anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
anunturi

vineri, 27.01.2023

Cinema Tineretului începe să redevină Coloseul Bragadiru

GALERIE
Cinema Tineretului
 • Cinema Tineretului
- +

Cu 332 de mii de lei, Ateneul Naţional începe să parcurgă etapele de refacere a unui vechi imobil din centrul Iaşului: Cinematograful Tineretului.

 Licitaţia lansată vizează achiziţia serviciilor de proiectare tehnică, detalii de execuţie şi realizare a documentaţiei pentru obţinerea autorizaţiei de construire, „studii şi expertize conexe care au ca scop reabilitarea şi readucerea imobilului la o expresie anterioară considerată de valoare (situaţia existentă la nivelul anului 1905)”. Procedura se referă şi la amenajarea terenului aferent, „prin re-crearea unei mici scene performative în amintirea grădinii de vară care a existat aici la început de secol, unde aveau loc reprezentaţii teatrale”.

Anunţul de licitaţie precizează că „se va păstra funcţiunea de cinematograf cu o capacitate de circa 160 de locuri, însă se va avea în vedere polivalenţa sălii de spectacol, aceasta putând fi reconfigurată în galerie de artă sau scenă pentru spectacole de teatru”. Celelalte două săli secundare vor putea găzdui diverse evenimente, workshop-uri în acelaşi context al ecosistemului artistic care a generat caracterul definitoriu al Străzii Lăpuşneanu, menţionează anunţul publicat pe SEAP. Ofertele sunt aşteptate până pe 2 noiembrie. După atribuirea contractului, documentaţia solicitată trebuie să fie finalizată în decurs de două luni.

Fostul cinematograf a funcţionat aici în locul Berăriei Bragadiru de la sfârşitul ultimului Război Mondial până în primăvara lui 1994. Lăsată în paragină, clădirea a fost ocupată de oamenii străzii şi devastată, iar un incendiu produs aici pe 1 noiembrie 2014 a transformat-o într-o ruină.

Citiți și: FOTO Vă place? O nouă imagine pentru Cinema Tineretului din Iași

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

OPENAI: despre viitorul luminos al şcolii

Ioan Alexandru TOFAN

OPENAI: despre viitorul luminos al şcolii

Cumva, punctişorul ne readuce la realitate: adică cu capul în nori, acolo unde le şade bine celor care pornesc pe drumul cunoaşterii. Ne provoacă, aşadar, să căutăm sensul şi nu informaţia, culoarea şi nu doar forma lumii. Să înţelegem în profunzime, nu să stăpânim, mongolic, depărtările. Cum spunea Marin Tarangul, să privim lumea, nu doar să o vedem.

opinii

Conservator? De ce nu…

Alexandru CĂLINESCU

Conservator? De ce nu…

Dacă odinioară mi se reproşa că eram prea atras de „nou”, iată că recent am fost etichetat drept „conservator”. Cum termenul are, pentru cei care l-au folosit, o conotaţie negativă, m-am întrebat în ce măsură mi se potriveşte şi dacă trebuie numaidecât să văd în asta un defect. Nu sunt, în mod clar, un „tradiţionalist”, nu mă cramponez de valori ce par - şi adesea chiar sunt - anacronice, am oroare de închistările dogmatice şi de tezismul rudimentar. În acelaşi timp constat că da, sunt zone unde agresivitatea „progresistă” mă crispează şi unde dispariţia unor criterii (morale, estetice etc.) mă deprimă.

IoT

Neculai SEGHEDIN

IoT

Adică Internet of Things (IoT), adică Internetul lucrurilor, sau, mai convingător spus, Internetul tuturor lucrurilor. Acest concept desemnează reţeaua de obiecte fizice, care conţin senzori, software şi alte tehnologii, în scopul conectării şi schimbului de date cu alte dispozitive şi sisteme de pe Internet. Lucrurile care se conectează pe Internet sunt, de exemplu, autoturisme, obiecte de uz casnic, sisteme de iluminat, sisteme de alarmă, sisteme de producţie industrială etc.

„Dezumanizarea” femeii Canaanence

pr. Constantin STURZU

„Dezumanizarea” femeii Canaanence

Într-un text publicat acum zece ani, atrăgeam atenţia asupra unor tendinţe extrem de îngrijorătoare pentru viitorul umanităţii. Din păcate, ele se adeveresc pe zi ce trece. Enumeram atunci, nu neapărat într-o ordine anume: promiscuitatea şi vulgaritatea, violenţa şi decăderea morală, transformarea omului în utilizator de tehnică performantă, concomitent cu pierderea accentuată a intimităţii, înmulţirea alimentelor tot mai chimizate şi creşterea gradului de dependenţă faţă de medicamente şi multe, multe alte elemente care indică un anumit grad de dezumanizare programată.

pulspulspuls

Iată-l pe marele politician ieşean care se milogea să urce pe scenă, lângă boşi!

Iată-l pe marele politician ieşean care se milogea să urce pe scenă, lângă boşi!

La cererea publicului continuăm pe astăzi miniseria de întâmplări haioase petrecute la Iaşi cu ocazia Zilei Unirii, dragi telespectatori. 

Caricatura zilei

Second Hand Germania

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Un raport al Universitatii “Babes Bolyai” din Cluj Napoca a stabilit ca teza de doctorat a ministrului de Interne este plagiata. Credeti ca Lucian Bode sa demisioneze?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.