Cine va trebuie să cumpere vinieta Oxigen dacă are drum cu maşina prin Bucureşti
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 23.01.2021

Cine va trebuie să cumpere vinieta Oxigen dacă are drum cu maşina prin Bucureşti

GALERIE
vinieta oxygen
  • vinieta oxygen
- +

Vinieta Oxigen a intrat în vigoare de la 1 ianuarie, dar Primăria Capitalei va aplica amenzi abia din luna martie celor prinşi că circulă cu maşina în Bucureşti fără să plătească sau în zona în care nu au voie, a declarat pentru HotNews.ro primarul general al Capitalei, Gabriela Firea. Până atunci, cine doreşte să cumpere vinieta o poate face, cine nu, nu. 

Nici sistemul care monitorizează maşinile care tranzitează oraşul nu este gata. Reamintim că teoretic, de la 1 ianuarie, maşinile sub Euro 3 nu mai au voie în centrul Capitalei, iar cele sub Euro 4 pot circula în oraş doar dacă plătesc vinieta Oxigen. Restricţia se aplică de luni până vineri în intervalul 07:00-22:00, cu excepţia sărbătorilor legale. Până acum au fost achiziţionate 104 viniete, potrivit primarului general.

”Vinieta Oxigen a intrat în vigoare la 1 ianuarie, dar folosim prima perioadă de aplicare pentru acomodare şi conştientizare. Posibile amenzi se vor da începând din martie. Voi organiza spre sfârşitul săptămânii o conferinţă de presă şi voi da toate detaliile. Cetăţenii au început deja să achiziţioneze viniete Oxigen”, a explicat Gabriela Firea. Până luni au fost achiziţionate 104 viniete în valoare de 12.485 lei, a declarat Gabriela Firea.

Situaţia detaliată este următoarea:

Pentru maşini Euro 3: viniete de o zi - 69, viniete de 1 lună - 12, viniete de 6 luni - 3 şi de un an - 12. Pentru maşini Euro 2: viniete de 1 zi - 4, viniete de 1 lună - 1 şi viniete de 6 luni - 1. Pentru maşini Non Euro s-au emis două viniete de 1 zi. Cine plăteşte vinieta, cât costă, ce maşini nu mai au voie în centru

Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat pe 24 octombrie, la propunerea primarului Gabriela Firea, introducerea vinietei Oxigen începând cu 1 ianuarie 2020 pentru maşinile sub Euro 4 care circulă în Bucureşti, iar maşinile sub Euro 3 nu vor mai avea acces în centrul oraşului chiar dacă plătesc vinieta. Pentru maşinile sub Euro 3 vinieta va fi de 15 lei pe zi, iar pentru cele Euro 3 şi 4 - 5 lei pe zi.

Autoturismele Euro 4 vor plăti vinieta din 2021. Maşinile noneuro, Euro 1 şi Euro 2 nu vor mai avea voie deloc în Bucureşti din 2022, iar pentru cele Euro 3 restricţia este valabilă din 2024.

Cititi materialul complet pe hotnews.ro

 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce model alegem?

Nicolae GRECU

Ce model alegem?

În speranţa că sportul românesc va redeveni el însuşi un model în Europa, înclinăm spre Slovenia.

Filmuletul zilei

opinii

Un corifeu al „gândirii politice corecte”- Noam Chomsky (II)

Eugen MUNTEANU

Un corifeu al „gândirii politice corecte”- Noam Chomsky (II)

Sunt evidenţiate în continuare accentele antiamericane şi antioccidentale din discursul public al reputatului om de ştiinţă.

Prudenţi, nu fricoşi; blânzi, nu naivi

pr. Constantin STURZU

Prudenţi, nu fricoşi; blânzi, nu naivi

În contextul primei trimiteri a ucenicilor la propovăduire, Domnul le spune, între altele: "Iată, Eu vă trimit pe voi ca pe nişte oi în mijlocul lupilor; fiţi, dar, înţelepţi ca şerpii şi nevinovaţi ca porumbeii" (Matei 10, 16). Imaginea unei oi aflate în mijlocul lupilor stârneşte frisoane, mai ales printre credincioşii îngrijoraţi de mersul actual al lumii. Însă mesajul e mai degrabă sursa unei mari nădejdi. Căci nu ne cere Mântuitorul să acţionăm precum "lupii" - grupaţi în haite, agresivi, sălbatici -, ci să cultivăm ascultarea şi blândeţea specifice "turmei celei cuvântătoare".

O poveste sordidă

Alexandru CĂLINESCU

O poveste sordidă

Dezvăluirea a fost făcută prin intermediul unor cărţi, literatura, substituindu-se actului de justiţie, având aşadar - teoretic cel puţin - şi o funcţie terapeutică. Ceea ce nu-i absolvă pe cei care, din inconştienţă, din spirit de castă ori din dorinţa de a provoca au tolerat sau chiar au încurajat tot felul de aberaţii.

pulspulspuls

Pe senatoarea Baubau de la Iaşi ştim bine că o ştiţi. Dar pe mama ei?

Pe senatoarea Baubau de la Iaşi ştim bine că o ştiţi. Dar pe mama ei?

Câteva informaţii pe azi şi despre noii aleşi ai ieşenilor mai puţin cunoscuţi publicului în ce priveşte viaţa lor privată. 

Caricatura zilei

Cerere

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.