aeroport
Legea gazelor naturale din Marea Neagră, promulgată de preşedintele Klaus Iohannis
Șoferii care nu sunt atenți la drum, depistați cu camere speciale
Alertă în Canada. Quebec confirmă 15 cazuri de variola maimuţei
15 ani de Street View. Mașinile sunt și acum în peste 120 de orașe din România
Coreea de Nord a lansat trei noi rachete. Preşedintele Joe Biden abia părăsise Asia
Ar putea fi cel mai rezistent laptop creat vreodată. Prețul este pe măsură
Tehnicianul german Jurgen Klopp, ales antrenorul sezonului în Premier League
ABC-ul sănătății ochilor la copii. La ce trebuie să fiți atenți și ce trebuie să faceți
iPhone 14 - data lansării a fost anunțată! Vor fi întârzieri?
WhatsApp va înceta suportul pentru aplicație pe iOS 10 și iOS 11
Codrin Liviu CUȚITARUNew York şi Alabama. Un circuit epic |
George ŢURCĂNAŞUMiticilectualii ca Alfred Bulai şi disursul discriminatoriu la adresa moldovenilor |
Bogdan ILIESCUÎntâmplările lui Nobel (I) |
Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.