Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Cine sunt vocile din spatele celor mai îndrăgite personaje Disney

GALERIE
pinocchio
  • pinocchio
- +

1. Mickey Mouse a prins viaţă în 1928, când creatorul său, Walt Disney, i-a dat nu numai forma, ci şi glas. După aproape 20 de ani însă, Walt a renunţat pentru că devenise foarte ocupat şi, spun mulţi, pentru că vocea i se îngroşase mult din cauza fumatului, iar în locul lui a venit Jimmy MacDonald.

2. Glasul cristalin al Albei-ca-Zăpada era, de fapt, al Adrianei Caselotti. Tânăra italiancă avea doar 18 ani şi se pregătea să devină cântăreaţă de operă. Disney însuşi a fost cel care a selectat-o pentru acest rol. Pentru că anumite clauze din contractul semnat îi împuneau acest lucru, Adriana nu a avut voie în perioada respectivă să apară în alte filme sau producţii media.

3. Regina cea rea din desenul animat „Albă-ca-Zăpada şi cei şapte pitici” (1937) a prins viaţă datorită actriţei americane Lucille La Verne. Aceasta avea deja o carieră importantă, însă după acest rol s-a retras din lumea artistică şi a deschis un club de noapte. A murit din cauza cancerului în 1945.

4. Când i-a dat glas lui Pinocchio, în 1940, Dickie Jones avea doar 13 ani. Mai târziu, acesta însă şi-a construit o frumoasă carieră artistică. A renunţat la actorie însă în 1959, când şi-a deschis o afacere proprie în domeniul imobiliarelor. Jones trăieşte încă şi uneori este invitat să participe la evenimentele organizate de compania Disney.

5. Cenuşăreasa a prins glas în 1950 datorită cântăreţei şi actriţei americane Ilene Woods. Deşi avea 21 de ani când a fost aleasă pentru acest rol, artista îşi făcuse din adolescenţă debutul pe scenă. Ilene avea doar 14 ani când a început să prezinte o emisiune radio şi fusese invitată să cânte alături de U.S. Air Force Orchestra în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

6. Eleanor Audley şi-a împrumutat vocea atât mamei vitrege a Cenuşăresei, în desenul animat lansat în anul 1950, dar şi vrăjitoarei Maleficent, din „Frumoasa Adormită”. De asemenea, a fost folosită şi drept model pentru conturarea înfăţişărilor celor două persoanje.

7. Celebrul ursuleţ Winnie, şarpele Kaa din „Cartea Junglei” şi motanul Cheshire din „Alice în Ţara Minunilor” au avut în spate aceeaşi voce: pe cea a lui Sterling Holloway.

8. Până la vârsta de 15 ani, Kathryn Beaumont îşi împrumutase deja glasul pentru două personaje Disney: Alice – în „Alice în Ţara Minunilor” şi Wendy – în „Peter Pan”. Mai târziu însă, aceasta a renunţat la actorie şi a devenit învăţătoare.

9. Cântăreaţa de operă Mary Costa a fost aleasă să fie vocea din spatele Aurorei din “Frumoasa Adormită” în anul 1952.

10. Ursul Baloo din „Cartea Junglei” şi Micul John din „Robin Hood” au prins glas datorită lui Phil Harris. Acesta era deja cunoscut drept un bun actor şi cântăreţ.

11. Vocea urangutanului King Louie din „Cartea Junglei”, care cântă celebra piesă „I Wanna Be Like You” îi aparţine cântăreţului şi trompetistului american Louis Prima.

12. Ariel, personajul principal din desenul animat „Mica Sirenă”, a avut în spate vocea actriţei şi sopranei Jodi Benson.

13. Actorul Matthew Broderick şi-a împrumutat glasul celebrului leu Simba.

14. Vocea gravă a leului Scar, unchiul lui Simba din „Regele Leu”, aparţine în realitate actorului Jeremy Irons.

gandul.info

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri