Cine va conduce Spitalul de Copii? Concurs câștigat la limită, la o diferență de 0,2 puncte
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 28.07.2021

Cine va conduce Spitalul de Copii? Concurs câștigat la limită, la o diferență de 0,2 puncte

GALERIE
concurs manageri, spitalul de copii
  • concurs manageri, spitalul de copii
- +

Controversatul concurs pentru ocuparea postului de manager al Spitalului de Copii „Sf. Maria” din Iaşi a ajuns ieri la momentul susţinerii proiectului de management, urmând ca rezultatele finale să fie făcute publice pe data de 17 iunie după rezolvarea eventualelor contestaţii.

 Săptămâna trecută, „Ziarul de Iaşi” a atras atenţia asupra faptului că, deşi este vorba despre un concurs pentru ocuparea postului de manager al unui spital public, numele candidaţilor care s-au înscris au fost ţinute secret, atât atunci când şi-au depus dosarele pentru participare, cât şi atunci când a fost publicate proiectele lor de management. Ieri însă, la afişarea rezultatelor proiectului de management, comisia de concurs a confirmat că cele două candidate pentru această funcţie au fost Alina Belu, actualul manager interimar, şi Smaranda Diaconescu, şefa Secţiei de Gastroenterologie. Astfel, în urma evaluării proiectului de management şi a evaluării abilităţilor manageriale, Alina Belu a obţinut punctajul 8,82, iar contracandidata sa, Smaranda Diaconescu – 8,62. Candidaţii pot contesta rezultatele până cel târziu astăzi, în termen de 24 de ore de la data publicării rezultatelor.

Ce probleme au identificat candidaţii la spital

Prin proiectul de management al managerului interimar Alina Belu au fost identificate trei probleme critice cu care se confruntă spitalul în prezent: spaţiile dedicate spitalizării de zi şi cele din ambulatoriu sunt insuficiente, este nevoie de reorganizarea funcţionalităţii spitalului în condiţiile modelului pandemic, precum şi gestionarea concomitentă a pacientului COVID-19 şi a pacientului non COVID. Aceasta susţine că, în contextul pandemiei, spitalul a trebuit să transforme o zonă într-un sector dedicat tratarea pacienţilor infectaţi cu SARS-CoV-2, ceea ce, concomitent cu acoperirea urgenţelor pediatrice, a dus la reducerea capacităţii de rezolvare a problemelor pacienţilor cronici.

Citește și: Managerii 15692 şi 15967. Concurs de manager cu obloanele trase la Spitalul de copii

„Astăzi, din aceste considerente, perioada de aşteptare pentru o intervenţie chirurgicală reconstructivă cronică, spre exemplu, trece şi de 18 luni de zile, ceea ce este inadmisibil medical”, se precizează în proiectul de management. Astfel, Alina Belu şi-a propus dezvoltarea serviciilor medicale oferite prin înfiinţarea unor centre de excelenţă în chirurgia pediatrică, în tratamentul arsurilor, în tratamentul malformaţiilor, precum şi a unor centre de hepatologie şi transplant, de hematologie şi oncologie pediatrică, dar şi pentru alte specializări. Totodată, un alt obiectiv este dezvoltarea infrastructurii spitalului prin construcţia de corpuri noi, suplimentarea cu şase săli de operaţie, dar şi amenajarea parcării

. Pe de altă parte, proiectul contracandidatei sale, Smaranda Diaconescu, a evidenţiat 15 probleme critice ale spitalului, atât medicale, cât şi nemedicale. Printre acestea se numără aparatura veche şi insuficientă, lipsa accesării fondurilor europene sau pentru cercetare-dezvoltare, adresabilitate neuniformă pe secţii, vestiare neadecvate pentru personalul mediu şi rezidenţi, lipsa parcării sau lipsa resursei umane pentru unele specialităţi, cum ar fi Oftamologia. O altă problemă a spitalului identificată de aceasta este activitatea deficitară în ambulatoriu, care se află la aproximativ 500 de metri de spital şi care are spaţii insuficiente, cabinete mici, lipsesc spaţiile de aşteptare, ajungând astfel la venituri reduse. Tot la probleme critice a fost inclusă şi o „imagine modestă în mass-media”, care duce implicit şi la „o lipsă de încredere a pacienţilor”.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ultimul val

Cătălin ONOFREI

Ultimul val

Câţi oameni au înţelepciunea de a se îndoi de lucrurile în care cred cu atâta tărie?

Filmuletul zilei

opinii

Tokyo – motivul nostalgiei

Victor BEJAN

Tokyo – motivul nostalgiei

Trăgând cu ochiul, prin televizor, către Jocurile Olimpice de la Tokyo, nu se poate să nu mă ducă memoria și la lumea sportului nostru bahluian „oropsât”, vorba lui Creangă.

Măştile lui Adrian Marino (II)

Florin CÎNTIC

Măştile lui Adrian Marino (II)

În preambulul centenarului de la naştere (5 septembrie) aş cere îngăduinţa ca să amorsez dezbaterea reluând acest text, în trei părţi, scris în 2015, la un deceniu de la moartea cărturarului. E o discuţie care se cuvine făcută fără patimă, dar şi fără parti pris-uri, pentru a descrie şi devoala măştile succesive care se întrevăd sub chipul sever, aulic, al ieşeanului apostat.

...Şi parfumul de tei în Copou

Radu PĂRPĂUȚĂ

...Şi parfumul de tei în Copou

Se întâlneau în jurul Universităţii. Se plimbau, ţinându-se de mână, pe dealul Copoului şi pe străzile din jur: până la Biblioteca Eminescu şi luând-o apoi câteva sute de metri spre Păcurari, până-n parcul Copou spre liceul Negruzzi sau prin încrengătura de uliţe repezi din sus de liceu, pe partea cealaltă până ieşeau în Sărărie - în acest din urmă loc chiar nu-i întâlnea nimeni cunoscut. Când se întâlneau cu vreun profesor de-al lor, le era ruşine şi îşi desprindeau repede mâinile, deşi - îşi dădeau seama - profesorul sau profesoara zâmbeau când îi vedeau. Lui i s-a părut că a văzut o dată un fel de înduioşare în ochii unei profesoare la vederea lor.

pulspulspuls

Iaca secretul dosarului surpriză care a adus un vice nou la Roznovanu!

PULS

Iaca secretul dosarului surpriză care a adus un vice nou la Roznovanu!

Vă povesteam ieri aicea la rubricuţă, stimaţi telespectatori, despre cum s-a făcut şi s-a dres încât noul vice dat afară din USR, junele Ciorăpel, avea deja dosarul făcut, la cheie, ca să conteste în instanţă decizia partidului de a-l exclude, contestaţie fără de care omul ar fi rămas fără mandat şi, evident, ciuciu vice dup’aia. 

Caricatura zilei

Propunere de nou sport olimpic

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.