Cineva din altă lume (P)
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 24.07.2021

Cineva din altă lume (P)

GALERIE
Dobre - aug. 2018
  • Dobre - aug. 2018
- +

Ca să-l citez pe inegalabilul Creangă, “nu ştiu alţii cum sunt, dar eu”… când citesc sau ascult declaraţiile unor  politicieni, dar mai ales ale primului ministru, mă strânge în spate, mă ia cu ameţeli, trebuie să mă aşez undeva să nu mă prindă vreun infarct nepregătit. Cauza, de fapt cauzele, că sunt mai multe, vin din lipsa de bun simţ şi pierderea oricărei  măsuri, a onestităţii şi respectului faţă de poporul doritor de veşti care să îi dea speranțe.

Inflaţia sforăitoare de declaraţii a crescut şi continuă să crească vertiginos de la instalarea la Palatul Victoria a actualului Guvern, ai cărui reprezentanţi îşi fac un titlu de onoare, chiar de glorie din a minţi cu neruşinare la fiecare frază şi procent care le ies din gură. Ceea ce uită prim ministrul, miniştrii ori liderii de tot soiul este că, peste 65 la sută din populaţia matură ştie să scrie şi să citească, iar mai bine de 40 la sută dintre aceştia ştiu şi pot analiza şi corela orice informaţie, apelând la mai multe surse de informaţii. Şi numai acest calcul ar trebui să-i sperie pe actualii guvernanţi. Am vrut să zâmbesc, după care m-a apucat furia când am citit una din multele gogomănii, pe post de mesaj angajant a premierului: “România înregistrează cea mai rapidă revenire economică din istorie ca răspuns la cea mai mare criză economică din ultima sută de ani”.

Cu certitudine omul acesta nu are habar de economia reală! Omul ăsta este venit de pe altă lume!, mi-am zis, la prima lectură, după care, revenind pe text am realizat că autorul este pornit rău la vale, arogant şi depăşit de situaţie. Şi nu-i singular incestul, la fiecare opt ore emană câte o asemenea gogoriţă, menită să acopere dezastrul din economie, din învăţământ, sănătate, infrastructură, agricultură, comerţ, bani, credite, importuri, pensii, salarii, investiţii, domenii care au în spate cifre, procente, deloc încurajatoare şi fără vreo minimă perspectivă.

Și poporul îl crede, nu se revoltă, nu iese în stradă. Acest popor bine manipulate a devenit o mulţime tăcută, parcă resemnată în fața sorții. Până acum vă spuneam că România merge în virtutea inerţiei, dar acum până şi acest lucru a fost deturnat de actuala coaliţie de guvernare, care se acoperă în fiecare zi de ridicol, etalând nu doar lipsa de informare, ci, îndrăznesc să afirm, neputinţă şi lipsă de patriotism. Şi cred că e puţin spus!

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce mai rămâne din idealurile olimpice

Nicolae GRECU

Ce mai rămâne din idealurile olimpice

O mega-competiţie internaţională cu sportivi aleşi pe sprânceană, pe baza unor calificări la sânge şi în urma căreia cel mai bun trebuie să câştige cel mai mult.

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (4)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (4)

Autorul continuă evocarea unor ani din anotimpul paradisiac al copilăriei şi adolescenţei petrecute pe malurile Dunării.

A fi creştin ieri şi azi

pr. Constantin STURZU

A fi creştin ieri şi azi

În viaţă experimentăm mult şi, cel mai adesea, ne alegem cu un gust amar, cu un gol în suflet. Chiar şi când suntem curioşi să aflăm cât mai multe dintr-un domeniu sau altul, ajungem la concluzia că toată ştiinţa noastră nu valorează, în faţa morţii, nici cât o ceapă degerată. Ba chiar şi când avem curiozitatea de a interacţiona cu anumite persoane, riscăm uneori prin a sfârşi dezamăgiţi.

Libertatea, statul şi politica prudenţei: o pledoarie modestă

Ioan STANOMIR

Libertatea, statul şi politica prudenţei: o pledoarie modestă

Ceea ce criza sanitară a impus, în mod dramatic şi poate ireversibil, este politica fricii. Creşterea fără precedent a controlului statal, invadarea unor teritorii care păreau până atunci de neatins, vocaţia domesticirii cetăţenilor, toate acestea sunt simptomele răului pe care administrarea pandemiei l-a născut în societăţile noastre. Liberul-arbitru şi drepturile constituţionale au fost constant şi agresiv erodate. Frica, iar nu prudenţa, a dominat.

pulspulspuls

Noi tabere la liberali: bam-bam! Iaşul pare acum chiar pe lângă

PULS

Noi tabere la liberali: bam-bam! Iaşul pare acum chiar pe lângă

Când credeau şi liberalii noştri de la Iaşi că măcar pe jumate tot or să fie în tabăra câştigătoare, căci oricum jumatea lui Muraru merge cu Cîţu, iar jumatea lui Alexe se duce cu Orban, hop că dinspre Bucureşti vin veşti care răstoarnă toată calimera de la Iaşi.

Caricatura zilei

Răzbunarea lui Bill

Editia PDF

Bancul zilei

De acum, la internarea în spital pacientii sunt obligati sa aiba: extinctor, trusa de prim ajutor si lanterna (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.