anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 05.10.2022

Cineva din altă lume (P)

GALERIE
Dobre - aug. 2018
  • Dobre - aug. 2018
- +

Ca să-l citez pe inegalabilul Creangă, “nu ştiu alţii cum sunt, dar eu”… când citesc sau ascult declaraţiile unor  politicieni, dar mai ales ale primului ministru, mă strânge în spate, mă ia cu ameţeli, trebuie să mă aşez undeva să nu mă prindă vreun infarct nepregătit. Cauza, de fapt cauzele, că sunt mai multe, vin din lipsa de bun simţ şi pierderea oricărei  măsuri, a onestităţii şi respectului faţă de poporul doritor de veşti care să îi dea speranțe.

Inflaţia sforăitoare de declaraţii a crescut şi continuă să crească vertiginos de la instalarea la Palatul Victoria a actualului Guvern, ai cărui reprezentanţi îşi fac un titlu de onoare, chiar de glorie din a minţi cu neruşinare la fiecare frază şi procent care le ies din gură. Ceea ce uită prim ministrul, miniştrii ori liderii de tot soiul este că, peste 65 la sută din populaţia matură ştie să scrie şi să citească, iar mai bine de 40 la sută dintre aceştia ştiu şi pot analiza şi corela orice informaţie, apelând la mai multe surse de informaţii. Şi numai acest calcul ar trebui să-i sperie pe actualii guvernanţi. Am vrut să zâmbesc, după care m-a apucat furia când am citit una din multele gogomănii, pe post de mesaj angajant a premierului: “România înregistrează cea mai rapidă revenire economică din istorie ca răspuns la cea mai mare criză economică din ultima sută de ani”.

Cu certitudine omul acesta nu are habar de economia reală! Omul ăsta este venit de pe altă lume!, mi-am zis, la prima lectură, după care, revenind pe text am realizat că autorul este pornit rău la vale, arogant şi depăşit de situaţie. Şi nu-i singular incestul, la fiecare opt ore emană câte o asemenea gogoriţă, menită să acopere dezastrul din economie, din învăţământ, sănătate, infrastructură, agricultură, comerţ, bani, credite, importuri, pensii, salarii, investiţii, domenii care au în spate cifre, procente, deloc încurajatoare şi fără vreo minimă perspectivă.

Și poporul îl crede, nu se revoltă, nu iese în stradă. Acest popor bine manipulate a devenit o mulţime tăcută, parcă resemnată în fața sorții. Până acum vă spuneam că România merge în virtutea inerţiei, dar acum până şi acest lucru a fost deturnat de actuala coaliţie de guvernare, care se acoperă în fiecare zi de ridicol, etalând nu doar lipsa de informare, ci, îndrăznesc să afirm, neputinţă şi lipsă de patriotism. Şi cred că e puţin spus!

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.