Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Cine va conduce Maternitatea „Elena Doamna”? O decizie aşteptată încă din iarnă întârzie pe motive birocratice

GALERIE
maternitate, elena doamna
  • maternitate, elena doamna
- +

Încă nu a fost luată o decizie cu privire la persoana care va ocupa postul de manager al Maternităţii „Elena Doamna” din Iaşi după ce managerul Gabriel Martinescu a obţinut calificativul „nesatisfăcător” în urma evaluării făcute de Consiliul Judeţean (CJ) Iaşi.

La începutul lunii, membrii Consiliului de Administraţie (CA) ai unităţii medicale au decis în unanimitate să mai temporizeze luarea unei decizii până după data de 15 iunie, când urmau să primească o informare scrisă din partea managerului în care să explice unde s-a greşit la interpretarea calculelor, pentru fiecare indicator în parte. Acesta a explicat membrilor CA că din punctul său de vedere s-a greşit la calculele matematice şi de aceea indicatorii nu au ieșit la o valoare mai mică, așa cum reiese din evaluarea făcută de Consiliul Județean Iași.

Gabriel Martinescu susține că, din cauza pandemiei, anumiți indicatori au fost la o valoare mai mare, fiindcă au fost mai multe internări ale pacientelor cu COVID-19 în unitatea medicală, după ce maternitatea a fost desemnat spital COVID pentru gravide pe toată Moldova.

„Am primit toate documentele, atât din partea managerului cât şi de la CJ, de acum urmează să le analizăm. Le-am trimis tuturor membrilor din comisie, trebuie să stabilim când va fi următoarea şedinţă pentru a lua o hotărâre”, a precizat Ion Lorin Urcaciu, preşedintele Consiliului de Administraţie al maternităţii.

În luna aprilie, dr. Gabriel Martinescu, care a devenit manager în perioada mandatului anterior  de la CJ, al PSD, a fost evaluat de Consiliul Judeţean, în subordinea căruia se află maternitatea, şi a primit calificativul „nesatisfăcător”. Conform reprezentanţilor CJ, comisia a acordat acest calificativ după ce a identificat mai mulţi indicatori de performanţă care nu au fost îndepliniţi. Indicatorii la care s-a făcut referire sunt indicatori de utilizare a serviciilor, cum ar fi durata medie de spitalizare pe spital şi pe fiecare secţie, rata de utilizare a paturilor, precum şi indicatori economico-financiari ca procentul cheltuielilor cu medicamente din totalul cheltuielilor spitalului.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce au în comun poşetele de mii de euro ale Elenei Udrea şi pensiile speciale

Dan CONSTANTIN

Ce au în comun poşetele de mii de euro ale Elenei Udrea şi pensiile speciale

În ambele cazuri este vorba despre sentimentul de dreptate şi echitate socială.

opinii

Je suis Buzatu!

Briscan ZARA

Je suis Buzatu!

Avem drepturi! E o ţară liberă, sunt şi ei oameni, mai greşesc, că nimeni nu-i perfect! Toţi avem dreptul să trăim bine! Jos dictatura!

Dinastia beizadelelor

Cristina DANILOV

Dinastia beizadelelor

Întrebarea noastră de azi este: nu ar trebui să ne gândim serios la problema relației copii-bani? Ar trebui să-i ofer copilului meu tot ce-și dorește și oricât își dorește? De la ce vârstă, câți bani și în ce condiții?

Dom’ Mitică şi Eminescu

Mihai DORIN

Dom’ Mitică şi Eminescu

Atât de mult îl iubea pe Eminescu Nea Mitică Buzatu, baronul neclintit de electoratul vegetal, dar în fine strămutat de către DNA, încât l-a înghesuit de-a valma în portbagajul maşinii, chinuindu-l să încapă în spaţiul obscur ce va fi tăinuind atâtea secrete, că nu vom avea noi niciodată destui procurori cinstiţi care să îi dezlege misterele. 

pulspulspuls

Doamne fereşte! Aventurile sexuale scandaloase ale lui Bulăceanu finalizate cu o vizită pe Muntele Sfânt

Doamne fereşte! Aventurile sexuale scandaloase ale lui Bulăceanu finalizate cu o vizită pe Muntele Sfânt

Ehehei, dragi justiţiabili ieşeni, iacătă căci tocmai ce am scris noi aicea la rubricuţă, pe la finele săptămânii trecute, despre evlavia prea-cucernică ce pare să-l fi cuprins în ultima vreme pe prococurorul ieşean Bulăceanu, cel scăpat de colegi basma curată după ce ar fi nenorocit două copchile ale unui cumătru, căci, iote, unii cunoscători ai chestiunii au şi ieşit cică la interval cu noutăţi care de care mai interesante despre aceste personagiu dubios şi sinistru, ba chiar de altfel numai bun de dus acolo unde îi e locul celor ce fac asemenea năzdrăvănii pentru care alţii stau ani grei prin puşcării. 

Caricatura zilei

Mai bine pensionar, decât IT-ist

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Era necesar ca Guvernul sa faca taieri mai mari in sectorul public pentru a face ca masurile de redresare fiscale sa fie mai eficiente?

vezi raspunsuri