Cine va construi Axa Iaşi-Suceava prin Breazu? Iată lista!
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 16.04.2021

Cine va construi Axa Iaşi-Suceava prin Breazu? Iată lista!

Consiliul Judeţean a deschis ofertele pentru licitaţia de execuţie privind tronsonul din judeţ.

GALERIE
drumuri
  • drumuri
- +

Creşterea cu aproape 50 la sută a costului realizării tronsonului ieşean din Axa Rutieră Strategică I a atras patru oferte la licitaţia de atribuire a contractului de execuţie. Amintim că prima încercare de încredinţare prin licitaţie publică a modernizării celor 92,2 km de drum judeţean a eşuat, nicio ofertă nefiind depusă. 

Prin urmare, consilierii judeţeni au adoptat o creştere consistentă a sumei alocate, valoare estimată de la care începe licitaţia fiind acum de 208,8 milioane de lei (de la 141,6 milioane). Efectul imediat a fost atragerea unor „grei“ precum Alpenside şi Dimex-2000, alături de companiile ieşene. Cei 92 km au fost împărţiţi în trei loturi, iar concurenţa cea mai mare se dă, cum era de aşteptat, pe lotul 3, cel mai lung dintre toate (40,6 km, DJ 281 de la Belceşti-Cepleniţa-DN 28B, apoi DJ 281 de la DN 28B-Scobinţi-Lespezi). Pentru acest lot, evaluat la 96 de milioane de lei, s-au înscris trei asocieri de firme:

* Eky-Sam S.R.L. (cu sediul în Tg. Frumos), în calitate de lider, DIMEX-2000 Company S.R.L. (Bistriţa), ofertant, Lincas (Paşcani), subcontractant, SC Big Conf SRL (Botoşani), ofertant, A.R.M. Grup Feroviar S.R.L. (Iaşi), subcontractant, şi Cornell’s Floor S.R.L. (Botoşani).

* Alpenside (Bucureşti), în calitate de lider, Domarcons (Craiova), terţ, WFA IMPEX S.R.L. (Turnu Măgurele), ofertant, şi Elektra Invest (Bucureşti), subcontractant.

* Daroconstruct (Iaşi), în calitate de lider, General Tehnic S.R.L. (Iaşi), subcontractant, Rutador (Chişinău, R. Moldova), ofertant, şi Damiena (Suceava), subcontractant.

Pentru Lotul 1, evaluat la 66,2 milioane de lei (modernizarea DJ 282 de la limita municipiului Iaşi-Rediu-Movileni-Gropniţa-DJ 281D, în lungime de 29,6 km), s-au înscris două asocieri:

* Alpenside (Bucureşti), ofertant lider, Elektra Invest (Bucureşti), subcontractant, General Trust Argeş S.R.L., ofertant, Dormacons (Craiova), terţ.

* SC Con Ted Company SRL (cu sediul în Lunca Cetăţuii), ofertant lider, Transmir (Vaslui), ofertant, Construcţii Gabap, ofertant.

Pentru cel mai mic lot (2), în lungime de 22 km şi estimat la 46,5 milioane de lei (modernizarea DJ 281D de la Coarnele Caprei-Focuri-Gropniţa şi modernizarea DJ 281B Coarnele Caprei-Belceşti), a fost depusă o singură ofertă: Alpenside (Bucureşti), ofertant lider, Domarcons (Craiova), terţ, Elektra Invest (Bucureşti), General Trust Argeş S.R.L., ofertant.

Teoretic, câştigătorul va fi desemnat cel mai târziu la începutul lunii februarie 2020, dar e foarte probabil că anunţarea asocierilor care se vor ocupa de cele trei loturi se va face mai repede.

Între timp, au lansat şi sucevenii licitaţia pentru tronsonul Axei din judeţul vecin, după ce prima încercare eşuase tot din lipsă de oferte. Pe 19 august CJ Suceava a majorat, la rândul său, contribuţia la realizarea acestui obiectiv în lungime de 75,7 km, de la 150 la 226 de milioane de lei. Ofertele vor fi deschise pe 16 octombrie. Durata de realizare este la fel ca la Iaşi: 24 de luni. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Semnele alegerilor anticipate, în Republica Moldova

Radu POPESCU

Semnele alegerilor anticipate, în Republica Moldova

Dacă trăieşti în Republica Moldova şi afli că brusc se înfiinţează noi partide politice, atunci aceasta înseamnă - cu siguranţă - că ţara se pregăteşte de alegeri anticipate, chiar dacă nu toţi jucătorii politici ai momentului şi-o asumă. 

Filmuletul zilei

opinii

Un cuplu problematic

Alexandru CĂLINESCU

Un cuplu problematic

Acest delir aminteşte de campaniile frecvente în regimurile totalitare, când indezirabilii erau striviţi sub avalanşa de acuzaţii extrem de grave, ce puteau atrage condamnarea la moarte. Acum avem de-a face cu un exemplu de terorism intelectual, a cărui malignitate nu trebuie însă subestimată.

Goana după imagine şi relaţia cu spaţiul public

George PLEȘU

Goana după imagine şi relaţia cu spaţiul public

Acoperită de tăcerea asurzitoare a celei mai mari părţi din mediul universitar şi academic ieşean, agenda personală a managerului Ateneului a ajuns să ţină loc de politici culturale la Iaşi. Cu un primar aflat - la propriu - într-o permanentă goană după imagine, oportunitatea de a mai poza în faţa unui bust s-a dovedit o tentaţie irezistibilă. 

Cui prodest?

Nicolae CREŢU

Cui prodest?

Deşi eram hotărât să nu mai scriu decât poate cândva fi să se termine odată cu ea, pe o temă atât de bătătorită şi deprimantă, gândul iniţial fusese (dar nu neapărat ca titlu): cui prodest… pandemia? 

pulspulspuls

Informaţii bombă din negocierile secrete şi dure Cozet-Chirică!

Informaţii bombă din negocierile secrete şi dure Cozet-Chirică!

Să rezolvăm mai întâi, vineri fiind şi aşteptând cu toţii uichendul, o chestiune administrativă peste care s-a trecut fără nicio observaţie săptămâna asta, fie ea laudativă sau critică. 

Caricatura zilei

Mita-n mască

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.